| Lilik a întrebat:

Analizand la rece, credeti ca romania mai are o sansa de a-si reveni? Si daca da, in cat timp? Credeti ca vom scapa de conducatorii, si nu ma refer doar la presedinti, ci la intreg sistemul, de toata jena din ultimii 20 si ceva de ani?

Răspuns Câştigător
| Grunwaldmantuitorul a răspuns:

Priveste Trecutul/ Istoria tari,, si vei avea o imagine CLARA a viitorului,

7 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Peremptoriu, da! Sanse exista, dar a trebui sa existe si upavointa unei schimbari constructive! Oricum, eu nu mai cred in asa ceva, nu in Romania, nu la noi in tara.
De ce? Pentru simplul fapt ca traim intr-o mlastina si suntem indolent, ba mai mult, ne prieste!
"Nu mai cred decat in iubire si mizantropie!"
[Octavian Paler]

| GeorgeRadu a răspuns:

Romania e o tara moarta. O spun cu durere in suflet. Nu avem cum sa scapam de conducatori pentru ca toti care urmeaza sau vor venii la conducerea Romaniei vor fura, asa cum fac si cei actuali. Pentru ca toti sunt lacomi si asa vor fi si cei vor urma, pentru ca asa e neamu' nostru de romani straight face. As vrea sa ajung sa vad si eu ziua in care se va transforma Romania dar cred ca e la ani lumina distanta happy. Pana nu vom avea un presedinte care sa puna piciorul in prag si un guvern care sa administreze banii corect tot asa o sa ramanem. Avand in vedere si criza asta actuala e o batjocura ce fac. Sa ajunga batranii in strada sa se bata cu jandarmii? Vom ajunge mai rau ca si Grecia ne vom omora pe strada ...Cred ca sfarsitu' lumii a venit deja la noi la romani. Mai rau de atat nu cred ca poate fi. Desi cum bine stim cu toti Romania e tara tuturor posibilitatilor, deci nu m-as mira daca ar fi si mai rau decat perioada actuala. Cu toate ca nu mai traim in perioada de conducere a lui Ceausescu, tind sa cred ca era mai bine din ce am auzit din spusele bunicilor/parintilor. Suntem la pamant! Dar oare ne vom trezi vreodata? Va reinstaura cineva dreptatea in tara asta vreodata? Sincer nu cred...

| tania77 a răspuns:

Romania ar avea ceva sanse sa isi revina doar daca ne vom schimba noi romanii mentalitatea, iar in legatura cu sistemul care ne conduce tara, vom scapa doar cand va veni o noua generatie de politicieni tineri care nu au avut de a face cu regimul comunist.

| radu75 a răspuns:

Intreaba ti parintii, de ce au votat da pentru intrarea in UE, de ce au votat basescu, ei au ales guvernul asta. Oamenii care sunt azi in strada sunt cei care au primit 50-100 ron sa voteze basescu sau geoana. Un candidat independent ar fi dat sperante tarii, iar oamenii ar fi fost alaturi de el, un candidat care niciodata nu a avut treaba nici cu p. d. Sau p. s. d partide care au talharit sistematic tara asta, un candidat tanar care nu a avut functii in regimul ceausescu. Am avut si la ultimele alegeri un asemenea candidat, dar nu a avut bani de mici, bere, spectacole cu bambi si vacanta mare. Nu fac campanie electorala, nu am votat d vreo 10 ani cu toate ca am dreptul...

| Lilik explică:

Daca gandesti ca basescu e singura problema pentru felul cum am ajuns te inseli amarnic. intreaba-ti tu parintii.

April
| April a răspuns:

Toata istoria omenirii e un sirag de suisuri si coborasuri, de razboaie si vremuri de pace, de liniste sociala si tulburari de acest fel, de crize si vremuri prospere.Firesc este ca si o perioada de declin sa fie urmata de una de ascensiune. Obiectiv, dupa criza economica va urma o perioada de avant economic.Asa incat, sa nu ne pierdem speranta.Totul in lume tinde a se echilibra.

| Razvan a răspuns:

Isi va reveni.In minim 10 ani.Asta in caz ca vor mai fi romani prin tarawinking