| sabin89 a întrebat:

Am un cuvânt la rebus din cinci litere din care îmi lipsesc primele trei, ultimele două fiind AB. Definiţia este "Fratricid fără simbrie din stirpea unei nimfe". Ce ar putea fi?

8 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns:

Carab

| sabin89 explică (pentru Darkmagic):

Da, numai ăsta ar putea fi, desi mi se pare foarte forţat. Fratricid? happy

| Darkmagic a răspuns (pentru sabin89):

Definitiile de rebus sunt fortate? happy
Sa le vezi pe cele care au trimitere la dictionar...
Foloseste cuvantul, acesta este, chiar daca nici eu nu as spune asa unei insecte.
Imi poti da definitiile pe orizontala, si ti-l fac... wireless daca ai si alte necunoscute.

Unul de sapte litere, îmi lipsesc doar primele trei, ultimele fiind ATOS - definiţia: Responsabil cu stingerea la o petrecere cu umbrele happy Alta de patru litere prima e C si ultima I, lipsesc cele două din mijloc - definiţia: Acţiunea scărpinatului precauţiei, consemnată într-un process-verbal! happy Dar cea mai teribilă e una din opt litere EN-Y-LO- deci lipseste a treia, a cincia si ultima; definiţia: Unul care si-a făcut somnul de frumuseţe. Aha, stai să mai zic una si gata. E din opt litere si le stiu doar pe ultimele trei: URI definiţia: Copiii teribili zămisliţi într-un cântec de lebădă. laughing
Ciudate rău

Primul este fara dubii: Comatos.
Mi-a luat ceva timp, pentru ca romana mea imi zicea in cap despre chestiile alea pentru ploaie, nu despre "umbrele" din taramul celalalt... laughing
Cel de 4 e posibil: Codi.
La En-y-lo este posibil sa fie ceva gresit, imi vine in minte oneirolog, ala care studiaza vise, (spune-mi ce cuvant ai cu Y) iar la restul ma gandesc cand revin.
Y-grecul este gresit acolo, ...sau este numele unui energizant pe care eu nu il cunosc.

happy Comatos este bun si el. La ăla cu "somnul de frumuseţe" pare să fie "endymion" si atunci într-adevăr era o literă gresită. Avându-l acum pe "d", nu poate fi decât "codi" ăla cu "scărpinatul precauţiei". Cam trei sferturi din careu e făcut. Mă lupt acum pe ultima sută. Am un O - - EON la "Voyeur ghinionist transformat din vânător în vânat"; unul din sapte litere la care stiu doar ultimele trei OMA, def. fiind "Privirea care te îngheaţă"; mai una tot din sapte la care stiu doar ultimele două CI cu def. "Mormoni cu hormoni defilând într-o vreme pe la nudisti"; una din două litere cu def. "Pe scurt, closca cu puii de aur în economia de piaţă"... Am de lucru, după cum vezi, pentru toată săptămâna. happy

Unul e Fantoma, pentru "privirea care te ingheata".
La restul ma gandesc. happy
Cel din doua, cu closca, te poate trimite la dictionar, SAU, "pe scurt", mai inseamna in rebus doua litere, o prescurtare din "closca cu puii".
Cel cu sase litere O--EON, este posibil sa fie gresit, incearca ACTEON, individul transformat de Artemis in cerb pentru ca a vazut ce nu trebuia.
Nu ai idee cat imi place intrebarea.
E ceva, sa nu te deranjeze tot felul de..."solisti" cu raspunsuri pline de "intelepciune". laughing

Belea mare cu rebusul laughing Exact doar colţisorul din stânga sus mai trebuie. La 1 oriz. zice: "Lunetist de elită cu senzori superiori de miscare". E din cinci si n-am niciuna. Ar trebui să o am măcar pe ultima dacă as sti cuv. ăla din două litere (closca cu puii de aur). Si litera din mijloc ar putea fi F dacă 'fantoma' ar fi bun. La 2 oriz. e ăla din opt lit. cu URI la urmă (copii teribili zămisliţi). La 3 oriz. e "Întinderi suportate dintr-o palmă care te trimite la pământ"; din patru, n-am niciuna. La 4 oriz.: "Agent secret cu intervenţii pentru deformarea realităţii"; e din trei, n-am niciuna. La 5 oriz. e o singură literă izolată. Iar la 5 ar fi comatos, la care încep să am dubii, pentru că O (a doua literă) m-ar obliga să scriu octeon în loc de acteon, la 2 vert.
La 1 vert. e ăla cu "Mormoni cu hormoni", din sapte, cu CI la urmă, dacă C de la comatos e bun. La 2 vert. e "June-prim într-o nocturnă caragialească", din patru. Ar merge RICA, dar încă nu-l pun că s-ar învecina rău cu fantoma de la 3 vert. (dacă fantoma e bun). La 3 vert. este deci fantoma, dacă este. Si în fine, la 5 vert. e "closca cu puii".
O altă chestie în suspensie ar fi mai jos, la 2 vert. unde Acteon ar intra de minune si ar avea si sens, dar comatos m-ar obliga să scriu octeon. happy