anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aş vrea să ştiu dacă a avut cineva de aici sau are obsesii asemănătoare cu ale mele.De exemplu când eram mică şi colecționam ceva,eram într-un fel obsedată să ajung să nu lipsească nimic din acea colecție. Ştiu că obişnuiam să colecționez albume cu abțibilduri, reviste etc. şi dacă nu aveam tot albumul completat sau erau 12 reviste în acea colecție, iar eu aveam 11 şi nu mai aveam ocazia să îmi iau ultima revistă,mă ofticam destul de tare.Şi am iar o obsesie, destul de ciudată după părerea mea şi anume că nu suport de exemplu să pun un obiect peste celălalt.De exemplu,eu seara verific întotdeauna pe noptieră să nu fie telecomanda peste telefon sau invers sau să fie vreo carte/vreun caiet cu paginile îndoite în ghiozdan,să nu fie vreun sertar deschis sau întredeschis etc.Aş fi curioasă să ştiu ce fel de obsesii aveți voi, desigur asta dacă aveți aşa ceva.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu eram obsedat de tot ce era electronic, mai mereu cumparam ceva de la piata, nu electronice si chesti cu care sa repar alte chestii, intr-un final mam si pus pe treaba apoi, nu e o obsesie e o placere, imi amintesc ca foloseam ceva sa prin HBO sau sa se vada mai bine programele

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Obsesiile astea nu trebuie satisfacute, trebuie "omorate". Altfel devii un om cu care e dificil sa locuiesti.
Cand eram mic si plictisit, numaram scari, geamuri, si tot ce vedeam. Verificam daca sunt numere cu sot, sau fara sot. Imi ocupam mintea cu porcarii, mai exact.
Am in familie o persoana cu o obsesie de-a dreptul enervanta: "nu poate dormi", daca in camera sunt aparate in stand-by (televizor, PC, laptop, orice are beculet aprins). Asta pentru ca nu a lucrat deloc la comportamentul ei.
Daca vrei sa te suporte cineva, si sa poti alege o persoana ok langa tine, arunca toate idioteniile astea din tine.
La noapte scoate sertarul, pune-l peste telefon si telecomanda, si culca-te cu spatele la ele. Daca nu poti dormi, du-te la psiholog de pe acum.

| Drimmero a răspuns:

Aveam o obsesie cu albumele cu fotbalisti si echipe,, erau sub forma de stickere, am cumparat la stickere d-alea in prostie, imi mai trebuiau vreo 13 cartonase ca sa completez un album, faceam afaceri cu altii care aveau acelasi album dar care nu erau interesati sa-l faca full, unii aveau fix stickerele care imi lipseau mie, le dadeam bani ca sa le dezlipeasca de la ei ca sa le pun la mine in album, tin minte si acum, era nebunie cu asa ceva pe atunci.

| Emma30555 a răspuns:

Dacă tot coenstizezi lucrurile astea, încearcă sa depășești cumva situațiile de genul. Ocupați timpul mai mult, relaxează-te, nu trebuie sa fie totul în ordine. Nu e vorba ca e ceva rău, dar devin obositoare micile obsesii și ne iau din libertate cumva.

| LePotato a răspuns:

Cert e ca te preocupa asta (poate chiar streseaza?) Cred ca e normal intr-o anumita masura sa avem "fixuri".
Nu stiu ce obsesii am, dar atunci cand merg pe strada/trotuar etc...nu suport sa mearga cineva in spatele meu si ori merg mai repede ori las persoana respectiva sa ma depaseasca laughing

| Justme1997 a răspuns:

Devin obsedata de anumite seriale care imi plac. Cand zic obsedata, ma refer ca citesc fanfiction in prostie

| LePotato a răspuns (pentru Justme1997):

Eu unul termin serialele in 24-72 ore si pe urma "plang" ca s-au terminat :'(

| Justme1997 a răspuns (pentru LePotato):

Eu citesc fanfiction ca sa nu plang ca s-au terminat laughing

| LePotato a răspuns (pentru Justme1997):

Ok, poate ar trebui sa ma apuc si eu thinking

| Justme1997 a răspuns (pentru LePotato):

Nu recomand, majoritatea sunt groaznice

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Oo daa. Si eu aveam aceasta problema cu colectile de obiecte. Colectionam discuri, poze, steekez de la Lidl, masinile de la gumele Turbo si multe altele. Si ma suparam cand imi lipsea ceva. Cred ca esti si tu perfectionista. Iti place ca totul sa fie intr-o anumita ordine. Ti-ai facut tu niste fixuri, si e cam greu sa scapi de ele. Dar inseamna ca esti o persona ordonata, sau parintii tai au fost si ei asa.
Eu am o problema cu perdeaua?, nu vreau sa se vada nici macar putin in casa si pana nu o pun asa cum vreau, numa la aia ma gandesc

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

La asta cu perdeaua m-ai nimerit si pe mine laughing Încă nu am scăpat de ea şi nici nu cred că o să mă scap.Mă deranjează mai ales când au părinții mei treabă pe balcon şi desigur că nu reuşesc să o tragă la loc cum era după ce intră, iar eu trebuie să mă ridic din pat şi să o trag aşa cum îmi place mie. laughing

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Exactttt laughing

| eckblume a răspuns:

Din descriere suna a tulburare obsesiv-compulsiva. Sa stii ca nu esti singura. Mai mult, fiecare are un anumit pattern, printre care si cel obsesiv.
Nu e nimic iesit din comun, mai ales ca fiecare a colectionat cate ceva la un moment dat.
** mai multe detalii aici: https://www.ursula-sandner.com/......compulsiv/
Chiar nu sunt ciudate, japopezii se casatoresc cu copaci sau paturi, de exemplu. Acolo sunt ciudatenii :))

| ibaal a răspuns:

Mie imi pare ca esti ordonatalaughing
adica, sa ai caietele si cartile in stare buna...si cine pune telecomanda peste telefon sau invers!?laughing
plus, toti aveam hobby-uri cand eram mici, strangeam reviste, ne pasionau anumite temelaughing
aveam o colega care aduna pietre de peste totrolling on the floor
oriunde mergea, lua o pietricica. Ne punea si pe noi sa ii aducem daca vizitam anumite locuri unde n-a fost eabig grin

| anonim_4396 explică (pentru ibaal):

Se mai întâmplă să stingi lumina şi să pui din greşeală telecomanda peste telefon sau invers. Ştiu că m-am trezit într-o dimineață şi le-am găsit aşa şi de atunci sunt foarte atentă. laughing

| IoanaRoman09 a răspuns:

Asta numesti tu obsesii ciudate?