| GabbyGabriella64 a întrebat:

Am si eu o intrebare.am fost la priveghiul unei matusi mai batrane si cum stateam eu acolo asteptand sa se termine odata si sa plecam pentru ca imi dadea fiori imaginea aia cu ea, era foarte palida complet schimbata plus ca mai erau 3 morti in incaperea aia la un moment dat vine cealalta matusa (fata ei) si ma intreaba daca am fost sa ii ating mainile sau sa o iau de mana pe matusa batrana,nu mai stiu cum s-a exprimat,iar eu blocata,am zis ca nu (ar fi trebuit sa zic da,ca sa scap, dar n-am avut prezenta de spirit) iar ea a vrut sa ma aduca mai aproape ca sa i le ating.am incercat cat mai subtil sa ma retrag ca sa nu se supere,imi era si urat sa ma apropii de un mort care desi n-a fost chiar o straina nici nu o aveam nu stiu cat la inima chiar daca m-a crescut putin si imi mai era si cam scarba sincer si ca sa nu fiu necioplita sau ceva,i-am zis ca mi-e frica parca,dar ea tot insista ca ce ca de ce sa iti fie frica,ca e matusa ta care te-a crescut cat erai mica si blabla si tot insista si tot insista si dupa a inceput sa ma certe ca cica sunt o obraznica,ca nu am respect pentru ea care m-a ingrijit,ca sa-mi fie rusine etc.
pana la urma fortata de imprejurari,pentru ca tot punea presiune si ca sa nu iasa scandal acolo am cedat si m-am dus.mi-a fost foarte urat sa fac asta, dupa m-am retras undeva si gasisem acolo o chiuveta si m-am spalat pe maini si m-am dezinfectat cu un gel pe care il aveam in geanta.inca am o stare naspa,am dormit si rau azi noapte,nu imi pot scoate din minte momentul ala,imaginea aia,mainile ei...
Mi-e si groaza ca mai am doi batrani printre neamuri si nu mai au foarte mult de trait si mi-e grica sa nu mai trec prin asta ca de dus tot trebuie sa ma duc, ma obliga
Ce pot sa fac?

2 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

E urat din partea matusii tale sa te oblige sa atingi mortul, e destul de neplacut, atingerea aia vine natural, o faci pentru ca vrei din iubire fata de persoana care si-a pierdut viata. Un om mort e rece, palid, teapan sau invinetit pentru ca toate functiile corpului s-au oprit si e neplacut sa atingi o persoana de genul dar cand iti moare cineva drag iti iei ramas bun si prin atingeri de genul insa a fost urat ca ai fost obligata, nu te-a inteles absolut deloc ca poate ai fobie de morti. Data viitoare cand se mai intampla sa asisti la priveghi discuta deschis despre problema ta pentru a evita situatiile de genul.

| GabbyGabriella64 explică (pentru Drimmero):

Exact.asa zic si eu, ca trebuie sa o faci din iubire dar la mine n-a fost cazul.a avut grija putin de mine cand eram foarte mica deci nu am cine stie ce amintiri cu ea si apoi mai ales ca am mai si crescut, n-am mai vazut-o decat din ani in pasti si aia a fost.nu simteam nimic pentru ea.de aia a fost si atat de groaznic sa o ating
o sa incerc sa discut.desi batranii astia doi nu m-au crescut sau ceva asa ca as spera totusi sa nu mai aiba nimeni astfel de pretentii dar mai stii...