Eu, stiu cam tot. Ce vrei sa aflii? Nu e cel mai puternic, dar e cel mai nenorocit drog
Heroina sau diacetilmorfina este un derivat semisintetic opioid. Heroina a fost sintetizată prima oară în 1874 de către C.R. Alder Wright, un chimist englez care lucra la spitalul StMary. El a combinat morfina cu diferiţi acizi sau derivaţi ai acestora, iar atunci cînd a încălzit morfina în prezenţa anhidridei acetice timp de mai multe ore a obţinut un produs pe care el l-a numit diacetilmorfina(heroina). Felix Hoffmann de la Bayer, a sintetizat heroina la 11 zile de la obţinerea aspirinei. Temîndu-se de eventualele efecte adverse ale aspirinei, Bayer înregistrează compusul sub denumirea de Heroin ca trademark (marca fabricii). Din anul 1898 pînă în 1910 a fost etichetată ca fiind un derivat substituit al morfinei, utilizat pentru tratarea tusei iritative la copii.
1914 Legea produselor narcotice, introdusă în Congresul American de Harrison stipulează ca ilegală producerea şi posesia heroinei în SUA. Spre deosebire de SUA şi alte state, heroina are încă indicaţii legale în Marea Britanie (sub denumirea de diacetilmorfină), pentru tratarea durerilor acute, a infarctului de miocard, a edemului pulmonar şi a durerii cronice.Heroina, PCP (phencyclidine), mai cunoscuta ca "Angel Dust", afecteaza memoria, perceptia, puterea de concentrare si judecata si poate declansa comportament violent si psihoze. Efectele heroinei variaza si consumatorii gasesc dificil sa descrie si sa prezica ce se intimpla sau se poate intampla odata ce s-au drogat. PCP poate cauza nebunie temporara, comportament violent si psihoza. Consumatorii vor fi adesea deziluzionati de capacitatile lor si de ceea ce pot sa faca. Ei cred ca pot face lucruri extraordinare. Au fost nenumarate situatii in care consumatorii de heroina au sarit de pe cladiri crezand ca pot zbura.
Exageram absolut tot ceea ce mi se intampla. Parea totul in regula si pozitiv, dar dupa aceea parca eram cuprins de o ceata intunecoasa care se lasa peste mine si mintea mea. Poti fi intr-o multime de oameni si fara nici un motiv real sa te apuce nebunia si violenta- consumator heroina
Desi productia de heroina este ilegala in aproape toate tarile lumii aceasta exista in continuare. Uneori poate nici nu este PCP, dar este tot o forma letala a acestui drog. Consumatorii nu pot fi niciodata siguri de ceea ce cumpara, asa ca de fiecare data isi risca viata.
Drogurile ilegale sunt definite in termenii dati de formulele lor chimice. Pentru a ocoli aceste restrictii legale, chimistii care se ocupa cu asa ceva modifica structura moleculara a drogurilor interzise prin lege pentru a produce droguri similare. Aceste droguri pot fi chiar mai puternice decat cele pe care le copiau initial. China White si DMA (ecstasy) sunt droguri "imitatii" de care se abuzeaza.
Drogurile "imitatii" sunt des consumate si pe scara larga. Ecstasy, de exemplu, a fost consumat de cel putin o data de 8% dintre tinerii din Europa de Vest. Este foarte popular la petrecerile techn-rave. Ultima intrare pe "piata sintetica" este "roofise" sau "intalnire-viol-drog", un drog fara gust, ce poate fi strecurat in bautura victimei fara ca aceasta sa stie in scopul de a fi violata sau jefuita dupa ce acesta isi face efectul si viitoarea victima adoarme. Acest drog ii face neajutorati in fata violului sau jafului.
Cum este folositrogul poate fi inghitit sub forma unei pastile sau a unei solutii, amescatecata in diferite bauturi.
Efect pe tremen scurt:Specifice pentru ecstasy sunt ca efecte senzatia de gat si gura uscate, transpiratie excesiva si crestere a presiunii sangelui. Drogurile, in general, reduc senzatia de foame si oboseala si stimuleaza abilitatea de coordonare a corpului. Consumatorul lui se va simti relaxat si in completa armonie cu toti prietenii si tot ceea ce il inconjoara.
Supradoza: Consecintele supradozei la ecstasy n-au fost explorate in totalitate inca, dar surse sigure indica posibilitatea dereglarii activitatii inimii, temperatura corpului foarte ridicata care duc la moartea consumatorului.
Efect pe termen indelungat si consecinte: Consumul frecvent si pe tremen indelungat poate conduce la stari de frica, panica si confuzie. Nimeni nu-i poate opri. Un dependent de heroina poate inceta sa se drogheze cateva luni sau ani. Dar are toate sansele ca, mai devreme sau mai tarziu, sa o ia de la capat
In Bucuresti exista in acest moment peste 24. 000 de dependenti de heroina injectabila, sustine Gheorghe Comanescu, presedinte al Asociatiei pentru Siguranta Comunitara si Antidrog. Pe piata stupefiantelor, heroina este considerata drogul saracului, iar pretul relativ accesibil au facut-o foarte populara la noi in tara. Mortala in cazul unei supradoze sau cand este asociata cu alte droguri, heroina ataca organismul si are efecte extrem de nocive. Consumul acestui drog creste riscul infectarii cu HIV si hepatita B si C, provoaca afectiuni pulmonare, tulburari cardio-vasculare, slabirea sistemului imunitar si deteriorarea venelor. Lista poate continua cu adoptarea unui stil de viata care atrage dupa sine contractarea bolilor cu transmitere sexuala. Potrivit dr. Cristina Oprea, specialist in toxicologie al Spitalului „Prof. Dr. Al. Obregia", dependenta este considerata o tulburare fizica ce evolueaza cu remisiuni si recaderi. Dependenta fizica se instaleaza rapid la heroina, mai r
epede chiar decat la alcool. Totodata, aceasta este insotita de toleranta, iar sevrajul apare atunci cand consumul este intrerupt. Cu toate acestea, medicii spun ca persoanele dependente se confrunta cu o dependenta si mai chinuitoare, care este cea psihica. In acest sens, motivatia de consum nu se trateaza la unii pacienti niciodata, in ciuda diferitelor tratamente, cure de dezintoxicare sau consiliere psihologica.
Alcoolul, drog national al romanilor
De cele mai multe ori, persoanele care ajung la spital din cauza consumului de droguri primesc un dublu diagnostic: cel de dependenta si cel de psihoza sau depresie pentru care drogul este o automedicatie. In acest sens, alcoolul si drogurile sunt anxiolitice, antidepresive si pot fi foarte bune somnifere, deci creeaza iluzia unei ameliorari, intr-o faza initiala. Ceea ce nu realizeaza insa consumatorii este ca drogul are in timp consecinte dezastruoase in plan social, familial si profesional. Totodata, dependenta de heroina produce o stagnare psihologica. In acest sens, potrivit dr. Oprea, cei mai multi dependenti de heroina care ajung in centre sunt infantili, violenti si impulsivi. Consumul de heroina este un fenomen cu atat mai ingrijorator, cu cat se poate raspandi cu usurinta. Consumatorii atrag la randul lor alti consumatori, iar tinerii sunt expusi tot mai mult acestui pericol. Slaba informare in randul acestora face ca cei mai multi dintre ei sa vada in stupefiante doar o modalitate de distractie, fara a constientiza si riscurile enorme la care se expun. „Pacientii mei se injecteaza in scara blocurilor, in parcuri, in curtea scolii, unde alti copii, de 14-16 ani, vad si devin curiosi", a explicat dr. Oprea. Ea a mai precizat ca, in Romania, cel mai utilizat drog este alcoolul. „Alcoolul este un drog national care nu implica riscuri mai mici decat heroina. Sevrajul la heroina nu conduce la deces, sevrajul la alcool, da. Ni s-a intamplat de multe ori sa lasam seara un alcoolic aflat in sevraj la spital si sa tremuram la gandul ca a doua zi nu-l vom mai gasi acolo", a mai spus dr. Cristina Oprea.
EU stiu un singur lucru despre aceasta, si acela este ca trebuie sa stau cat mai departe de ea
Heroina creeaza dependenta, asta cred ca e una din cele mai mari probleme. Din nevoia de a putea cumpara necesarul (citeodata zilnic), utilizatorul ajunge sa faca aproape orice. Halucinatii, paranoia, tremur involuntar, pierderi de memorie, modificari fiziologice, depresie, ca sa nu mai pui la socoteala marginalizarea, refuzul, cam astea sint rezultatele, unele ireversibile sau fatale... Nu rareori individul este pierdut pentru societate.
corina_4591 întreabă:
boyofflame întreabă: