anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mai tampita, ce-i drept. Mi se pare mie sau generatiile care vin din urma sunt din ce in ce mai... prosticele. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar in cazul celor sub 18ani, 75% scriu incorect (nu stiu cati de "i" trebuie, fara cratima sau cu ea cand nu trebuie, etc). Ma babesc eu sau mai sunt si altii?

Răspuns Câştigător
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Uite si exemplul viu: raspunsul lui @demon.angel. Fara cap si coada, n-a nimerit niciodata, din trei incercari, numarul corect de i.
Ma uitam la cei de clasa a VIII-a, cat de disperati erau la teza de marti, de la romana, ca trebuia sa faca o compunere in care sa-si exprime o opinie personala. Ei n-au asa ceva. Sau, daca au, n-au nici cea mai vaga idee despre cum s-o formuleze. Nu citesc, au un vocabular cu doar cateva cuvinte mai bogat decat al unui caine bine dresat, dar se supara foc daca le spui ca sunt semi-analfabeti. Refuza din principiu sa invete ceva, dar dau vina pe profesor ca "nu le-a spus".

32 răspunsuri:
| Flash a răspuns:

Nu va mai certati pe cacofonii, pe site nu se pot face cacofonii, este imposibil tongue
Cacofonia este o greseala in vorbire, nu in scriere.

| laurik1315 a răspuns:

Ce aveti cu invatamantul? e adevarat ca mai are unele defecte da nici copiii nu sunt usi de biserica. Eu sunt inca la scoala si profesorii( ai mei cel putin) ne predau intr-un mod in care putem intelege, dar sunt si altii( profa de franceza) care ori cat s-ar strofoca nu reusesc sa ne bage nimic in cap. E adevarat ca nici noi nu invatam si ne intereseaza mai mult net-ul, telefoanele, haunele etc. Eu consider ca vina este atat a invatamantului ca nu reuseste sa ne predea intr-un mod in care sa ne atraga, dar si a elevilor ca nu se chinue deloc