Cel ce pune intrebarea ofera "raspuns castigator" cui crede de cuviinta. Uneori poti da un raspuns "ca la carte", dar care sa nu se aplice utilizatorului respectiv, evident ca el va alege un raspuns care sa i se potriveasca. Indiferent ca e dat de un "expert" sau de un utilizator nou. Nu stiu daca si raspunsurile anonime pot fi "premiate". In ceea ce priveste o instanta de control a modului in care se acorda funditele pentru raspunsuri castigatoare, nu exista. Cred ca normal ar fi sa nu iti pese daca X da fundita lui Y pe criteriul prieteniei sau eu stiu care. Criteriile sunt oricum subiective, iar funditele nu folosesc la nimic. Dupa cum nici voturile "stupid" sau "inteligent" nu folosesc la nimic; daca iti cunosti valoarea, faptul ca primesti stupid cand raspunzi ok nu te alarmeaza, cum zicea legiuitoarea.
Da si eu am observat ca de obicei se premiaza raspunsul castigator dupa prietenii, preferinte... dar mai sunt si persoane care nu fac asta.
Eu una nu ma uit la user cine este, premiez raspunsul care m-a impresionat cel mai mult, care intr-adevar s-a straduit sa-mi dea un raspuns cat mai bun.Asa ar trebui sa facem toti, parerea mea.
Bună.
1. Se premiază răspunsul care se consideră corect de către persoana care a pus întrebarea. Toții membrii TPU au dreptul de a răspunde, inclusiv experții.
2. Din prietenie nu cred, ci din corectitudine.
Și eu am luat stupid la un răspuns scris ca la carte (exclus copy-paste!) și nu m-am alarmat ci am fost împăcată sufletește că am dat un răspuns corect nu eronat, la mișto.
Deci, răspunde prietene, cu încredere și respect pentru ceilalți.
Numai bine.
Pa, pa.