Nu stiu, dar am o curiozitate. Acea tulburare e un obicei de-al tau, cum zmeu scapi de un obicei luand medicamente?
Schizofrenia e alta treaba, e o dereglare hormonala. De exemplu eu sunt obsedata cu spalatul, mai tot timpul am mainile arse cu clor, ca am impresia ca sapunul nu curata cum trebuie. Nu vad cum un medicament ma poate face sa nu ma spal. Eventual sa ma tina intr-un fel de transa cat sa nu ma gandesc ca aia si aia sunt murdare, dar asa as cadea in cealalta extrema, nespalata, plus ca n-as mai fi eu, acea persoana care prea analizeaza tot ce prinde. E ca si cum ai fi baut tot timpul, ce viata mai e asta?
Nu folosesc clor in loc de sapun, il folosesc cand am impresia ca sunt foarte murdare mainile. De exemplu daca pun mana pe un animal murdar, sau un obiect care miroase urat (semn ca e murdar, bacteriile dau acel miros).
Nu prea, ca afara oricum sunt toate murdare, in casa nu, si nu vreau sa "intind microbu", fix asa zic. Nu mananc de oriunde, ca daca ma spal cand ajung acasa, microorganismele din exterior le omor, dar cele intrate in corp nu le pot spala. Mananc usturoi, dar nu pot manca prea mult, cat sa stau linistita ca a omorat ce trebuie.
Cu bacteriile noi e baiul, pe majoritatea le depistezi dupa miros, e perceptie, urat mirositor = daunator.
Sistemul imunitar e puternic daca nu-l slabesti cu prostii, tigari, bautura, mancare nesanatoasa, plus ca pentru microorganismele cunoscute are arme, pentru cele necunoscute si periculoase, nici unul "antrenat" nu face fata.
De vreo 12-13 ani. Dar inainte nu aveam chiat atatia pitici pe creier, in timp am invatat si inteles unele lucruri. Stiu ca nu ma omoara majoritatea bacteriilor, dar nu imi place ideea ca niste ganganii straine 100% misuna pe corpul meu, sau obiectele mele de unde ajung pe corp. Papucii, de exemplu, nu miros daca nu au anumite bacterii. Gura la fel, sau alte lucruri.
Eu tot asa fac, dar cu obiectele pe care le bag in camera mea. Spal cutia de crema de maini, pachetul de servetele umede, hartie igienica iau numai la bax, ca folosesc ca servetele pentru maini sau nas, musai ambalata, fara gauri, mereu am o rola in camera. Antiperspirantul il tin in baie, pe cosul meu de haine, sub haine curate, pe care nu le folosesc, dar il spal, mai nou folosesc spray, sa fiu sigura ca nu l-a folosit nimeni (spray-urile au o piedica), si si daca e folosit, nu l-a pus nimeni pe piele, cum e cu roll-on-ul sau stick-ul. Si medicamentele alea te faceau sa uiti, sau credeai tu ca te fac sa uiti? Cred ca ne-ar mai trece doar daca am vedea cat de mici sunt bacteriile si ca le ia ceva timp sa ocupe in totalitate un obiect, chiar daca se inmultesc destul de repede, dar atunci am vedea cate sunt si unde sunt, si e posibil sa ne imbolnavim mai tare.
Aaaa, adica ai zis ca nu si-au facut efectul, ma grabeam ieri seara si am sarit "nu"-ul. Scuze.
Si ca acum inteleg de fapt ce intrebi, documenteaza-te de chestii care iti curata organismul de toxine, in special rinichii si ficatul, axeaza-te pe plante, nu medicamente, chiar daca ar fi din plante facute, plantele sunt singurele care nu fac rau, adica sunt si din astea, dar e alta mancare de peste. Ar trebui sa n-ai probleme. Nu ca as fi vreun mare doctor, dar organele se regenereaza oricum, e important sa le ajuti sa se curete si apoi sa nu le mai intoxici cu porcarii.
Bai, toti avem tendinte obsesiv compulsive, chestia e sa le controlezi, sa opui rezistenta. Sfatul meu e sa mergi la un psiholog bun, nu te mai otravi, mai ales nu-si fac niciun efect. Serios, ma gandesc ca dai si ceva bani pe ele. Consulta un psiholog privat, vorbeste cu niste prieteni, rude, ai nevoie de oameni care sa te motiveze. Trebuie sa tratezi cauza bolii, nu efectul.
Nu mai merge la psihiatru, tu le spui ceva ei iti dau altceva, acum 2 ani am fost la psihiatru sa-mi dea ceva pentru insomnie, iar el mi-a dat o pastila pentru schizofrenici, care abia dupa 1 an de tratament mi-au provocat dureri de cap si greturi, de asemenea pastilele administrate de psihiatrii provoaca dependenta.Pastila care o luam eu provoca in proportie de 7% somn, dar nu odihnea+rigiditate musculara.
anonim_4396 întreabă: