| erik a întrebat:

Am rasfoit cateva pagini pe TPU si cu parere de rau am observat indignarea unora care de felul lor, cred eu, sunt niste persoane emblematice dar probabil au cazut victime in conflictul altora.
Cred ca sunteti de-acord cu mine ca traim vremuri in care, pentru societate nu mai conteaza cine esti tu cu adevarat ci importanta este reclama buna sau rea, pe care ti-o fac cei din jur.
Credeti ca singura solutie pentru societatea bolnava in care traim este sa te faci frate cu dracu pana treci puntea sau incerci sa gasesti solutii sanatoase de a vindeca aceasta societate bolnava?

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Eu unul nu ma fac niciodata frate cu dracul. Il scuip in ochi.

2 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

Din păcate capacitatea noastră de autovindecare este redusă şi datorită acelor viruşi răspândiţi prin mass media de către persoane interesate într-un fel sau altul de menţinerea unei stări de fapt propice dezinformării şi manipulării, a alterării capacităţii de a discerne prin afectarea logicii şi demolarea credibilităţii.
Societatea mare se reflectă în societatea mică a TPU, siglă după mine cu greu de regăsit printre membrii mai emblematici sau mai puţin emblematici.
Mulţi practică acel sistem de frate cu dracul neştiind că de fapt devin futili prin însăşi această încercare empirică de disimilare a realităţii individuale.
Fetişizarea unor persoane chiar emblematice după cum spui incluzând acea frăţie necondiţionată duce la disoluţia întregului grup din păcate.
Adevăratele valori sunt individuale fără amalgamul ideilor de compromis, a renunţării la propria identitate prin găsirea unui sprijin efemer şi vulgar al realitaţii disimulate.
Dedublarea, clonarea şi dialogul cu alter ego-ul, negarea tuturor părerilor ce apar independent de frăţie, minimalizarea şi atacul la persoană sunt manifestări caracteristic negative omniprezente şi caracteristice frăţiei. Intoleranţa ridicată la rangul de virtute este una din condiţiile de bază universului malefic.

April
| April a răspuns:

Nu stiu la ce conflicte te referi, insa oricat de acerbe ar fi ele pe acest site lipsit de importanta in raport cu societatea in care traim, nu au decat valoarea unor furtuni intr-un pahar cu apa. Ce importanta pot avea niste dispute puerile, cu argumentatie superficiala si in termeni ambigui pentru marea controversa dusa in planul gandirii universale si care opune de secole materialismul idealismului, sa zicem? Ne dam mari, eu-l nostru se umfla precum broasca in tau; si in toata aceasta megalomana inflamare de sine uitam ca suntem niste jalnici anonimi.Nu cred ca am schimbat fie si numai un atom din devenirea noastra ca insi traitori in aceasta parte de lume.Si aceste lucruri fiind spuse pentru a intelege ca TPU nu inseamna nimic decat o vana incercare de a comunica, intr-un univers de umbre iluzorii, ma gandesc ca orice punte pe care vrem sa o trecem ajutati de diavol are doua capete:unul ancorat solid in realitate, intr-un prezent palpabil si unul intr-un viitor incert dar ingaduind speranta.Ne facem frate cu dracul, poate trecem puntea, dar cine ne poate da asigurari ca ajungem pe o treapta superioara, in cazul nostru, spre o societate valida? Societatea in care traim e bolnava, ai dreptate, insa ce sanse poate avea individul care observa patologia, pune diagnosticul si propune medicatia cand toate mijloacele de comunicare converg spre acelasi scop:de a reduce insul la nivel de gloata dominata mai mult de instincte decat de ratiune, mai mult de ignoranta decat de informare? Si poate ca cel mai funest aspect in societatea aceasta bolnava este rasturnarea de valori si fuga dupa banii obtinuti fara munca.Sexy Braileanca a devenit model, averile oneroase, scop.Si tu vrei sa gasim solutii? Pe TPU? Site-ul e o replica in mic pentru intreaga societate; incearca sa spui tinerilor ca la 12-14 ani trebuie sa te preocupe scoala si nu sexul, incearca sa spui alegatorilor ca primul ministru e un om de treaba azvarlit intre rechini, si vei constata ca vorbesti unor urechi surde.Sunt sceptica; momentul insanatosirii n-a venit inca pentru societatea romaneasca. Dar nu mi-am pierdut speranta; cand cei plecati sa muncasca in lume se vor intoarce cu o noua atitudine farta de munca, cand tinerii aflati la studii in strainatate vor deveni adulti informati doritori sa-si aplice cunostintele in tara lor, atunci poate ca romanii vor deveni un popor calauzit de adevaratele valori. Dar pana atunci, si TPU, cu toate"personalitatile "sale va fi disparut de mult!