Așa am fost și eu când am intrat la liceu! Dar totul a venit de la sine, încet am început eu să am mai multă încredere în mine. Dacă înainte mă invitau prietenii să ies cu ei și persoane pe care nu le cunoșteam iar eu refuzam, acum nu mai făceam asta. Încercam să ies cu cât mai multe persoane deși eram tăcută, să ies din zona mea de confort, crede-mă, chestia asta te ajută enorm, cred că acum chiar se roagă prietenii mei să mai tac dracu din gură. Încearcă să-ți bagi colegii de liceu în seamă, provoacă-te pe tine însuți. Încearcă să participi la cât mai multe activități organizate în liceu/clasă. O să vezi că totul vine de la sine, asta dacă tu chiar vrei să scapi de timiditate și rușine.
Să faci ceva. Tu vrei ca cineva aici să îți facă o teorie despre cum să faci ceva. Trebuie pur și simplu să faci.
Sa te implici in proiecte in care sa socializezi cu persoane necunoscute sau sa te duci in tabere, sa faci voluntariat, sa participi la cursuri de vorbit in public.
Iti va trece garantat este perioada adolescentei, rusinea noi ne-o creem si noi o hranim, si eu am fost rusinos, roseam din orice, iti va trece, este o chestiune de timp.
Si un sfat : nu te mai stresa si framanta din orice fiindca ori ce ai face si ori cat ai fi de buna niciodata dar niciodata nu vor iesi toate lucrurile asa cum ti le vei dori.