| analizezfilme132 a întrebat:

Asa harnici suntem noi romanii? Ca toti ne laudam,eram pe un server pe net,toti ca rup cu munca daca ei stateau non-stop pe jocuri si eu stau mult pe jocuri si seriale dar eu macar recunosc, adica gen munca, muncesti cat simti tu ca ai nevoie, dar la noi multi laudarosi. Oare de ce noi suntem saraci daca avem atatia oameni care cica ei se duc si la job 8-10 ore dupa care invatau si la facultate absolut tot? Ba ca tare smecheri suntem noi romanii, inteleg 1 din 10 poate face asta dar nu toti sau auzi cica sa faci Facultatea de medicina si in acelasi timp si job, tare sunt curios omul ala la wc se duce? Dus face? De tuns se tunde? O suna pe maica-sa? Cand are timp de toate astea?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Supriza... Romania nu e o superpuere economica, daca lucrezi 10 ore nu inseamna ca ai si bani, si daca vrei sa faci o facultate trebuie sa te si intretii cumva. Nu toti au norocul sa ii sustina parintii

| busoiedy144 a răspuns (pentru suntserios):

Deci daca ai job de 10 ore cand te duci la facultate? ceri cursuri? cine ti le da gratuit? tu la 19 ani o sa lucrezi pe salariu foarte mic, n-ai bani sa le cumperi deci e exclus, chiar daca ti le da cineva, tu crezi ca inveti inginerie de un caiet de-al cuiva? nu fata-n fata cu profesorul? 3. daca incepi jobul la 8 si termini la 6 (cum aveam eu demult) cand mai inveti? ajungi acasa la 7, dus nu faci? de mancat? o pauza de relaxare? sau ce exista oameni care sunt roboti si eu nu stiu? eu stau la wc si 25 de minute, daca as avea programul ala n-as avea timp nici de wc.

Eu nu pricep cand inveti? majoritatea care au job pe langa facultate, nu invata nimic la facultate ca nu au timp de la 8 la 6 munca, pana la 20 00 mai o odihna pana ajungi acasa, dus mancare, aia e ziua, unde sunt orele de invatat? sau ce tu crezi ca sambata si duminica o sa stai 24/24 pe invatat ca sa recuperezi asta dupa ce ai stat 24/24 de luni vineri sa te zbati? sa nu mai vorbesc la examene ca pierzi timpul sa dai si examenele, pe mine m-au tinut la un examen 6 ore.

| suntserios a răspuns (pentru busoiedy144):

Supriza, sunt oameni care muncesc mult sa faca ceva, nu stau 25 min pe wc.

Sunt oameni care muncesc mult sa faca ceva, dar nu sa incalce niste reguli de matematica, cum te duci ma tu de la 8 la 6 la munca de luni-sambata cum lucreaza unii si mai si inveti la facultate? nu se poate chiar daca ai face asta 24/24 nu poti! si sa zicem asa daca am face un film fantasy ca ai "pacali" matematica, cu ce te alegi daca faci asa in afara de un posibil burnout? sau ce crezi ca daca faci asta si o sa ajungi sa iei 3200delei inginer (in zona mea) te scapa de problemele de familie? de timiditate, impulsivitate(daca esti ), de probleme de santate, nu-ti imagina ca daca faci 24/24 ca sa ajungi ceva o sa fii 100%fericit.

| suntserios a răspuns (pentru busoiedy144):

Tu nu, altii da.
fiecare munceste pentru el si pentru visul lui.
daca tu te-ai resemnat, e problema ta.

Eu nu am zis ca m-am resemnat, oricum nu conteaza da, e problema mea, in sfarsit un om care realizeaza ca e fix treaba mea ce fac si nu ma ia cu 1000 de intrebari cu cine fac sex cati bani fac, cum si ce fac cu ei.

| wrestling1998 a răspuns (pentru suntserios):

Tu nu stii ce vorbesti mi-a zis un medic, demult, ca gen lucram pe acasa cum iau examenele? adica cum de nu ma duc la facultate? si tu imi zici mie ca poti sa faci 100 de lucruri deodata, tu realizezi ca nu se poate matematic vorbind? daca faci o facultate si nu inveti nimic poti sa iti iei si 2 joburi unu full time alalalt part time, dar daca trebuie sa inveti nu merge asa tati ca materia din facultate e de 100 de ori mai grea ca aia din liceu, daca ar fi cum zici tu noi Romanii deja la nivelul asta ar trebui sa avem masini zburatoare? le avem? ce sa avem? ca in secolul 21 in 2023 inca mai sunt batai pe strazi? tu vrei sa zici ca bietii aia de cartier produc petnru societate?

| suntserios a răspuns (pentru wrestling1998):

Nu 100.
dar 2 da.

| analizezfilme132 explică (pentru suntserios):

Mai,mai,mai cand te duci si la facultate si la job la toate cursurile? cand inveti? eu cunosc oameni care au si facultate si job, dar la facultate nu invata nimic, sau invata cate ceva dar nu se duc la cursuri sau au un job foarte foarte lejer, tare curios sunt dupa 10 ore de constructii cum mai poti sa inveti.

| suntserios a răspuns (pentru analizezfilme132):

Cate conturi ai de gand sa iti mai faci?

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu inteleg de ce te miri. Si eu lucrez, fac facultate, plus o postliceala ( o fac cand am timp ca ma inteleg cu profesorii ). Pot jongla cu toate 3 fara prea mult efort. Is in picioare de la 6 dimineata si ajung acasa de cele mai multe ori la 7 seara, unde imi ramane timp sa fac rapid niste mancare, curat, spalat, etc. Si ce sa vezi, imi ramane si 2 ore sa ma relaxez. Lucrez si sambetele cand am ore de recuperat la munca, si nu duc lipsa de viata sociala. Ies afara in weekend cu amicii la o bere sau ceva de genul.

| analizezfilme132 explică (pentru StoicAnalysis):

Citeste cu atentie ce ti-am scris mai sus, am zis sa faci facultate adica sa te tii de ea nu ( o fac ca ma inteelg bine cu profesorii) sa te duci zilnic si la post liceala si la facultate si sa te tii si de job si sa si inveti la postliceala si la facultate? si mai iesi si cu prietenii, eu cred ca tu nu ai inteles ori pur si simplu te lauzi., de unde mai ai timp sa iesi cu prietenii? la facultate cand inveti? postliceala cand?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru analizezfilme132):

Trebuie sa te duca capul sa le faci. Nu sa tocesti ca fraierul pana devii nebun. Eu invat pentru ele logic, nu tocesc pe de rost. Eu sunt dovada vie ca le pot face.

| analizezfilme132 explică (pentru StoicAnalysis):

Mai omule cand te duci la ele? facultate se face 6-8 ore la postliceala un 6 ore si job minim 8 ore cum le faci tu pe toate intr-o zi? 8+8+6=22,tu nu dormi noaptea?+invatat la fiecare materie

| StoicAnalysis a răspuns (pentru analizezfilme132):

Crezi gresit. Facultatea nu e ca in liceu, si nici postliceala. La facultate de exemplu, cursurile sunt facultative, adica nu esti obligat sa te duci la ele. Permitandu-le oamenilor ca mine care muncesc, sa faca acea facultate. Nu toata lumea are norocul de banii lui mami si lui tati sa te intretina acolo. La facultate, obligatorii sunt laboratoarele si seminariile. Si eu am cate o ora sau doua de seminarii pe zi. Iar eu in timpul programului de lucru, ma invoiesc de la servici in acele ore. Urmand sa le recuperez in fiecare zi cand vin cu o ora mai devreme la servici, si sambata. Postliceala nu e una de medicina incat sa fac 6 ore pe zi. E una de electricieni, ce o fac 8 ore pe saptamana, respectiv 4 ore intr-o zi si 4 ore in alta. Postliceala o fac dupa munca. Nici nu mai zic ca ajung acasa la 7-8 seara. Si de la 7-8 pana la 10 am timp sa fac si treburile de prin casa, plus sa ma si relaxez. Daca era asa cum spuneai tu, mai mult din jumatate de studentii de facultate nu incepeau facultatea sau nu o terminau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai trebui sa ne cultivam hărnicia.

| EestiSodalane a răspuns:

Da, suntem harnici. Statisticile spun ca muncim mai mult ca vesticii

Întrebări similare