| KiddHa_1845 a întrebat:

Aseara am spart un termometru cu mercur.Mercurul s-a impastiat pe covor si l-am adunat cu o matura.Acum cateva minute am obsercat ca inca mai exista niste particule foarte mici aproape invizibile de mercur pe covor.Este bine daca il strang cu un magnet sau cum as putea sa il strang? Va rog ajutati-ma imi e ffff frica si nu stiu ce sa fac.

Răspuns Câştigător
| Minnie a răspuns:

Se aeriseste bine camera deoarece vaporii sunt toxici si picaturile se aduna cu un ziar sau servetele umede sau o carpa umeda dupa care se arunca direct la ghena intr-o punga

5 răspunsuri:
| Anna1999 a răspuns:

Pai nu e bine cu magnet... poti scoate covorul pe balcon si sa il scuturi pe un sac dupa care sacul sa il arunci la gunoi...asa am facut eu.:d

| Ronnix a răspuns:

Mercurul se poate strange numai cu sulf. Cum? Foarte simplu... Dai cu putin sulf in acea zona in care ai scapat mercurul si ai sa vezi cum mercurul se va aduna.
O zi buna! happy
P.S : Stai linistita, nu se va intampla nimic daca-l atingi, important este sa nu-l inghiti.

| shaoboy a răspuns:

1.cand e mercur in camera primul lucru deschizi geamul si fugi
2.cand cureti mercurul iti trebuiesc manusi de caucic si precautie sa nu atingi mercurul
3.incearca sa-l iei cu o cutiuta de metal
4. dupa ce l-ai pus in cutie baga-l intr-o punga bine stransa si punga o bagi in alta punga la fel de stransa
5.il bagi intr-o cutiuta
6.il duci la tomberon

| XxXMetin2GxMestarXxX a răspuns:

Hmm mercuru e greu de luat in mana nici un caz doamne fereste da cu un magnet

| KiddHa_1845 explică:

Si daca nu am sulf altcumva nu pot sa-l strang?