anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu nevoie de ajutor.nu gasesc nicaieri.Am nevoie de un fragment critic ce are ca tema joc si joaca.
Funda! Multumesc

2 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Nu e foarte clar ce intelegi prin "fragment critic"dar, daca te intereseaza un un scurt comentariu despre simbolistica jocului, ti-as putea spune jocul este, fundamental, un simbol al luptei :cu moartea:jocurile funerrare cunoscute atat la romani cat si la vechii greci, cu elementele naturii:jocurile agrare precum cel al Caloianului, la noi, cu fortele potrivnice:jocurile razboinice,"de-a hotii si varditii"sa spunem, precum si cele pe care le jucati voi pe calculatoare acum, lupta cu propriile spaime :
'de-a v-ati ascunselea","de-a baba-oarba".
Cat despre joaca copiilor, ea este un act de dezvoltare personala neintentionata.Joaca este o pregatire instinctiva si inconstienta a viitoarelor actiuni serioase. In joc se reflecta legaturile copilului nu numai cu lumea interioara ci si cu persoanele si cu evenimentele din lumea exterioara.Pana la urma, putem spune ca o fiinta tanara si fara experienta vietii tocmai prin joc invata sa dea piept cu realitatile acesteia.Asa se intampla si in lumea animala, ceea ce vei observa singura daca ai rabdarea sa urmaresti jaca unui motanel sau a uni catelus, care intelege, jucandu-se, ce e bine sa faca si ce nu.Nu stiu daca asta e ceea ce voiai sa afli, insa, dat fiind ca stiam toate aceste lucruri, ti le-am spus.Numai bine.

| Dmonik a răspuns:

Iti recomand sa cauti cartea lui Johan Huizinga - Homo ludens. Sau poate gasesti ceva citate pe internet. Da o cautare.