Nu are voie,pentru ca ei se iau dupa pricipiu astaeci Iisus nu s`a tuns, nu s`a barbierit, etc.Deci,ei au reguli stricte.
Ca am vazut preoti ortodocsi barbieriti de exemplu episcopi PS Corneliu cum are barba aia se barbiereste.
Majoritate calugarilor au barba si coada. Depinde la fiecare manastire, fiecare manastire are niste reguli stricte, nu te joci de-a Dumnezeu, Iisus Hristos a avut parul lung cam pe la umeri, asa au si calugarii, ei isi lasa barba si parul lung pentru ca ei nu mai tin cont de trup, nu mai tin cont de frumusetea fetei, de ce-a trupeasca, ei se pregatesc acolo sufleteste. Ei sunt si feciori ( vorbesc la majoritatea ). Pot sa-ti spun mult mai multe lucruri deoarece eu la anul vreau sa merg la manastire, peste cativa ani vreau sa devin calugar si crede-ma ca stiu cum sta treaba acolo. Ori cum intrebarea este destul de buna faptul ca majoritatea oamenilor nici nu stiu cu ce se mananca. Deci raspunsul final este Nu, Nu au voie si nici nu au de gand sa se tunda/barbiereasca.
anonim_4396 întreabă: