Se poate muta gata, dar CFR abia își permite să cumpere 1 vagon, îți dai seama ce efort financiar ar fi să facă o gara noua intr-un sat...
Există cazuri similare ca al tău în foarte multe localități, unde problema s-a rezolvat. Dar nu prin mutarea gării, și nici prin construirea alteia; ci prin amenajarea în apropierea localității unei halte (stație de tren din afara unei gări unde cred că opresc doar trenurile personale).
Nu știu cum trebuie procedat (eventual printr-o petiție semnată de majoritatea cetățenilor din localitatea respectivă). Contactează CFR printr-un e-mail sau altă formă ca să te informeze.
Raspunde-mi te rog la intrebare
Gara nu este rulotă sau container ca să o pui pe platformă și să o muți.
Ca să se întâmple ce vrei tu, pe lângă realizarea construirii în sine a clădirii, sunt necesare o groază de aprobări, studii, proiecte, etc. De asta am zis "Câte gări noi ai văzut tu construite în România în ultimii 35 de ani"!
Autoritățile locale din comunele Românicii, nu sunt in stare să repare drumurile sau să curețe șanțurile și tu vrei gară nouă?
Pai si ce face cladirea aia? Ca eu am vazut o cladire din care e folosita o singura incapere ca si birou unde angajatii stau degeaba pentru ca absolut nimeni nu vine sa cumpere bilet sau sa mearga cu trenul. A fost acum cateva luni cineva la noi care a preferat sa vina cu trenul si m-am dus eu sa-l duc la gara iar angajatul a stat 15 min sa caute cat costa biletul ca a zis ca nu a mai cumparat nimeni de 1 an.
Eu sincer ii invidiez. Primesc un salariu urias si fac 2-3 chestii toata ziua.
S-a construit in localitate ditamai magazinul Mega Image in cateva luni si nu se poate face o cladire si sa mute in puii mei gara aia ca sa poata sa mearga mii de oameni cu trenul? Iar primarul cheltuie o gramada de bani pe proiecte inutile cum ar fi un internat de milioane de euro pentru elevi care e finalizat si sta gol de 10 ani ca nu vine nici d*** sa stea acolo
1 - primăria nu poate construi pentru că nu este terenul ei,
2 - CFR e in moarte clinica și nu va investi într-o gară nouă. Doar există gară în localitatea respectivă și nu se justifică.
3 - magazinul a fost construit din fonduri private.
4 - internatul a fost construit cu fonduri publice din care fiecare și-a tras partea.
Practic ce vrei tu e o luptă cu morile de vânt.
Cei care vorbesc de mutarea garii, referindu-se la cladire, vorbesc prostii.
Este necesar sa se faca o petitie semnata de mai multi cetateni din localitate si trimisa la Sediul central al CFR.
Nu trebuie ridicata nici o cladire, doar amenajat un mic peron.
Biletele se pot obtine de la conductor in tren. In prezent sunt multe asemenea puncte de oprire, cum se numesc ele in realitate. Trebuie doar sa aiba o departare de cel putin 3 km fata de alt punct de oprire, halta, gara.