| Furnicuta000 a întrebat:

Am si eu o intrebare si as vrea sa tineti cont ca nu ma pricep si s-ar putea sa zic o prostie. Deci la mine in localitatea natala gara e foarte departe, gen la peste 5km, e practic un camp la iesirea din localitate si dupa campul ala e o sosea foarte lunga si undeva in fund gara. De asta aproape nimeni nu merge cu trenul acolo, doar aia rataciti. Nici nu are sens sa mergi cu masina la gara, mai bine iei autobuzul. Si vorbeam cu cineva (de fapt cu mai multe persoane am vorbit) ca linia aia de cale ferata pe care circula trenul trece si prin localitate oarecum, adica pe la marginea localitatii, nu stiu cum sa zic, dar oricum faci putin din centrul localitatii pana acolo. Practic linia de cale ferata e foarte aproape de noi dar gara e la mama naibii. Si ma intrebam de ce nu se poate muta gara. Si mi-au sarit toti in cap ca "vorbesti prostii", "cum sa muti gara" si chestii de genul. Dar pur si simplu nu se poate face ca trenul sa opreasca in alt loc? Si cladirea aia de la gara in care dorm angajatii in tura ca altceva nu au ce sa faca, e asa importanta? Nu inteleg, va rog lamuriti-ma

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se poate muta gata, dar CFR abia își permite să cumpere 1 vagon, îți dai seama ce efort financiar ar fi să facă o gara noua intr-un sat...

| anonimg a răspuns:

Există cazuri similare ca al tău în foarte multe localități, unde problema s-a rezolvat. Dar nu prin mutarea gării, și nici prin construirea alteia; ci prin amenajarea în apropierea localității unei halte (stație de tren din afara unei gări unde cred că opresc doar trenurile personale).
Nu știu cum trebuie procedat (eventual printr-o petiție semnată de majoritatea cetățenilor din localitatea respectivă). Contactează CFR printr-un e-mail sau altă formă ca să te informeze.

| Furnicuta000 explică (pentru anonimg):

Uite o idee buna

| gabicoo a răspuns:

Câte gări noi ai văzut tu construite în România în ultimii 35 de ani?

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Raspunde-mi te rog la intrebare

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

Gara nu este rulotă sau container ca să o pui pe platformă și să o muți.

Ca să se întâmple ce vrei tu, pe lângă realizarea construirii în sine a clădirii, sunt necesare o groază de aprobări, studii, proiecte, etc. De asta am zis "Câte gări noi ai văzut tu construite în România în ultimii 35 de ani"!
Autoritățile locale din comunele Românicii, nu sunt in stare să repare drumurile sau să curețe șanțurile și tu vrei gară nouă?

| Furnicuta000 explică (pentru gabicoo):

Pai si ce face cladirea aia? Ca eu am vazut o cladire din care e folosita o singura incapere ca si birou unde angajatii stau degeaba pentru ca absolut nimeni nu vine sa cumpere bilet sau sa mearga cu trenul. A fost acum cateva luni cineva la noi care a preferat sa vina cu trenul si m-am dus eu sa-l duc la gara iar angajatul a stat 15 min sa caute cat costa biletul ca a zis ca nu a mai cumparat nimeni de 1 an.
Eu sincer ii invidiez. Primesc un salariu urias si fac 2-3 chestii toata ziua.
S-a construit in localitate ditamai magazinul Mega Image in cateva luni si nu se poate face o cladire si sa mute in puii mei gara aia ca sa poata sa mearga mii de oameni cu trenul? Iar primarul cheltuie o gramada de bani pe proiecte inutile cum ar fi un internat de milioane de euro pentru elevi care e finalizat si sta gol de 10 ani ca nu vine nici d*** sa stea acolo

| gabicoo a răspuns (pentru Furnicuta000):

1 - primăria nu poate construi pentru că nu este terenul ei,
2 - CFR e in moarte clinica și nu va investi într-o gară nouă. Doar există gară în localitatea respectivă și nu se justifică.
3 - magazinul a fost construit din fonduri private.
4 - internatul a fost construit cu fonduri publice din care fiecare și-a tras partea.

Practic ce vrei tu e o luptă cu morile de vânt.

| eliancodrut a răspuns:

Cei care vorbesc de mutarea garii, referindu-se la cladire, vorbesc prostii.
Este necesar sa se faca o petitie semnata de mai multi cetateni din localitate si trimisa la Sediul central al CFR.
Nu trebuie ridicata nici o cladire, doar amenajat un mic peron.
Biletele se pot obtine de la conductor in tren. In prezent sunt multe asemenea puncte de oprire, cum se numesc ele in realitate. Trebuie doar sa aiba o departare de cel putin 3 km fata de alt punct de oprire, halta, gara.