Mai degrabă iubitor. Romantismul e un termen cam vag care de multe ori implică sacrificii absurde de timp, nervi și uneori chiar viață.
Cind sacrifici, sau cand iti infrunti teama (sa zicem de zbor, si zbori totusi de dragul lui/ei) e mai mult decat romantism. Vechii grecii aveau cinci termeni pentru dragoste. Cea sacrificiala era denumita "agape", si este net superioara tuturor celorlalte tipuri de dragoste, inclusiv fata de "philia", care ar fi dragostea romantica.
Sunt un romantic incurabil. Uneori, in cate o seara cand apare Luna pe cer, ii spun sotiei, pe care am cunoscut-o acum exact 10 ani, pe 05.05. 2007: "Uite, te-am mintit frumos cand iti ziceam ca iti voi da Luna de pe cer - e inca acolo."
Ăsta e un simț al umorului spiritual, al naibii de fain, nu neapărat romantism. Romantism e că încă ești acolo lângă ea să îi spui asta, deși puteai obține anumite lucruri dacă o părăseai. Experiențe noi, poate alt orizont. Faptul că din toate ai ales-o doar pe ea și continui să o faci, asta e romantism
Tocmai ce citisem asta in urma cu 2-3 zile:
"Romantismul este abuzul de adjective" - Alfred de Musset
In mare parte, da. Pot aprecia, si chiar mi se inmoaie picioarele, cand vad un cuplu batran ca stau impreuna pe o banca in parc, insa nu imi plac oamenii care in continuu se adreseaza cu "dragalasenii" unul altuia.
Cererile in casatorie in public ma intorc la stomac, saruturile indelungate intr-un spatiu mic cu o multime de persoane, spre exemplu un autobuz, ma fac inconfortabil, si declaratii de amor in plina strada ma fac aproape sa spun o gluma cu voce tare ca sa inveselesc atmosfera putin.
E in regula daca tie-ti plac chestii d-alea, dar parca mie imi lipseste vreo gena de Leonardo di Caprio din ADN-ul meu.
Cred ca nu ai inteles. Am spus deja aici ca e cazul sa facem distinctie intre dulcegarii si romantism. Nici eu nu sunt de acord cu dulcegariile. Mai ales spuse sus si tare. Prefer profunzimea tortului decat visina de pe el, dulce-acrisoara, oricit de buna ar fi ea . Doar doua persoane am cerut in casatorie in viata mea, si cu nici una nu am avut parte si nici nu am dorit multe dulcegarii, pentru ca am cautat amindoi profunzimea relatiei, acel lucru care te face sa imbatrinesti impreuna. Cind am descoperit in prima relatie ce poate fi intre un barbat si o femeie, cit de departe poate ajunge unitatea, comuniunea dintre doua inimi, mergeam pe strada si ma uitam la cei ce se giugiuleau, si aratau cit de mult se iubesc ei, si la cele mai multe cazuri am vazut superficialitate, doar gesturi, cuvinte, chestii de suprafata, "iubire de-o vara", caci stiam, intuiam ca dragostea lor nu va tine prea mult, pentru ca se vedea ca se rezuma doar la dulcegarii.
Cred ca Bacemi, in raspunsul pe care mi l-a dat, vorbind despre romantism, are foarte mare dreptate. De aceea mi-am permis sa raspund la intrebare cu o gluma.
Eu zic ca poti.
Taurii sunt romantici
De ce esti asa de sigura?
Sa inteleg ca esti taur?
Da.
Aprobbb.
Stii cumva si ce zodii sunt perverse? "
Floarea iubirii romantice, daca este ingrijita, ramane deschisa si frumoasa in ciuda vicisitudinilor vietii.
Devin romantic, doar in cazul cand sunt indragostit de femeia iubita! (femeia visurilor mele).
Ce frumos a sunat
Multumesc,Denisa! Esti foarte draguta si cumsecade! Meriti sa ai un barbat bun, frumos, chipes si bun la suflet!
Pentru nimic . Iti multumesc din inima . Sa se implineasca vorbele tale
AMIN! ( Inseamna ca,, asa sa fie'')
Atunci asa sa fie. Te pup
Tu ai spus lui deniisanicoleta: "Meriti sa ai un barbat bun, frumos, chipes si bun la suflet!" Iar Fumiko a spus: "Urma sa spui "ca mine"".
Fumiko nu a ras ca ai spus "AMIN", ci pentru ca vroia sa completeze fraza ta in felul acesta: "Meriti sa ai un barbat bun, frumos, chipes si bun la suflet! Ca mine."
De asta a ras Fumiko. ^_^
Mi-ai adus aminte de melodia Deliei & Macanache - Ramai cu bine aka Ramai cu Ma-ta.
Eu sunt, dar pana acum n-am avut parte de o fata care sa-mi ofere macar pe jumatate gesturile si afectiunea de care dadeam dovada...tu?
Ar trebui alina
Ma cheama Arina
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: