Salut! Nada si momeala se aleg in functie de mai multi factori,sa stii.E chestie de anotimp:primavara, vara, toamna si totodata chestie de loc:balta naturala, apa curgatoare, balta privata.Mai trebuie sa iei in considerare temperatura apei, compozitia apei(dulce, sarata, curenti etc.). Avand in vedere ca vrei sa dai la crap, fiind vara iti recomand urmatoarea reteta:
Ai nevoie de:porumb 4000 g
cartofi 3000 g
arpacas 1000 g
boiles 1000 g
soia 500 g
zahar 1000 g
aroma 200 ml
CSL 150 ml(iti recomand pe acestahttp://www.carpingclub.ro/ingrediente-lichide/natural-csl.html)
Pe site poti gasi si boiles si arome.
Porumbul il pui la inmuiat 48 ore cu suficienta apa, graul il fierbi separat. Dupa 48 de ore porumbul il fierbi 3 min.
Amestaci apoi semintele si le pui in apa fiearta si adaugi zahar, aroma, si CSL-ul dupa 15 minute.
Inainte cu 24 de ore se adauga si boilesurile.
Aroma o alegi in functie de balta si de bilele folosite.
Pe balta tai cartofi cuburi inainte de nadire.Arunca nada cu racheta, barcuta de nadit sau poti face bulgari folosind un mix, pesmet sau alte lianturi. Atentie ca bulgari sa se desfaca intr-un timp relativ scurt. Astia ii arunci cu cupa de nadit.
Reteta e pentru o partida de 24-36 ore, pentru partide mai scurte, faci pe jumate cantitatile.Eu prefer sa folosesc barcuta.Pentru nelamuriri, poti sa intrebi la un magazin specializat de articole de pescuit, unde te va ajuta sa iti alegi produsele potrivite in functie de tipul de balta.Mult succes!
Momeala se poate alege in functie de multi factori, cel mai bine mergi la un magazin de momele si intreaba.