Eu cred ca mancarea nesanatoasa, lipsa sportului, singuratatea, tradarea, dezamagirea sunt factori depresei, antidepresivele au efecte si bune
Eu nu recomand antidepresivele indiferent de situație, iar vorbind de psiholog nu îl recomand în prea multe cazuri.
Daca ai un depresiv muta-te cu el si fa-i viata un calvar insotindu-l in fiecare activitate si spunandu-i cat e de smecher.
trebuie sa ai curaj sa te muti cu bolnavii si nu sa le vorbesti dincolo de zid.
in principiu daca nu avem chef de depresivi trebuie macar sa avem grija unde ii trimitem, nu la biserica, nu la biblioteca si nu la azil.
Antidepresivele se recomandă în funcție de tipul depresiei nu de alte aspecte ce țin de persoana respectivă.
Sunt două tipuri de lumânări, unele galbene care se aprind manual și se sting dintr-o suflare iar altele roșii care se aprind singure și nu se sting oricât de mult ai sufla iar pentru a le stinge trebuie să folosești apă.
Două lumânări roșii sunt luate de pe raft și înfipte într-un rahat respectiv într-un tort cu ciocolată.
Ambele se aprind pentru că sunt roșii nu pentru ca au fost stimulate de mirosul din jurul lor și se vor topi dacă nu sunt stinse. Pentru că sunt roșii amândouă trebuie stinse cu apă.
Există și psihiatri (psihiatrii, cei care au dreptul să prescrie medicamente) care, pe lângă pastile, îți recomandă diverse centre, diverse activități, alte persoane-resurse și strategii pentru a trece peste situația dificilă. Un medic care doar te îndoapă cu pastile nu e un medic bun, în umila mea opinie.
În cazul unei depresii, da, îi poate schimba imaginea asupra vieții, făcându-l să aibă o altă stare de spirit sau mai optimist. Acest lucru e și el important pentru că, în exemplul dat de tine, dacă bolnavul nu mai are scăpare în ciuda oricărui tratament, poate găsi totuși o resursă până când decedează ca să își amelioreze starea și să își accepte soarta.
Mai e cazul depresiei din cauza lipsei materiale. Bani nu poți să îi dai ca psihiatru. În schimb, îl poți ajuta să își găsească un loc de muncă și, până când găsește ceva, ca să nu îl cuprindă disperarea, îi dai ceva care să îi îmbunătățească starea pe moment.
Cum spuneam, aceasta este o părere neavizată, nu sunt specialist. Dacă aveți o problemă și o suspiciune de depresie, consultați-vă cu cineva apropiat și cu un medic înainte de a lua antidepresive.
"În cazul unei depresii, da, îi poate schimba imaginea asupra vieții, făcându-l să aibă o altă stare de spirit sau mai optimist."
deci functioneaza antidepresivele astea incat sa-l faca pe unu sa zbiere "ce frumoasa e viata cand nu ai daravela ca ti-o taie gagica geloasa!" (un exemplu)
Poate o sa sune ciudat, insa presupun ca stii ca antidepresivele sunt droguri. Droguri controlate de psihiatru, in doze mici. Stimuleaza SNC. Astfel incat, nu ca o sa zbiere de fericire, dar se va simti per total mai bine, cu tot cu problema.
''motive sa fie in depresie'' hai sa fim seriosi, cine ar intelege chestia asta? Tot ce fac oameni este sa recomande psihologi si medicamente, multi nici nu dau sfaturi din experienta personala, doar din ce au citit pe interent, si chiar daca ar da sfaturi din experienta persoanala, nu e neaparat sa mearga la toata lumea pentru ca nu sunt 2 oameni la fel. Doar persoana respectiva stie ce simte, doar persoana respectiva stie ce vrea cu adevarat si nimeni, niciodata nu va putea sa inteleaga durerea altcuiva, atat fizica cat si psihica.