anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

As dori sa stiu cate ore rezista un buchet de trandafiri din momentul in care il cumparam, pana devine nefolositor, ofilit, imposibil de a-l darui cuiva?

Răspuns Câştigător
| spot a răspuns:

Cred ca depinde si de lungimea cozii. spre exemplu stai 3-4 ore cu el in mana, cand ajungi acasa trebuie sai tai coada ca sa poata sa supravietuiasca mai mult timp. coada florii "suge" apa prin tulpina si daca nu are apa se formeaza un gol(aer) care daca se poate trebuie indepartat. dupa parerea mea in 5 ore nu mai ai ce face cu un trandafir daca nu are apa... thinking

3 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Trandafirii, pe cat sunt de parfumati si frumosi, pe atat sunt de sensibili si pretentiosi. La caldura se deschid imediat si in maxim 2 zile nu mai ai ce face cu ei. De aceea, dupa ce ii cumperi, trebuie sa-i pui intr-o vaza inalta, cu apa la temperatura camerei si nu direct de la robinet. Inainte cu o zi de a cumpara trandafirii, umple o sticla cu apa si las-o pana a doua zi, ca sa sedimenteze clorul din ea, apoi poti sa torni in vaza cu trandafiri. Vei aseza vaza intr-un colt al camerei, mai la umbra si departe de calorifer (daca acesta inca mai da caldura). Pe cat posibil intr-o camera mai racoroasa. Florarii au niste camere frigorifice unde-si tin marfa. Daca stau la lumina, la soare, se vor deschide imediat si le vor cadea petalele.

Uite eu stiu doua metode pentru ca trandafirii sa se pastreze mai mult.

- tai cam 1cm din capatul coditei fiecarui trandafir, pe diagonala si apoi le bagi cateva secunde intr-un ibric cu apa clocotita. Dupa aceea poti sa-i pui in vaza cu apa, in care pui o lingurita de zahar.

Inca un secret: in general trandafirii rosii, roz si portocalii tin mai mult decat cei albi sau galbeni.

Am mai auzit de la unii ca pun o lingurita de clor in apa din vaza, dar eu personal n-am incercat.

Succes!

| tyana a răspuns:

Depinde cat de proaspeti erau culesi cand ai cumparat buchetul.
Stiu insa ca trebuie tinuti in spatii putin mai reci(un balcon inchis fara sa fie incalzit) iar apa in care ii tii sa fie apa plata, nu de la robinet.Vasul in care ii tii trebuie spalat bine inainte a a-i pune iar apa trebuie schimbata in fiecare zi.
Pot sa reziste chiar si cateva zile daca sunt ingrijiti.happy

| Me,myself & I a răspuns:

De obicei stiu ca florile rezista mai mult daca in apa in care le asezi pui si zahar