| Furnicuta000 a întrebat:

As vrea sa stiu si eu, dragi romani, de unde aveti bani. Nu ma refer la cei cu diploma de medic, inginer, avocat, manichiurist (da, ca am inteles ca iese cascavalul) ci la cei cu job normal care se plang ca iau minimul sau mediul pe economie dar ei au casa cu etaj si mansarda, masina bengoasa, merg in vacante lunar, dau cate 500€ la fiecare nunta si botez (10-15 evenimente pe an) si mananca foarte des la restaurant. Ce nu fac bine? Exista si alte surse de venit si eu nu stiu? Ca va spun sincer, scoli am, diplome am, job bun am, salariu nu e mic, dar tot nu am casa cu etaj...si daca vedeam 2-3 romani de genul celor de mai sus mai ziceam dar sunt foarte multi, chiar foarte multi

22 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Cine are vila și mașina de lux din salariu minim sau mediu e logic că nu are banii aia legal...

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Bine, legal, ilegal, dar de unde vin banii aia? Nu cred ca toti sunt proxeneti, videochatisti sau cersetori prin Suedia, dar ce combinatii fac de au banii aia?

| suntserios a răspuns (pentru Furnicuta000):

Am renovat 2 apartamente in ultimii 2 ani. Chemat electricieni, instalatori, montatori de AC, jaluzele, meșteri sa de-a gauri, sa repari perete. Și firme și persoane fizice.

Știi de la câți am primit factura? De la 1 singur. Unu. Unul. Atât.

Toți ceilalți evaziune fiscală. Cei care aveau firma probabil declarau 2-3 lucrări ici colo, își plătesc minimul de economie și în evidențe ei câștigă minimul pe economie. In realitate fac mii de lei pe lună profit

| Furnicuta000 explică (pentru suntserios):

Si dupa aia fac gura cand ajung la pensie ca au pensia minima dupa 40 ani de munca desi ei au lucrat ori la negru ori au cotizat minimul si nu au bani la batranete sa-si intretina palatele alea

| suntserios a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ăia e treaba lor.
Din discuții cu unii din ei păreau mai mândri și mai bucuroși că dădeau statului o țeapă decât îngrijorați pentru bătrânețe.

| relian a răspuns:

Ai vazut ceva videoclip de genul asta, miaparu si mie pe Facebook, in care un roman asa intreba, banui ca de acolo ai facut si tu intrebarea asta aici.

Nus romanii asa cum spune respectivu sau cum spui chiar tu, cas f multi.
Faptul ca acum putem vedea mai multe, nu inseamna ca ce vezi, inseamna mult, sau ca asa is majoritatea oamenilor.

In rest ca idee, f multi romanii lucreaza pe afara, au rude pe afara, gindeste citi romanii muncesc pe afara, in general fac ceva bani, mai multi ca in RO chiar daca muncesc asa munci de astea soferi, contructii, se cistiga mai mult decat in RO, din ei afiseaza f multi video cu una alta pe net, de acolo vezi tu, vede altul si i se pare ca toti romanii ar fi asa.

Uite pe aici pe TPU, citi ai auzit, vazut, citit ca isi permit de toate? Eu ce am citit pe aici, inclusiv pe tine acum, spui ca desi ai job bun, ai casa etc, totusi nu-ti permiti ce isi permit roamnii aia ce spui tu, care al dreacu ar fi si majoritari laughing

Daca tu ai pe linga tine f multi care pleaca prin tarile cald, fac ceva bani, apoi isi face casa, are o masina, cam aia vezi.Du-te la unia care nu are nici o ruda in alte tari, care na iesit deloc din ro si vezi ce are cate are.
Asa sa vorbesti doar ce arata altul, sigur intrebarea ta este preluata din acel video ce zic eu, deci esti subiectiva.
Tu vezi singura pe pielea ta ca nu merge chiar asa, dar totusi crezi pe alti ce povesti spun.

Alta chestie, sunt unia ce sau imprumutat la greu laughing eu am in RO un var, sau mai bine spus e baiatu la varul meu, e dator putred, desi face ceva bani buni prin afara, cum spui tu si-o facut casa cu etaj, si-a luat Mercedes ditai hudubaia, mereu il vezi pe la restaurante, prin vacante, prin stiu si eu ce orase, posteaza mereu pe Facebook, dar e dator putred laughing are imprumuturi la banci, taicasu se imprumta pentru el, bunicasa la fel, vai de capu lui, dar desi el face bani, nusi plateste datoriiile, le plateste la min si cu banii cei face, uite asa o tine, numa in petreceri, in restaurante laughing zic vai de capul lui eu care gindesc, ca lui nu-i pasa laughing

Daca eu nu las fi cunoscut, daca nu as stii de unde are, sau a avut banii, poate as fi spus ca si tine, desi nici atunci, trebuie sa cunosti omu, sa stii despre el.
Nu le pasa daca au datorii, nu gindesc ca platind asa minim o datorie, o sal coste de stiu si eu cate ori la final.Dar asa is unia, atit pot, atit fac.
Tie daca nu iti place sa fii datoare, iti place siguranta, arata ca esti o femeie cu cap laughing asa ca nu fi naiva sa crezi tot ce vezi.

Alte surse de venit ar exista, dar nu ai tu timp, doar nu o sa muncesti ca robotu, pentru ce, nici timp sa faci ce fac aia n-o sa ai. Ei au pentru ca au bani din mai multe surse, parinti, munca si banci la greu laughing

Nu te-ai intrebat bancile alea multe cum de supravietuisc intr-o tara saraca, sau vorba vine saraca.

| relian a răspuns:

Asa spui nu ai casa cu etaj, de ce iti plac casele cu etaj? Mie nu, tie poate in sensul sa nu mai mergi la sala si sa urci si sa cobori scarile asa intruna, daca e pentru asa ceva, atunci o casa asa, este buna.

In rest o casa cu etaj nu are absolut nici un avantaj, doar dezavantaje, singurul lucru pentru care i se face etaj, ar fi ca nu are teren in jur sa o poata face doar cu un nivel, ori oameni de astia mai saraci cu duhul, care cred ca o casa cu etaj ii face vedete, cam de aia se fac casele cu etaj.

Sincer nu stiu, unia ce vedeti asa de wow la casa cu etaj. Cum spun numa dezavantaje is la o casa cu etaj, de la scari, la apa, la caldura, la orice, dar mai ales pentru tine ca om, sa stau sa urc si sa cobor asa scari intruna.
Ai dormitorul la etaj, imi vine sa beau apa rece, asa cum ziceai tu ca bei apa rece, ce faci? Cobori la parter la frigider, apoi urci iar laughing vrei sa cobori la bucatrie, cobori, urci si tot asa, dao la jalea de casa laughing la un mom dat eu m-as satura sa tot urc si sa cobor, doar nu-i sex, nu faci sex sa zici ca tot urci si cobori laughing
Vrei sport, mergi la sala, mergi pe afara. Furnicuto furnicuto uite cum spui tu cine esti, cum esti laughing ai scoli, ai diplome, ai job bun, nu ai spus de barbat daca ai laughing asa ca spune si de barbat, macar sa nu mai viseze unia pe aici la tine laughing

| J0B0MAT a răspuns:

Tik tok, only fans, videochat, evaziuni fiscale, afaceri puțin ilegale gen droguri, d-astea.
Nu eu, că nici eu n-am bani de casă cu etaj, nici de mașini de fițe.Dar cunosc persoane care se învârt în cercurile astea, unii nici nu știu să scrie bine, dar au bani și cam tot ce își doresc.E frustrant uneori, dar asta e, unii avem anumite principii morale peste care nu putem trece.
Până la urmă totul se rezumă la ce preț ești dispus/ă să plătești pentru a avea anumite lucruri, iar fiecare și-l cunoaște pe al lui.

| doctorandus a răspuns (pentru J0B0MAT):

Principiile etice rationale au fost inventate pentru a pune securea la radacina moralitatii traditionale.

| Mindfulness a răspuns:

Vând droguri,de acolo au bani sau fac tiktok,sau fura de dincolo sau fac altele. Fetele fac OF sau videochat, tiktok!
Tu da, ești foarte deșteaptă, am văzut că ai primit ogramada de răspunsuri apreciate de editori, ești una din cele mai inteligenta de pe TPU, dar ești cinstită de aia ești puțin săracă! In Romania daca ești mega civilizat sau cinstit cam așa ajungi in sărac!

| Furnicuta000 explică (pentru Mindfulness):

Nu sunt desteapta. Daca eram desteapta gaseam o modalitate sa fiu milionara din bani cinstiti gen imi deschideam o firma de programare sau ceva de genul laughing dar nu am fost inzestrata cu asa inteligenta

| Mindfulness a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ești dar ai blocaje! Probabil ai trecut și tu prin clipe grele,, sau te-ai confruntat cu anxietate, depresie! Ești în top 8 mai e una Ani care are așa o mulțime de răspunsuri apreciate de editori,cred că scrieți ortografic sunteți impecabili,știți unde sa puneți semnele de punctuație tot ca la carte! Sunt multi care dau răspunsuri wow dar nu scrie impecabil, cred că de aia nu au nici măcar un răspuns apreciat de editori.
Ești deșteaptă și cred că ești și frumoasă foc! Ești timidă și de aia nu reușești, oameni timizi sau introvertiți nu prea reușesc decât în IT, in rest cam, nu prea se descurca.

Mersi dar cred ca exagerezi putin laughing

Eh,incerc sa ma dau și eu bine pe lângă tine sa ieșim și noi la o cafea laughing da și eu sunt timidhee hee
Vând droguri,foarte multi tineri vând droguri,așa fac bani,in rest clonări cu carduri,firma fantomă sa își ia mașină de dincolo nu cred că mai merge! Oricum nu sunt săraci românii vad pe strada numai băieți ce poarta Nike,Adidas,haine foarte scumpe,rar vad pe cineva să se îmbrace de la bazar sau din alta parte gen unde găsești haine simple.
Parcă toți se descurca extraordinar la mine in oraș! Sunt din Timișoara, și la noi salariile minime pe economie sunt mici! Nu ai cum sa te îmbraci cu haine așa scumpe, unii sunt băieți de bani gata, unii poate au averi, naiba știe da nu suntem săraci suntem ipocriți!

Exact. Statisticile spun ca suntem saraci dar pe strada vedem altceva

Și în Mall și la păcănele vezi oameni și cu studii și femei și babe, vezi peste tot cum unii fac cumpărături în hipermarketuri masive, cum își achiziționează iPhone 15, deci noi o ducem bine de tot dar ne dăm săraci! Eu nu cred că mai există oameni săraci decât cei foarte bătrâni,și cei cu câteva clase ca trenul se descurca si au bani și ciobanii numai cei care au probleme psihice nu prea se descurca,la tine nu e cazul că ești sănătoasă tun psihic!
Și că suntem depresivi,amărâți,triști și vad peste tot oameni fericiți laughing când ești lovit de soartă nu prea te poți preface sau mima fericirea, eu unul nu pot! Eu sunt terminat psihic când rămân fără bani nici nu pot sa ies din casa.
Asta e, oricum întrebarea ta e foarte buna! Suntem hoți, suntem insidioși asta e chestia nu ai sa vezi român care sa nu se descurce! Studiile uneori simt irelevante nu valorează nimic acele diplome daca nu ai școală vieții ești mort, nu te poți descurca in viață.

| Cinic a răspuns:

Simplu muncitor aici. 3000 ron. Daca bag si sambata ajung la 4000. Nu sunt betiv, nu sunt drogat, nu ma imbrac " de firma". Nu am rate la banci. Nu am nevasta si nu am copii. Ma descurc la limita, dar ma descurc.

| Furnicuta000 explică (pentru Cinic):

Nu as zice ca 4000 lei e un salariu bun

| Cinic a răspuns (pentru Furnicuta000):

Pai nu este! Am specificat ca abia supravietuiesc.

| Furnicuta000 explică (pentru Cinic):

Imi pare rau

| Cinic a răspuns (pentru Furnicuta000):

Mie imi pare si mai rau happy

| Koba12345 a răspuns:

O stire din 2023 spune ca 90% din romani castiga sub 4000 lei net lunar https://www.digi24.ro/......nt-2566931
Si mi se pare realist hai sa rotunjim suma pana la 1000 de euro, cine castiga legal in tara mai mult de atat la 8 ore de lucru 5 zile pe saptamana? Putini 10% din angajati, cei cu facultati si experienta.
Dar pe langa venitu oficial foarte multi au diverse smecherii, sau lucra in strainatate au rude care le sponsorizeaza deci oamenii au bani.
Eu de exemplu lucru in strainatate 1 an lucru 1 frec menta in tara. si tot am bani