Sigur intr-un porumbel = freedom, in Piata Unirii din Iasi, din Parcul Copou sau de pe geamul meu, pe care sa-l hraneasca toata lumea si sa-l manance oficialii.
In pasarea phoenix, vestita pentru faptul ca se pare ca renastea din propria-i cenusa.
Prumbel in Piata sfatului din Brasov.imi place orasul pur si simplu si mi-ar placea sa locuiesc acolo, mai ales sa fiu si porumbel :X
Nu e pasare, dar totusi zboara...Liliac, sa nu ma mai acuze nimeni ca nu-s cu picioarele pe pamant.
In cea mai frumoasa pasare pentru mine si cea mai eleganta-puternica pentru statura ei-Colibri e superba asa printre flori si culorile ei. curcubeu! si scuze de coincidenta:-x
Am uitat sa va zic despre pasarea mea preferata
Pasarea Colibri:X
Incredibila viteza pe care o atinge masculul in timpul plonjonului de 30 de metri, a fost masurata cu ajutorul mai multor camere de filmat care au calculat ca ea depaseste 93 de kilometri pe ora. Astfel, pasarea din America de Nord indura la sfarsitul acestei acrobatii aeriene forte de 10 ori mai mari decat cea gravitationala - mai mult decat pot indura chiar si cei mai experimentati piloti de avioane de vanatoare fara a-si pierde cunostinta. Prin comparatie, viteza micutei pasari o depaseste pe cea a unei navete spatiale care reintra in atmosfera sau pe cea a unui avion de vanatoare. Studiul cercetatorilor de la Universitatea din California a aratat ca pasarea colibri este capabila sa parcurga intr-o secunda o distanta egala cu 385 de lungimi ale corpului ei, in timp ce viteza atinsa de pilda de o naveta spatiala in timpul reintrarii ei in atmosfera este echivalenta cu doar 207 de lungimi ale corpului pe secunda. In urma unui studiu realizat de oamenii de stiinta britanici si canadieni, publicat de Journal of Current Biology, acestia au tras concluzia ca pasarile colibri, pe langa faptul ca sunt singurele vietati capabile sa zboare cu spatele, pot sa isi aminteasca unde si cand au consumat nectar, dovedind ca sunt mult mai inteligente decat se credea si ca nu este nevoie de un creier mare pentru a indeplini misiuni complexe. "Cu un creier de 7. 000 de ori mai mic decat al nostru, aceasta pasare este capabila sa combine informatiile legate de timp si spatiu, ceea ce ste foarte greu", a declarat profesorul de biologie Andrew Hurly, de la Universitatea Lethbridge din Alberta.Pentru realizarea acestui studiu, grupul de cercetatori a urmarit in Muntii Stancosi din Canada trei colibri rosii de sex masculin, masurand periodicitatea in care ei incercau sa culeaga nectarul a opt flori artificiale. Jumatate din acestea erau alimentate cu nectar la fiecare 10 minute, iar celelalte la un interval dublu. S-a constatat ca pasarile reveneau sa se hraneasca urmand orarul fiecarei flori in parte, un comportament unic pentru un animal in libertate. Cercetatorii sunt de parere ca aceasta capacitate ar putea fi o rezultanta a faptului ca pasarile, care cantaresc numai 3, 2 grame, trebuie sa isi economiseasca energia pentru a efectua o migratie de 1. 500 km intre Canada si Mexic.
Un pescarus (pentru ca ador marea) sau un flamingo roz (nu stiu de ce... poate pentru ca imi place rozul)...sau cine stie? Poate pasarea-paradis. Pana cand o sa capat puteri sa ma pot transforma intr-o pasare mai am timp sa ma gandesc.
O cioara. sa stau in pomii de la zoo si sa ma kc pe vizitatori. mas distra la nebunie
Vrabie. Sa stau pe geamul iubitului meu sa vad ce face toata ziua. Si sa am vad si ce vorbeste pe mess.
Elisa512 întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: