| Mosotti a întrebat:

As dori sa pricep si eu ceva, exista unul numit Dan Mesina pe Youtube care a facut parnaie in Franta, prezinta si despre asta dar si antrenamente sportive.

Ideea este ca omul asta nu are nimic orice se intampla, chiar recomanda ca si daca esti condamnat pe viata sa nu iti faci asa probleme si sa nu te duci dracu, ca viata e frumoasa, ca esti sanatos, ca altele, pai daca ajungi asa, poti deveni nesanatos rapid. Iti moare familia, etc.
Pai ce frumoasa viata poate fi sa stai zeci de ani undeva cu nu stiu cati, sa le auzi sforaiturile, sa mirosi tot felul de mirosuri, etc, sa mananci prost de tot, sa fie frig poate, nu telefon, calculator, internet, iar TV ai in camera si se uita care la ce program vrea? Mai ales in Romania zic.
Bine, zic daca nu ai bani sa cumperi ce vrei de la magazin.

La el orice nu e problema, asta recomanda la altii.
Ori minte, ori nu stiu.

Aici apare cu atitudinea asta (e vb de un coleg de parnaie care s-a sinucis ca l-a parasit prietena desi mai avea 2-3 luni pana la eliberare):
https://www.youtube.com/watch?v=KRrcz7uDLvI&t=2s

Pai multi prefera sa se duca dracu decat sa stea zeci de ani acolo zic eu.

Nu conteaza ca ar munci de dim pana seara (omu ideal pentru orice patron), e ceva de groaza cu omul asta, nu am mai vazut asa ceva pana acum.

Ce parere aveti? Ce are de nimic nu e problema pentru el?
Bine. zice el ca vai ce rau a fost la puscarie, dar real recomanda ca nu ar fi o problema pana la urma. De fapt nici nu cred ca i-a fost rau acolo pana la urma.

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde de om, de reacția lui la situație.

| Mosotti explică (pentru sadrian46):

Pai aia era si ideea de ce reactiona asa, ca asa stiu si eu ca depinde de om cum reactioneaza.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Poate s-a pocăit in temniță. Am citit o carte intitulată Îmblânzirea Tigrului scrisă de un fioros tâlhar și criminal care se bucura că a fost în pușcărie. Mai sunt și astfel de oameni.

| Mosotti explică (pentru TamplaruAnisoara):

Bine, el e nevinovat cu probe, asta se stie, dar majoritatea astia cu fapte, il gasesc ei pe dumnezeu nu stiu cum acolo la parnaie, mai sa fie.
Omu nostru nu e cu dumnezeu, aia cu fapte nasoale sunt.

El compara stat 20 ani la parnaie cu sa te duci dracu, si zice ca prima e mai buna, pai ok, dar pe langa ca ai o viata de cacao acolo, pe undeva spune cum i s-au distrus 13 dinti si i-au cazut desi a stat acolo 4 ani doar, si la francezi, nu la noi, adica zice ca nu e bine.
Damite sa stai 20 de ani acolo? Pai mai bine vrei sa te duci dracu.

Ca sa nu mai zic ce faci dupa aia, era unu de 35 ani care luase 25 de ani parnaie la noi (face 19 daca e cuminte), a zis "aaa pai eu unde dracu ma mai duc dupa aia?".
Nevasta nu mai era ca o mierlise, copiii cei doi nu mai vroiau sa-l vada ca doar le-a mierlit mama si ei au vazut (ca facuse scandal ca a pierdut bani la pacanele).

Daca ai casa ceva, o pierzi, nu pot plati impozitul, nu poti sa vi sa vezi daca e aerisita, daca se sparge o teava, nu poti plati intretinerea.
Iesi dupa 20 ani aurolac pe drumuri.
Ca Csampar si-a gasit repede in 3 saptamani de lucru dupa 23 de ani de parnaie la primaria Balotesti ca gunoier, e alta, dar ala era celebru, altfel nici dracu nu te angajeaza cand aude ce ai mierlit pe cineva cand cere cazierul.

A avut un apartament si l-a pierdut.

E rau si acolo la francezi la parnaie, damite aici.
Cica daca ai o pofta ceva, faci cerere si pe banii tai ti se aduce peste nu stiu cate zile daca nu ai ora si ziua de cumparaturi.
La dentist e jale, avea problema la o masea, si de acolo s-a ajuns la 11-12-13 praf.
Dar marea probleme e acolo pana iesi. Cica te doare maseaua de mori si nu te baga in seama, iar daca e ceva, nu trateaza, scoate si atat.

| LordCristobal a răspuns:

Salut!
Eu nu il cunosc pe acest Dan Mesina dar din ce ai scris tu mai sus se pot trage niste concluzii pertinente.
Omul a rezistat in parnaie deoarece are un psihic tare si a avut o motivatie puternica care l-a ajutat sa reziste in puscarie.
Stiu ca e o carte scrisa de Viktor Frankl care ar putea face lumina la dilema ta.
In cartea respectiva protagonistul era un prizonier american sau brotanic inchis intr-un lagar de concentrare german si a supravietuit mult timp deoarece a avut credinta ca va iesi din lagarul respectiv.Dar la un moment dat a fost foarte dezamagit ca nu a iesit cand voia el si dezamagirea aia l-a demoralizat si a murit pe loc.
In cazul prezentat de tine omul probabil are un entuziasm prea mare pentru viata care probabil il ajuta sa nu vada partile urate ale vietii.

| Mosotti explică (pentru LordCristobal):

Da, stiu ca multi nu il stiti pe Mesina, am dat linkul ca cine vrea sa vada cum vorbeste incepand cu minutul 14, 55, am uitat sa zic si cand incepe chestia la care ma refer, deci la timpul ala, pana acolo nu e asa legat de subiectul de aici.

Dar el nu intelege ca nu toti vad treaba ca el totusi, e putin limitat in cum vede treaba.
Nu stiu ce credinta sa am, ca daca iau 15 ani de parnaie, si sentinta e definitiva, pai aia e, chiar daca stiu ca ies, pana ies...nu stiu cum mai ies in conditiile alea, faci 11 ani jumate daca esti cuminte, dar ii faci pe aia, nu exista "poate ies mai repede".
Bine, nu toti vad asa chestiile, dar multi.

O avea entuziasm pentru viata, nu stiu ce sa zic, sau o face pentru vizualizari, ca la cine am mai aratat in real uni zic ca ori trage pe nas, ori face pentru vizualizari desi el n-ar fi chiar asa.
Altii zic ca asa e el in mod natural, parerile-s impartite.