| FreddieM a întrebat:

Am pus o întrebare la alta categorie si un tip, probabil frustrat de conținutul acesteia, sau poate i-am atins tipului o coarda sensibila, a început sa ma jignească foarte urat, pe considerentul ca gramatical e incorect formulata.
Dacă am greșit enunțul, accept bucuros o corectare, asa ca v-as ruga sa aruncați o privire și sa o va dați o părere, eventual și un răspuns., mulțumesc.
Pun link-ul cu pricina:

https://www.tpu.ro/......te-cheers/
Cheers

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
11 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Am zis ca nu o sa mai scriu la intrebarile tale laughing dar vad ca mai toti pe aici te aproba.
Personal, cred ca nu-i corect cum ai formulat. De ce? Daca asculti cum suna fraza, parca ceva te zgarie undeva, nu crezi?

Fraza nu suna frumos, in sensul nu suna normal. Este o formulare fortata, ceva genul ca din topor, sau genul "yoda" sa-i zic asa, dar nu gramatical ci prin cuvintele folosite.

Nu trebuia sa foloseti in acest context cuvintul " combateti", era mai bine daca formulai ceva genul " Stimati credinciosi, cum va luptati cu propriile pacate' sau "cum combateti propriile pacate"

Deci ori elimini cuvintul "combateti", ori "impotriva"

Tu si altii analizati doar cuvintul si nu fraza. Deci din punctul meu de vedere, formularea este gresita.

Sa stii sigur, poti intreba un profesor de limba romana, dar unul priceput.

Orice fraza in orice limba, daca ai observat, daca este corect formulata are un sens, suna "normal" suna cursiv, pe cand fraza ta suna stilul smuls laughing

| FreddieM explică (pentru relian):

Mersi de răspuns, sunt complet de acord cu tine. Apreciez și maniera în care te exprimi, denota calm și inteligenta.
Am formulat întrebarea rapid în limbaj familiar, comun,enunțul ei fiind destul de elocvent, se putea răspunde și culegând din zbor sensul intrebarii, fără mare tam-tam, nu era chir necesar sa arati lumii cât de,, academic'' ești tu capabil sa te te exprimi. O zi buna.
Cheers

| minrest a răspuns:

Freddie, daca pacientul tipa, injura si ii da medicului peste mana, insemna ca medicul a pus degetul pe rana; si asta e bine, caci se poate pune un diagnostic corect

| minrest a răspuns:

Normal ca userul si-a pierdut cumpatul pentru ca aveai dreptate. Totusi, ''combate impotriva'' este redundant; cine combate face ceva impotriva cuiva, sau a ceva, prin definitie. Oricum, intrebarea ta e extrem de buna, de asta mi-am permis sa ii dau nota 10.

| FreddieM explică (pentru minrest):

Mersi de clarificare, nota 10 și ție.
Eroarea consta in acel,, împotriva'', termen obsolet în contextul de mai sus, deși în limbajul general, formula in cauză e de uz comun, de aceea nu am dat maximă importanță, nestiind ca unii sunt atat de rai și haini care, pentru alimentarea și preamarirea propriului ego, stau doar la criticat și insultat pe alții, în loc sa culeagă substanța din discuție. Și nici măcar nu a exprimat o opinie legata de întrebare. As prefera sa nu am de-a face cu astfel de persoane, sunt genul ala de om care dacă întra într-o sera, se ofilesc plantele.
Cheers

| minrest a răspuns (pentru FreddieM):

Daca nu il ustura fondul intrebarii tale, sunt sigur ca nu se formaliza pentru o exprimare redundanta.

Poti sa iti schimbi formularea, in intrebare, daca vrei.

| FreddieM explică (pentru minrest):

Sunt o persoana care își asuma erorile, nu sa o modific as fi vrut, ci sa adaug varianta,, corectată '' dar se pare ca nu se mai poate.
E important sa rămână asa, altfel discuția noastră ar apărea fără sens.
Cheers

Pai e bine si asa. Fondul conteaza.

| Anonim0307685 a răspuns:

Domnul în pricină pare a fi lipsit de curtoaziile obișnuite. Cu siguranță, dumnealui nu a intenționat să facă o remarcă malițioasă la adresa dumneavoastră. Dacă îmi permiteți o îndrăzneală precum cea de a vă oferi o sugestie, dacă m-aș afla în postura dumneavoastră, nu aș lăsa că acesta sa prindă a fi prilejul propriei mele amărăciuni. Cu toate acestea, cred că sunteți întru totul îndreptățit la ripostă- conduita respectivă poate fi peiorativă.

| FreddieM explică (pentru Anonim0307685):

Mulțumesc de eleganta și educația pe care ai demonstrat-o prin răspunsul asta, dar tot nu ai menționat cine a greșit acolo.
Cheers