Cine este vinovat, nu tot omul?
Faptul că animalele se mănâncă între ele este ciclul natural al vietii, aşa trăiesc carnivorele/omnivorele.
Avem puterea să schimbăm ceva, dar nu vrem. Dacă fiecare om ar dona 50 de bani pentru cei din Africa, câtă mâncare am cumpăra de banii strânşi?
Am putea avea pace, dar suntem plini de ură şi invidie.
Nu este vina lui Dumnezeu pentru tot ce se intampla pe pamant, noi oamenii facem tot. Totul se va schimba cand omul nu va mai fii condus de bani si va incepe sa isi iubeasca semenii si exista un grup select in jur de 100 de familii care conduc tot ce inseamna Banci, MassMedia, Industria Petro-Chimica, Industria Chimio-Farmaceutica(care apropo este cea mai bogata industrie din lume, mult peste cea a petrolului), deci exista oameni foarte interesati sa nu fie pace in lume, sa existe boli si etc, chiar crezi ca in ziua de azi cand omul pleaca vinerea pe Luna si se intoarce duminica nu exista leac pentru orice boala?
Daca nu am avea speranta ca Dumnezeu va indrepta lucrurile, atunci am innebunii cu totii. Noi nu trebuie sa ne ingaduim a trai fara nadejdea aceasta. Este cineva care doreste lucrul acesta; acela care a adus lumea in starea aceasta: diavolul si ingerii lui.
Pentru aceasta a murit Domnul Hristos: pentru ca noi sa traim in nadejdea vietii vesnice pe care ne-a va da-o Dumnezeu la timpul stabilit de El.
De acea noi avem speranta dincolo de mormant. Caci chiar daca murim, Dumnezeu are puterea sa ne invieze pe toti la o viata mai buna daca traim in nadejdea aceasta. Si Dumnezeu ne-a dat o multime de motive sa credem si sa ne incredem in promisiunile Lui. Biblia este plina de promisiuni.
Mai mult decat atat, chiar daca lumea este asa cum este, si viata noastra este dificila, Dumnezeu a promis ca va fi cu noi in toate zilele vietii noastre. Noi nu trebuie sa traim nci singuri si nici fara speranta pe pamantul acesta.
Daca vom cauta sa-L cunoastem pe Dumnezeu, atunci cand Il vom cunoaste este imposibil ca sa nu ne incredem in El.
Si ca o asigurare la toate intrebarile noastre, avem inca o fagaduinta din partea lui Dumnezeu: "Lucrul acesta este cu neputinta la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru ca toate lucrurile sunt cu putinta la Dumnezeu." (Marcu.10:27) Da, toate lucrurile!
Poate aici va dati si voi seama ca daca stati dupa dumnezeu muriti naibii de foame. Te-ai convins?
Lumea este asa jumatate din cauza omului si cealalta jumatate este ciclul vietii.
Te-ai gandit mai bine de ce ar face Dumnezeu asta? El ne pune la incercare credinta de a ajuta oamenii si mai ales sa hranim copii flamanzi cu ce avem si bogatii ar trebui sa imparte in parti egale tot ce aveau in hambarele lor! Vorba aceea,, Ce-i prea mult nu e bun si se strica!" Este foarte adevarata vorba aceea din popor!
Cum adica unde e Dumnezeu? Dar tu in timp ce scrii si te plangi te-ai gandit ca poti face o schimbare? Te-ai dus la un copil sarac sa ii dai un colt de paine?
http://imgur.com/bU8Sll2
Da, dar daca vei face tu, vor face si altii. Daca fiecare asteptam sa faca altul nu vom evolua cu nimic.
Da..Adica dupa tine e mai bine sa fii indiferent si ignorant fata de cei ce sufera, nu? Ce sa-ti pese tie de altii, atata timp cat tie iti merge bine?
Tocmai, ca nu este. Credinciosii vor spune ca totul face parte din planul lui Dumnezeu si celebra fraza "necunoscute sunt caile Domnului". Doar bullshit. Daca li s-ar intampla lor nenorocirile alea, nu cred ca ar mai zice la fel. Oamenii sunt ipocriti.
Sa speram doar ca vom ajunge intr-un loc mai bun dupa ce murim.
Eu fiind crestin ortodox, am sa iti spun o poveste. (cred ca ai mai auzit-o)
Intr-o zi un om se duse la frizer. Cat timp statea pe scaun, citind dintr-o carte religioasa, frizerul ii spune:
- Stii eu nu cred in Dumnezeu. Sunt atatia copii flamanzi, oamenii raman pe drumuri, razboaiele sunt din ce in ce mai dese, si tot asa.
Omul, sta putin pe ganduri si iese din frizerie. Pe drum intalneste un barbat cu parul foarte lung. Il ia pe acesta si se duc amandoi la frizer. Omul care se duse sa se tunda ii spune frizerului:
- Stii eu nu cred in frizeri
- De ce? Sunt chiar aici!
- Da, dar cum de acest om are parul lung?
- Pai daca nu vine la tuns. Asa ii place lui!
Iar omul crestin ii spune:
-Vezi. Asa e si cu Dumnezeu. El exista doar oamenii nu vin la el.
Sper ca nu te-am plictisit, si nu vreau sa intru in alte discutii. Oricum... este alegerea ta sa faci ce vrei, sa crezi in ce vrei, sa fii cine vrei. Eu doar am incercat sa iti arat cum sta treaba cu unele lucruri.
Reformuleaza: Lumea nu ti se pare tie frumoasa. Frumusetea e relativa, ce place unorla altora nu place. Lumea e frumoasa, si complexa, ca tie ti se pare urata e alta treaba.
Si Dumnezeu nu exista. Nici Mos Craciun si nici iepurasul de paste, maturizati-va!
Alpinistii au o vorba, pe Everest, nimeni nu mai este ateu. In ziua de azi majoritatea sustin diverse lucruri ca asa li se pare lor sau au vazut la cineva, dar cand se napusteste un necaz peste ei sau vreo boala, primul lucru pe langa doctor este sa mearga la o biserica.
Eu nu cunosc foarte multi alpinisti... Un crestin e un om care nu crede in 1499 de religii si crede intr-una, un ateu e o persoana care nu crede in 1500, mare diferenta, nu?
Normal ca in disperare cauti orice solutie...
Trebuie sa ne adaptam, sa fim multumiti de ceea ce avem, sunt altii care o duc mult mai rau decat noi.
Unii mucosi rasfatati se vaita ca nu au primit de ziua lor lego ninjago dar alti copii de o seama cu ei stau la tara, dau cu sapa sunt murdari de noroi si merg si in papuci la scoala si in haine rupte iar altii se plang ca vai mami nu mi-a luat iPhone 6 si adidasi de la Nike.
Pai altii n-au tinut in viata lor in mana un iPhone, poate nici macar telefon nu au dar nu se plang si nu isi bat joc de ce au.
Oamenii trebuie sa lupte pentru ceea ce vor si pentru ceea ce tin de aia exista razboaie, fara violenta nu putem sa ne aparam.
Si animalele trebuie sa se hraneasca chiar daca trebuie sa se manance intre ele.