Nu.
Nu totul se rezuma la bani
Oamenii care fug si aleargă orbește după bani nu vor ști niciodată ce este fericirea Adevărată oamenii care cred ca totul se învârte în jurul banilor sunt lacomi si orbi nu vad adevărată valoare omul face banul nu banul omul
Nu dar se invarte in jurul banilor pentru ca nu ai cum sa tii o existenta fara ei.
Da,toata viata se rezuma la consum,iar in cazul oamenilor consumul trebuie platit,trebuie sa muncesti sa traiesti,noi oamenii muncim si luam bani pentru munca depusa,iar cu bani consumam ca sa traim.
La fel se intampla cu orice organism animal sau vegetal,munceste toata viata sa poata trai
Unia or sa zica ca au si placeri,da sunt si placeri dar ca baza asta e, muncim sa putem trai, nu ne cade nimic de nicaeri moca.
Referitor la oameni da banii fac totul, sa maninci trebuie bani, sa bei bani, sa iesi cu o femeie bani sa duci o floare unei femei bani
Dacă întrebi asta înseamnă ca habar nu ai ce sunt banii de fapt.
Banii sunt doar o masura de schimb.
Poate intrebarea ta ar fi avut mai mult sens daca era "viata asta se rezuma doar la schimburi?"
Si daca ai fi intrebat asta ti-as fi zis ca nu.
Da, dacă nu ai bani nici neamurile nu te baga în seama, dacă ești sărac ca duhul, de prieteni nici nu mai spun! Sunt putini oameni cu caracter care pun preț pe alte chestii, nu doar $, dar fără bani nu poți face nimic, nu te poți întreține, mori de foame, nu atragi sexul opus, nu te îmbraci frumos, nu îți permiți un parfum de calitate, un smartphone, laptop și asa mai departe.
Dacă nu ai bani nu reprezinți nici un interes pentru majoritatea persoanelor, din punct de vedere social ești inexistent, doar printr-o minune poți compensa dacă ai caracter, ești sociabil și ești foarte inteligent.
Dau un exemplu : te întâlnești cu noii "prieteni", ieșiți la o terasa, apoi va vorbiți la comun sa ieșiți la un club cool, sau o discoteca de top, acolo evident toți își permit sa își cumpere câte ceva, majoritatea comanda bautură de calitate, tu de abia ai bani de 2-3 beri și un pachet de țigări, într-o discoteca de top, nu mai pe o doza plătești 17 lei, îți dai seama o vodca sau un whiskey, 2 pahare chiar cât costa, un energizant și un suc cum își comanda toți, prima oara încerci sa ascunzi cumva problema comandantului a unor băuturi rafinate, și a doua oara, dar după lumea își da seama ca ești sărac când ei au toată masa plina cu bautură "regala" și tu stai doar cu o bere pe masa, sau un suc, ai avea tu papagal de smecheras, dar nu tine mult timp, am dat doar un exemplu, sunt cu sutele. Eu am fost în discoteci de top de la mine din localitate și numai întrarea costa 30 de lei, acum costa 50 de lei, poate chiar mai mult la o discoteca. Unii ies des la MC donalds, la cinema, la terase, nu cred ca o sa accepte un lachiu lângă ei, sau dacă acepta nici nu te baga în seama, se vorbesc între ei, fiindcă nu reprezinți nici un interes, lumea nu prea mai pune preț pe caracter, sinceritate, omenie, nu ai bani ești văzut ca un gunoi în societate!
De obicei săracii umbla cu săracii, bogații cu bogații, bețivii cu bețivii, și asa mai departe, foarte rar vezi un sărac într-o clasa sociala plina de bogatani și majoritatea cu studii superioare, tu având doar 8-10 clase!
Din fericire nu toți oamenii sunt bogați, materialiști, superficiali, ignoranți, îngâmfați, sunt și oameni care nu doar $ vad în fata ochilor.
Dacă faci un sondaj și întrebi persoane random (ipocrite) acest lucru majoritatea o sa răspundă ca nu contează, dar faptele ii dau de gol.
Când vezi unul bine îmbrăcat și cu bani ca spune ca contează caracterul, omenia, bunul simt, fabuleaza, da, contează aceste calități dar dacă ești sărac nu ești pe targetul lor, hai sa fim obiectivi și cu femeile, multe spun ca nu contează, dar contează ca iubirea trece prin burta. Dacă nu o duci la un restaurant, o terasa, nu ii faci cinste cu food, nu ii comanzi mâncare de acasa îți spun eu ca cauta motive fake sa se despartă de tine!
UnchiulRamiz întreabă: