| LauradesLaura2 a întrebat:

Aș avea o nelămurire privind eșecul pe care îl fac pompierii in Italia la căutarea băiatului dispărut. Băiatul știa înota,nelămurirea mea este cât de departe l ar fi dus curenții lacului,din momentul in care a trecut o săptămână, dar nicio șansă sa l găsească. Daca cineva pe aici știe să răspundă, vă rog să mi scrieți.

Răspuns Câştigător
| vatadezahar24 a răspuns:

Asta este cazul la care se referă: https://youtu.be/0WM6Mneiapw?si=Gn1JxJp35tn1tdOQ

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu stiu despre ce vorbesti, ce baiat, ce lac, si pompieri.Esti nelamurita pentru ca nu stii cum functioneaza lumea, inca, poate o sa afli mai tirziu.

Acum doar presupun.Un baiat s-ar fi dus la un lac, probabil ori sa faca baie, ori o cazut in acel lac accidental, a disparut si lumea il cauta, mai exact pompierii.

Din informatiile tale, acel baiat stia sa inoate, asa ca nu se putea ineca, gindesti tu.
Doar ca lucrurile nu stau asa cum le gindesti tu. Daca cazi accidental intr-o apa, chiar de stii sa inoti, te poti lovi la cap, depinde cum cazi, odata lovit, iti poti pierde cunostinta si te poti ineca.

Sa spunem, s-a dus sa faca baie, stia sa inoate, dar la fel de bine daca te aventurezi in ape adinci, nu neaparat ca este apa adinca, poate sa ti se intimple si unde apa este pana la mijloc si sa te ineci.

Cum? Simplu, daca te apuca ceva crame musculare la picioare, ala esti, te ineci in apa pana la mijloc de adinca deci in apa de 1 metru si un pic, asta daca nu stiai.
Daca a trecut o saptamana si n-a aparut, e clara situatia, sigur so inecat.
Spui ca nu lau gasit.Depinde ce lac este, cit de mare, daca este lacul mare, nu stie nimeni unde exact s-a dus, nu stii de unde sa incepi sa cauti, ori unde anume sa cauti.
Nu te gindii ca aia is prosti, ma refer la pompieri, sau politie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

El va fi găsit mult mai departe când va scădea apa.

| dullcat a răspuns:

Nu-i suficient, trebuie sa stii si cum functioneaza curentii si sa iesi din zona lor, ca altfel degeaba stii sa inoti.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu stiu unde a disparut baiatul, dar se stie faptul ca un corp pe fundul apei este foarte greu de gasit. Nu exista nici o tehnologie in acest sens, corpul omenesc fiind practic tot aia cu pamantul de pe fundul raurilor.
Pompierii sunt nevoiti sa caute manual, cu prajini si scafandri, suprafete imense. Curentii nu functioneaza la sigur, adica pot purta trupul kilometri intregi, sau acesta se poate 'propti' pe margine sau pe fund, chiar la locul intamplarii. Sau poate merge 1km de la locul intamplarii, apoi sa se aseze undeva.

La mine in oras este un rau mic, adanc undeva intre 50cm si maaaxim 2 metri in anumite zone, sau in anumite conditii meteo. Iar cand a mai fost cate un cadavru in el, a stat si cate un an, pana cand a fost descoperit.