Poate o spun ca au ciuda pe persoana aia sau din prostie, unii/e spun de cineva ca e prost pentru ca ei/e sunt prostii/e avand chef sa faca misto, dar mai sant cazuri in care e adevarat cand cineva e prost.
De obicei, o persoana proasta e cineva care nu impartaseste aceleasi credinte. Desi stiu ca nu exista oameni prosti (exista nepriceputi, neatenti, neinteresati), am obiceiul sa le zic unora asa. "Oameni prosti facuti la norma".
Atâta timp cât tu şti că ai viaţa ta pe care nimeni nu o vede,nu o cunoaşte şi nu o trăieşte în locul tău,nu ar trebui să asculţi la ce spun alţii.Ei doar vin cu o părere din exterior,dar nu ştiu ce ai tu pe suflet.Şi spun vrute şi nevrute. Spun n lucruri fără să gândească măcar, sau să se uite la viaţa lor.Şi un om care aşteaptă să-i cunoască pe alţii, pentru ca apoi să ştie dacă într-adevăr meriţi un loc adecvat nu poate fi considerat prost, ci suficient de diplomat, cât să vadă cine-i merită atenţia.Cu asta am spus tot.
Ştiu exact la ce te referi.
Cred că "prost" este cel mai utilizat cuvânt din lb. română, sincer. Şi de cele mai multe cazuri utilizat greşit, bineînţeles.
Mulţi îi insultă pe alţii zicându-le "proşti", dar se abat cu mult de la definiţia adevărată a cuvântului. Am ajuns să avem fiecare, mai mult sau mai puţin o definiţie diferită a cuvântului.