Neutru,fiecare face ce vrea,eu unu o sa stau in apropiere de Stuttgart de ce? chirie mai mica,spatiu mai mare, liniste, nu trafic, nu poulare, o sa fac naveta probabil cu metroul
Preferabil un oras cu industria moarta si mare ca suprafata ca sa fie aerul curat. Bacau/Botosani, de exemplu. De evitat noile revelatii intr-ale locuitului ca Iasi, Timisoara, Cluj - sunt niste infectii in continua agravare.
Dacă îți permiți casă ai bani, nu poți să zici că o duci rău, nici la țară, nici la oraș ))).
Nu neaparat. Poti sa stai in chirie in oricare din astea, sau poti sa stai la bunici sau cineva din familie.Era vorba de zona in care stai nu daca iti cumperi o casa sau un apartament a tau.
Mie cel mai ok mi s-ar parea sa stai langa oras la o casa moderna, fara soba si fara gradina, curte cu animale si chestii. Asa ai liniste si singura ta preocupare e doar curatenia in casa, copii si job-ul. Fara sa mai ai alte griji.
Asta zic. Poti sa stai la casa langa oras sau in oras cu conditii.
Persoana cu care ma contrazic eu fracventa are ca si atuu faptul că acolo sa obisnuit si are ceva de munca printre oameni pe care ii cunoaste.Eu cred ca asta nu e de ajuns sa ai o viata linistită sau comodă.Nu cred ca merita pentru un loc de munca sa stai sa te chinui, în fond ce faci cu bani castigati, ce hazna mai ai de ei daca nu faci nimic decat mănânci si iesi la un suc in sat sau in cel mai bun caz te chinui sa iti faci conditii pe care o sa le ai peste cativa ani buni si tot acolo sa trăiești.
Persoana aia se afla in zona ei de confort si ii este foarte greu sa iasa din ea, de aia. Sunt multi care stau in zone vai de mama lor, au posibilitati sa plece undeva unde se pot dezvolta si sa aiba o viata mai buna, dar nu pleaca pentru ca acolo s-au obisnuit, sau ca,, nu cunosc pe nimeni" in locul unde o sa plece. Vai de mine... Atatea scuze.
Eu prefer la oras poate pentru ca aici m-am nascut si am trait toata viata si am facut eu destule vizite la tara la soacra mea e ok sa stai sa te destinzi 2-3 zile(liniste aer curat) ei na sa zicem si o saptamana dar pe urma valea acasa. Cine unde se obisnuieste dupa parerea mea.
Si eu am stat si la oras si la tara.Imi place la tara dar nu pot sa ma acomodeze imi ofere o stare de disconfort la un moment dat si nu ma mai simt ok.
Nu are rost de contrazis cu nimeni, cui ii place mai mult la tara nu are decat sa stea acolo.Nu are rost de fortat pe nimeni sa faca ce nu-i place.Sotul meu era de la tara dar dupa ce s-a obisnuit cu orasul si cu confortul de la oras si el se simtea bine dupa ce venea acasa de la tara.Era si pentru el ok cateva zile dar pe urma tot aici i-a placut mai mult.Sa nu zic ca si cumnatele mele sunt de la tara dar nici una nu a plins dupa.Una locuieste intr-o casa cu etaj la marginea Clujului cealalta tot asa dar in Canada.
Unte ca sunt uni care pur si simplu nici nu vor sa încerce.Au trăit la tara si acolo vor sa moara, aia e.O sa fiu putin răutăcioasă dar nu poti civilizat pe nimeni cu forta.
La tara, cat mai departe de oraș. Îmi place aerul curat, liniștea, sa lucrez in gradina, sa îmi produc bio vegetalele pe care le consum. Cine dorește sa lucreze la oraș o poate face. Firmele respective oferă transport gratuit chiar si la distanta de 80 km. Copiii pot invata la oraș, fiind transportați gratuit cu microbuze sau unii părinți care au posibilități ii transporta cu mașină proprie. La mine in localitate oamenii trăiesc pana la 100 de ani. Unul a depășit suta cu 2 luni. Si era si veteran de război. Acum un alt veteran are vârstă de 99 de ani si a fost si in lagăr in Rusia, si rănit. Nu se poate compara viață de la tara cu cea de la oraș. Dar eu prefer la tara.
Cand esti la 100 si cv de km de oras cred ca iti pui problema de loc de munca, scoala, educație posibilități și naveta.Fiecare cu parerea lui.
Atunci daca e sa o luam asa, clar la oras!
In primul rand daca ai nevoie de ceva, poti sa faci doar cativa pasi si esti la magazinul dorit. Din punctul meu de vedere, nateva este foarte enervanta, fie ca este facuta cu masina sau cu transportul in comun.
In al doilea rand, asa cum ai zis si tu, sanatate sau educatie.
Iti dai seama cat de enervant o sa fie pentru copilul tau sa se duca la liceu tot cu transportul in comun? Mai ales daca ar vrea si el sa se duca la o petrecere sau sa faca orice altceva prin oras, trebuie sa-si organizeze timpul in functie de programul autobuzelor. Sau in weekend sau vacanta daca a vrea sa iasa. Mult timp si multi bani irositi numai pentru naveta, deoarece sunt convins ca nu stau parintii dupa curul lui sa-l tot duca si aduca.
Sunt destul de multe dezavantaje, mai ales pentru copil, ca pentru parinti nu prea.
Alta chestie ar fi. daca s-ar intampla o urgenta si ai fi nevoita sa chemi salvarea? In oras un spital poate sa fie si la o traversare distanta, dar la tara? Pana vine ambulanta mai ales daca este si o vreme de tot rahatul + saracele drumuri, dureaza foarte mult si fiecare clipa este pretioasa . Nu cred ca ti-ar conveni sa-ti moara cineva drag din familie fix din cauza asta.
PRO pentru tara e faptul ca am masina si ma duc cand vreau cu aia 200 cai ai mei, fac 20 km imd
PRO pentru oras e ca ai totul mai aproape
CONTRA la tara e ca totusi ai ceva de parcurs pana-n oras si te plictisesti sa faci acelasi drum
CONTRA la oras e traficul la anumite ore si locurile de parcare
Exista multe pro si contra, eu sunt 60-40%, 60 pentru oras 40 pentru tara, mi-e indiferent. sa zicem
Iti dai seama ca daca stai la vreo 5, 10 km de oras nu e o problemă.Dar daca esti la 100 si ceva depărtare de oras, sau chiar si la 50 e destul de greu indiferent cati cai iti are masina.Trebuie să ti cont si de costurile combustibilului, uzura masini, imposibilitatea de a merge cu o viteză exagerat de mare deoarece e ilegal.
Cam in orice situatie sunt plusuri si minusuri, vorbind in general... deci na, eu cum stau la 25-30 km de oras, consider acceptabila solutia sa locuiesc si la tara, inclin totusi putin de tot mai mult spre oras, dar un lucru care ma deranjeaza foarte rau sunt parcarile, asta depinde si de zona in care stai... bineinteles
"e mai aiurea si mai greu decat daca ai plati o chirie si niste facturi la oras."
Tu ai idee cam care sunt chiriile? Facturile, sunt in functie de consum.
"O dată ce nu ai posibilități îndeajuns sa iti faci conditii..." e greu in sat dar e si mai greu in oras.
Citind totul, cred ca tu vrei comoditate.
Da in chirie stau si eu la oras si in acelaș timp vin si la tara ca am casa doar ca la tara încă nu am conditiile necesare pentru ca nu e renovat si gata tot.Am stat de-a lungul timpului si la tara si la oras si daca era asa ok pentru mine nu mai luam o chirie in oras sa dau bani in plus.
La oricine ii place sa stea comod,sa vina de la munca sa se odihneasca,sa de-a drumul la centrala in loc sa vi de la munca la alta munca (vaci,porci,grădină) sa tai lemne,sa faci foc, sa cari apa etc.
Restul le-am enumerat mai sus, plus ca nu cred ca e comoditate sa vrei sa ai unde munci, sa ai unde sa faci o școală sau sa te tratezi de o boală, sau sa ai de unde alege sa iti faci cumpărăturile.