Acum ceva timp am citit un raspuns de-al tau, ai fi vrut sa vii in spania si acum vad legatura.am vazut ce note ai luat la bac si nu merita sa iti strici viitorul si sa vii in spania, pentru ca o data venita ai sa pierzi facultatea.asta ar fi una, a doua este ca nu prea se gaseste de munca si a treia, daca gasesti esti sigura ca ai sa rezisti sau ca o sa iti placa? sa vii ca turist pentru o luna merge, dar sa traiesti, mai ales in conditiile actuale ma face sa cred ca o sa ai un esec, ceea ce nu iti doresc. el daca te iubeste inseamna ca o sa iti vrea binele.eu am o nepoata(cam de gradul4) care a primit o bursa si studiaza in franta, el face naveta lunar la paris. ea vine doar de sarbatori, adica de 3 ori pe an. ea vrea sa inceapa a doua facultate anul asta in valencia, si el mai mult ca sigur o sa o sprijine, este pentru binele lor, nu numai al ei.acum alta chestie, el vad ca nu vrea sa vina in spania, parerea mea este, ca trebuie sa puna mana sa munceasca si nu prea ii da inima ghes. s-a obisnuit cu bani, chiar ma intreb ce muncesc parintii lui de ii pot trimite in jur de 1000 de euro pe luna, cred ca este o suma exagerata si isi santajeaza parintii pentru a primi atatia bani. ce o sa faca daca parintii nu vor putea (doamne fereste)sa isi renoveze contractele de munca? chiar daca sunt pe 7 ani(?)eu cred, parerea mea, ca trebuie sa te gandesti la viitorul tau, si el la fel.sa vedeti partile bune si partile mai putin bune. tu trebuie sa mergi in continuare la scoala, asta fara discutie, pentru va viitorul se vede cam intunecat pentru toti si pentru toata lumea, fara o pregatire nu o sa poti face nimic, si peste 10 ani, asa cum spune si andrutza, o sa iti dai cu pumnii in cap, pentru ca nu mai poti da timpul inapoi si fiecare lucru trebuie facut la timpul lui. daca te-ar iubi, chiar el te-ar sfatui sa mergi in continuare la scoala, cred ca este posesiv si imatur pentru varsta lui.si tu o stii mai bine decat noi, pentru ca altfel nu ai fi ajuns sa te intrebi ce sa faci! eu nu te judec si nici nu sunt impotriva lui, dar tu ai posibilitati si iti poti face viata mai usoara, ar fi pacat sa-ti ingreunezi singura drumul.
Ar trebui sa cadeti de un acord amandoi poate nu poate sa se mute si eu am fost plecat in franta si nu aveam prietena si nu pot sa stau fara prietenii mei, familie si tot...
Mai de iubit ma iubeste foarte mult sunt constienta de asta... dar acum ce ar trebui sa fac sa ma mut la el, sa ne plimbam toata ziua si sa tocam banii la parinti? el a terminat liceul sportiv si acum este la fac de educatie fizica si sport aici... o prostie...3 examene pe semetru si alea nici macar nu se pot numi examene...
Cred ca prietenul tau e foarte rasfatat. Si imatur. Tu esti pregatita sa fii pe picioarele tale, in timp ce lui ii convine viata de intretinut. Trebuie sa ai o discutie serioasa cu el. Nu mi se pare corect sa te tina si pe tine pe loc si sa te santajeze cerandu-ti sa nu pleci din Alexandria.
NU iti permiti sa-ti ratezi anii studentiei pentru el. Iubirea, tentatia e mare, dar trebuie sa ajungi femeie independenta (asa cum mi se pare ca si vrei). In Bucuresti ai sanse (pe langa facultate) sa-ti gasesti si-un job care te va ajuta mult. Amandoi ve-ti gasi de lucru acolo. E normal sa-ti continui studiile si nimic nu ar trebui sa stea in fata scolii. Daca vrea sa vina cu tine, daca nu, fiecare merge pe cararea lui.
Spor!
Fa-l sa inteleaga ca nu poate sa stea pe banii parintilor la nesfarsit. Trebuie sa va construiti si voi un viitor, sa aveti o situatie materiala cat de cat.
Sti, la mine, a fost ceva asemanator, dar spre deosebire de tine, eu nu am avut taria sa-i spun NU! si mi-am ratat viata (m-am mutat in bt din bucuresti)of! nu am sa te plictisesc, cu istoria mea, dar gandeste-te bine, ai o viata inainte, si nu renunta la facultate, pentru un baiat(fie el si barbatul visurilor tale) gandeste-te la tine si la viitorul tau! ce ai vrea sa fi vanzatoare tot restul vietii tale? gandeste-te si la parintii tai,(eu nu am facut-o)care au muncit pentru tine, ca sa iti faca un viitor(asa dupa posibilitatile lor)nu ai sa-i dezamagesti, dar in sufletul lor, nu va fi ceea ce si-au dorit ei pentru. tine (ma refer sa ramai cu tipul, si sa devii nevasta si femeie de casa)urmand o facultate, or sa ti se deschida usi in viata, ai sa ai o cariera, si pe langa si o familie! stiu, cam ce e in sufletul tau, dar gandeste-te bine "dragostea trece prin stomac". decizia iti apartine! dar tine cont si de ce ti-am spus eu, si indiferent de ce vei decide, mi-as dori sa mai vorbim peste vreo 10 ani si sa te intreb :AM AVUT DREPTATE!? te pup
Andrutza cam acelasi lucru gandesc si eu dar nu am puterea sa il las dupa ani... el nu a avut dupa aproape 3 luni dar eu acum....
Dr.BenZona. asta inseamna sa raman eu aici si sa dau la sportiva ca el mai vrea sa faca dreptul atat dupa sportiva
Asa se intampla cu cei care sunt sustinuti financiar de parinti. Tu esti foarte matura in gandire si e bine sa faci toate aceste lucruri la timpul lor.Mergi pe drumul tau iar daca te iubeste cu adevarat te va incuraja si te va sustine! Mult succes!
Mi-am dat seama ellene ca trecem cam prin aceeasi situatie...multumesc frumos si mult succes si tie :*
Nu stiu daca am..."patruns" problema ta, dar in situatii din acestea pe care le descrii si tu suficient de sugestiv, drumul tau in viata depinde numai de tine. Du-te la facultate si daca prietenul tau intelege sa te sprijine, nu conteaza cat si cum, este inca bine. Daca iti pune conditii care ar trebui sa te faca sa renumti la viitorul pe care ti l-ai dorit si pe care cred ca inca il doresti, atunci da-i vant sa se duca de unde a venit. Dragostea cu sacrificii de acest fel este boala curata si lunga si apoi vine o moarte sigura. Nu esti bibeloul care sa-i satisfaca dorinta de contemplare. Esti un om care doreste sa devina ceva in viata si ai acest drept fara sa ceri cuiva voie. In viata sunt prioritati care trebuie urmate in ordine cronologica. Fa-l sa inteleaga ca daca te iubeste, trebuie sa te sprijine in toate cele care-ti sunt de folos si tie, si nu numai lui.
Ar trebui sa renunti la el pentru a-ti crea un viitor mai bun chiar daca nu esti alaturi de el stii ca dragostea adevarata e mai aproape decat crezi.
Daca tine la tine, o sa ramina cu tine sau o sa plece la munca in spania si o sa te ajute si cu banutzi./va fi un test pentru el./daca e barbat si te iubeste o va dovedi./daca nu, asta e, oricum tu vezi-ti de drumul tau spre facultate, urneaza-ti calea si o rezolvare vei gasi, insa nu te lega prea mult de baieti ca nu e bine./incearca sa devii usor independenta si o sa iti fie bine ai sa vezi./mult noroc.