Întrebare recomandată | Fatamuntilor a întrebat:

ANTURAJUL,influenteza atat de puternic adolescentul de azi?
Se intampla deseori sa auzim,, te-a stricat anturajul",

Din frageda pruncie si pana spre adolescenta avem nevoie de tovarasia celor din jurul nostu.Acceptam unele lucruri doar de teama de nu fi respinsi,luati in ras sau batjocoriti.
S-au vazut cazuri cand adolescentii si-au inceput viata sexuala, doar pentru ca si prietenii lor au facut-o.Sau care s-au apucat de fumat.
Sau si mai rau au furat sau au pusi sa fure
Credeti ca se poate scapa de anturajul prost, stiind find faptul ca nu puteam alege prietenii copilului?
Sau trebuie lasati sa dea cu,, capul de pragul de sus" sa-si dea seama de greaeala?
Desi uneori poate fi prea tarziu!

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

Anturajul e doar o scuza.
Drumul fiecarui om,incepe din familie,unde isi formeaza primele principii si trasaturi de caracter si continua in societate,unde isi definitiveaza formarea ca membru al ei.
Incercand sa-si afle rolul si locul in societate,adolescentii pot gresi,dar depinde numai de cat de puternice si bine implementate in el,ii sunt principiile si sistemul de valori.
Pentru ca si un om matur,poate gresi in acelasi fel,lasandu-se de buna voie influentat intr-un moment de slabiciune.
Adolescentii trec prin foarte multe contradictii,isi cauta identitatea si este mai simplu sa dai vina pe anturaj,decat sa incerci sa-ti intelegi copilul care-si cauta drumul printre mii de ispite,fie bune,fie rele.
Orice parinte care a incercat sa-si opreasca copilul sa intre intr-un anume anturaj,stie asta.
Daca copilul nu are incredere in el si in anturajul respectiv va gasi ceea ce-l atrage si-i umple golurile de afectiune,de interes, de putere, va minti si tot in anturajul respectiv va merge.
Ca sa fim bine in lumea "mare", trebuie sa avem grija de lumea noastra "mica", intima si personala.

26 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Anturajul "strică" la orice vârstă!
Pa, pa.

| Fatamuntilor explică (pentru Legiuitoarea):

Corect,dar adolescentii sunt cei mai vulnerbili.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Bună din nou.
Vulnerabilitatea este factorul anturajului!
Pa, pa.

| Fatamuntilor explică (pentru Legiuitoarea):

Tot mai bine traiau stramosi nostri care erau in pesteri laughing
Macar nu erau atat de mult tentatilor!

| mgtow a răspuns:

Cel mai bine e sa nu se mai faca copii daca nu isi doresc sa aiba probleme pe cap

| Giulia97Anna a răspuns:

Da,pot spune ca anturajul influenteaza adolescentul sau tanarul din ziua de azi.De exemplu:fostul meu prieten era un nesufurit, imi vorbea urat si ma facea in toate felurile.Si mereu asculta de anturajul sau nu de parinti.Deci pot spune ca are niste parintii de "aur" si nu exagerez.Eu presupun ca mama lui i-a daruit o educatie foarte buna, am stat de vorba cu ea de multe ori, e o femeie foarte cumsecade.Insa anturajul strica multe personalitati in ziua de azi.

| rapp2020 a răspuns:

Mai bine iti faci prieteni mai buni ca tine decat ca tu sa fii cel mai bun dintre prieteni taiwinking caci ai de invatat de la cei mai buni si iti deschid pofta de concurenta

| Wehrmacht a răspuns:

Anturajul este folosit mai mult ca un tap ispasitor.
Furtul este o pasiune.O persoana care nu are aceasta pasiune o sa fure decat fortata sa o faca.Una care are aceasta pasiune o sa o faca si fara sa i se ceara, anturajul nefiind influentabil deoarece anturajul este format din acelasi tip de persoane unite de aceasta forma de "arta".
De anturajul "prost" nu poti scapa.Nici nu stii daca este prost sau daca al tau copil a cautat oameni ca el pana i-a gasit.
Ce ai spus la inceput este mai mult datorita societatii in general, anturajul nu are legatura cu asta.De vina sunt si parintii si scoala.Se formeaza instinctul de turma si ajunge la teama de a nu fi respins sau batjocorit(chestie intalnita si prin scoli, profesorii nu fac nimic in privinta asta elevul schimbandu-se ca sa inceteze idiotii aia sau ajunge sa obtina un dosar penal/depresie, deinde de om).

| sappy a răspuns:

Anturajul este doar un tertip folosit deopotriva si de copii si de parintii!
Copii il folosesc pentru a gasi scuze pentru ceva ce oricum vroiau sa faca, iar parintii il folosesc ca o justificare pentru dezinteresul si educatia data!

| mont a răspuns:

Eu sunt de parere ca nu conteaza prea mult anturajul, daca nu vrei sa faci ceva pai chiar nu faci. Iar daca aveai de gand sa faci oricum sau iti trecea prin minte si vei face intr-un final cand vei fi tras la raspundere folosesti drept scuza,, pai si prietenii mei au facut la fel", dar in realitate nu cred ca ala e principalul motiv a unei actiuni a adolescentilor in prea multe cazuri. Crezi ca daca schimbi anturajul schimbi persoana? Ma cam indoiesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da e o solutie.Solutia era la tata dar a murit, dzeu sa-l ierte ca tare bun a fost.Cand o luam pe carari gresite ma atingea cu biciul.Multi puteti spune versul cu protectia copilului dar dupa 30 de ani, imi dau seama de rolul biciului tatei. Sau palma mamei.Ii iubesc pe amandoi si as vrea sa fie acum sa-si vada roadele educatiei lor.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Chestia ca scriu corect si pun semnele de ortografie unde trebuie, e rezultatul biciului.Lasati ca nu m-a demoralizat asa mult si nu am ramas cu sechele psihice de la el.

| Happyjump a răspuns:

Instinct de turmă, fac niște porcări doar ca să fie numiți "populari" sau "șmecheri"

| AnnaaaMaria a răspuns:

Da, după părerea mea, chiar ar trebui să se dea cu „capul de pragul de sus" pentru că dacă nu s-au maturizat încă, nu-și vor da seama de greșeli. Au trecut vreo 4-5 ani de când mă apucasem de fumat și a aflat mama și la acest moment îmi pare extrem de bine că a aflat. În opinia mea, anturajul cel mai mult strică o persoană în timpul liceului... tentațiile sunt mari, apar copiii de bani gata care cred că totul li se cuvine, iar din dorința de a ieși în evidență, unii li se alătură și capătă fix aceeași atitudine. N-aș vrea să dau exemple dintre „prietenii" mei că poate sunt și ei pe aici și vădlaughing dar schimbarea e radicală față de cum erau la începutul liceului și cum sunt acum, schimbare în rău, bineînțeleshappy

| kyliejenner a răspuns:

Anturajul te influenteaza doar daca esti usor de influentat. Un adolescent care stie cine e, stie ce vrea, etc, nu va face anumite chestii doar fiindca cei din jurul lui le fac - mai mult de atat, el isi va cauta alta gasca daca cea curenta nu se ridica la asteptarile lui.

Cred ca trebuie sa isi dea seama singuri de greseala.

| Fatamuntilor explică (pentru kyliejenner):

La 12 -13 ani, sau chiar mai devreme esti usor influentabil

Răspuns utilizator avertizat
| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru kyliejenner):

Un adolescent habar n-are cine este si ce vrea fiindca nu are personalitatea complet dezvoltata. Tocmai d-aia e si foarte usor de influentat iar din dorinta sa de a fi validat ca adult va incerca sa imite comportamentele riscante ale adultilor, ca ale i se par lui cool. Nu stiu daca ai sa vezi adolescent care sa imite comportamentele adultului care-l fac practic adult (raspunderea, grija, seriozitatea, munca). Cati adolescenti fac curat in casa din proprie initiativa fara sa astepte nimic in schimb? Cati lasa distractia deoparte ca sa faca ceva constructiv, fara sa se dea de 7 ori cu kuuru de pamant si sa puna 1000 de conditii gen ''o sa faca numai daca'', ''si daca nu'', etc.

| Apetrei_Bogdan_1995 a răspuns:

Nimeni nu crede dar poti fi influentat usor.Eu nu suport ideea, daca ceilanti se joaca fotbal trebuia sa joc si eu? Oameni in general vor avea tendinta sa fie influentati in ce poarta in ce fac ect de media, prieteni.De ce? Pentru ca e normal si e garantia ca nu vor fi exclusi social.Un "anturaj" de baiati smecheri care par impunatori pentru uni vor putea trage in plasa si alti oameni.

| Rebecca123 a răspuns:

Pai oricine poate cadea intr-un anturaj nu numai copii.Multi se lasa influentati pentru ca nu isi dau seama pe moment ce
fac. Tentatiile sunt mari si mai toti adolescentii-preadolescentii sunt in perioada aceea in care vor sa incerce lucruri noi si sa faca ce vad la altii.Vina este a parintilor in primul rand ca nu isi apropie indeajuns copii si de aceea copii fac ce le zic cei mai mari.Si nu, indiferent de situatie, parintii trebuie sa le fie alaturi copiilor sai.si explicandu-le poate nu vor mai repeta. Oricine face greseli si merita iertat!

| BPAndrei a răspuns:

Anturajul te poate strica doar daca esti o persoana usor influentabila. Treaba cu anturajul te strica este valabila cand iti schimbi personalitatea doar pentru ca tu consideri ca ai fi mai "smecher" daca ai fi ca "xulescu". In definitiv nu este de vina anturajul, ci persoana pe care ti-o alegi in viata ca "idol".

| AleisterHN a răspuns:

Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fie lăsaţi să îşi "dea cu capul de pragul de sus", ci mai degrabă să fie corectaţi timpuriu din a face greşeli şi a deveni vicioşi, pentru că da, vor deveni conştienţi de greşeală, însă deja probabil că a intervenit obişnuinţa şi comoditatea, iar asta va surveni garantat acea stare de stagnare. ( practic vor frecventa acel cerc vicios conştienţi şi neinfluenţaţi de absolut nimeni).
Garantez că un copil care a primit afectivitate şi a învăţat că în prim-plan stă familia mai apoi alte persoane, nu frecventează anturaje cu influenţă negativă, iar dacă acest lucru se întâmplă, deşi probabilitatea este minimă, se va retrage singur din acel grup după scurtă vreme, dat fiind că a fost crescut după anumite valori morale pe care conştiinţa i le dictează.
În cele din urmă trebuie să spun că puterea nu stă în anturaj, e un obstacol minor în faţa puterii părinţilor, desigur, a celor care au ştiut cum să-şi educe copilul.

| LunguCristian a răspuns:

Anturajul nu e bun dar nici rau
Trebuie doar cand sa spui da sau nu
Tu esti propiul tau sef happy

| Anonimu2000 a răspuns:

Anturajul te influenteaza doar daca esti usor de influentat. Un adolescent care stie cine e, stie ce vrea, etc, nu va face anumite chestii doar fiindca cei din jurul lui le fac - mai mult de atat, el isi va cauta alta gasca daca cea curenta nu se ridica la asteptarile lui.

| qpLauraqp a răspuns:

Anturajul nu te influenteaza mereu... dar deseori daca esti curios si vrei sa incerci ceea ce fac ei. atunci te lasi influentat de ei.winking

| AlexandruIon96 a răspuns:

Antruajul nu este singurul determinent in personalitatea/comportamentul unui tanar. Parerea mea este ca antruajul nu are o influenta decat cand este lasat. Tot ce facem este o alegere personala, nu putem da vina pe altii pentru problemele noastre.