Nasol. Unii nu au consideraţie şi compasiune chiar faţă de nimeni (da' tot mulţi din ăştia vin cu dume cum că nu au timp ca să le pese de animale, pentru că le pasă prea mult de oameni).
Bine că ai fost în zonă şi ai echilibrat un pic situaţia.
Tipic cocalarilor.Mi-am mai amintit de unul care se plimba cu masina pe langa statia de autobuz cu oameni in varsta si arunca cu bacnote de 1 leu sa ii filmeze pe batrani (saraci numiti de el) cum se apleaca sa stranga bani si sa ii puna pe internet ca e el smecher.
Am vazut eu un caz.Mergeam cu o prietena in oras si in dreapta la intrarea printre blocuri un baiat statea rezemat de perete incercand sa acopere ceva ce am vazut dupa.Un batran in carja la gemuletul unei ceasornicari astepta sa i se repare ceasul si in spate prietenul celui rezemat incerca sa ii fure portofelul cu bani.Mi-am tras prietena de mana ca ea nu a vazut ce se intampla si am zis hai sa mergem pe scurtatura sa incercam oarecum sa ii facem sa se simta deoarece era si siguranta noastra ca fete sa ne punem cu malaci aia ....Si s-au retras nervosi.Ne-au urmarit pe apoi o perioada de timp printre blocuri dar probabil au renuntat pana la urma
Asta e adevarul, asta e lumea cruda in care traim.
Exista feluri si feluri de persoane.
Multi au uitat de unde au plecat, bine, in cazul de fata nu se aplica perfect aceasta vorba, dar daca e sa facem referire la empatie, e clar ca acel specimen mai are ceva de invatat.
Nu stiu cum sunt altii, dar cel putin eu mi-am facut un mic obicei de a da din "putinul" meu celor nevoiasi, bine, nu dau cersetorilor, dau celor care strang bani prin diferite asociatii pentru copii.
In rest ce pot spune, spre sfarsit mi-am amintit de un "cersetor" care striga in gura mare mai multe vorbe gen "Ai masina, maine ti-o fura, ai casa? Maine iti poate lua foc" cam asta e tot, azi esti bine mersi in BMW, maine esti pe strada.
Iar cand pici de sus, cred ca suferinta va fi mult mai mare, doar simpla idee ca poate "culegi ce ai semanat" te poate dobora la pamant.
Probabil ca ceea ce i-a făcut el acelui nene i s-a părut a fi amuzant, dar stai liniștit că există karma și pentru el.
Batjocura asta față de oamenii neajutorați e groaznica și nu, nu trebuie sa fii emotiv ca sa îți dea lacrimile; asta înseamnă, mai degrabă, sa fii om și să empatizezi cu alții.
Bravo ție că ai făcut gestul ăla drăguț.
Tu plangi si la Titanic? Sunt curios, na. Daca de la atata iti da lacrimile e putin spus aiurea. Revenind, nu e odios. De neam / prost, clar. Asa e omul prost. Nu ai ce sa ii faci. Sunt oameni care sunt buni, sunt oameni care sunt rai. Asta e de cand lumea si o sa fie pana cand rasa noastra nu o sa mai existe. Nimic nou sub soare.
Sensibil ca intotdeauna
Man, crede-mă că nu sunt chiar ușor impresionabil. Dar conjunctura a fost de așa natură și dacă ai fi fost acolo mi-ai fi dat dreptate. Dacă ai fi văzut fața bietului om după ce cocalarul ăla i-a furat pâlnia ai fi înțeles. Am fost destul de aproape de el. În momentul ăla putea citi în ochii lui toată zădărnicia vieții, toată greutatea și durerea unei vieți de mizerie căreia moșulețul ăsta încerca să-i facă față cu pâlniile alea pe care le vindea. Au fost niște momente groaznice. Nu mi s-a mai întâmplat niciodata in viața mea așa ceva. Chiar m-a impresionat teribil. Și crede-mă că nu sunt nici în PMS și nici n-am fumat nimic.
"Man, crede-mă că nu sunt chiar ușor impresionabil" Te cred.
Http://psihoradea.com/cum-sa-recunosti-un-narcisist/
http://psihoradea.com/temeti-va-de-furia-narcisistului/
Iti sugerez sa consulti ajutor specializat si sa te tratezi.
Văd că te-ai simţit. Interesant.
Un alt semn al lipsei posibilităţii medierii situaţiei este plasarea vinei. Narcisistul va plasa toată vina în braţele dumneavoastră. Îl va irita teribil orice încercare de împărţire a vinei şi, ca să-şi păstreze stima de sine şi imaginea de ansamblu pe care şi-a construit-o despre propria persoană, orice reprezentare negativă, oricât de mică, va fi contracarată cu un atac furios.
...şi văd că îţi place să te descrii. Continuă!
I/auzi aici "Nu au prietenii de durată şi nu le pasă când le pierd." Suna cunoscut? Tot te laudai acum ani buni ca nu te intelegi mai cu nimeni.
Ce lasa ti ai stters primul raspuns
Să le mulţumeşti sensibiloşilor, care se simt şi fac raportări abuzive, ajungând să se cenzureze orice adevăr deranjant, prin atac la exprimare liberă.
http://imgur.com/a/ygsfc
Da' bine că acolo unde chiar e cazul nu se şterge nimic.
Adevăr deranjant, prin atac la exprimare liberă."ti ai gasit si cine sa comenteze. mititca, saraaacuta
Asta este demnitatea de om, putea sa cerseasca dar a ales sa munceasca. Aveam si eu un batranel la fel pe strada a fost profesor universitar a ajuns asa din cauza alcoolului si niciodata n-a cerut nimic daca avea o carte de citit era cel mai fericit. Asta-i soarta cine merita un trai decent n-are parte de el. Suntem toti la fel singura diferentiere o face caracterul pe care l-am cladit si educatia. Nu-ti trebuie inteligenta pentru a face o fapta buna ci suflet.
"Credeți-mă că văzându-i fața săracului moș efectiv mi-au dat lacrimile"Probabil ca esti mai sensibil.Nu văd nimic așa de special la scena asta "odioasa". Bineînteles ca mereu vor exista oameni care vor profita de slăbiciunea altora, dar zi de zi se întâmplă lucruri mult mai rele. Oricum bătrânul ăla a ieșit in câștig, până la urmă.
Sa iti fie rusine Zoe. I/auzi ce zice lumea mai sus, nu esti om si nu ai nici empatie. Esti sociopata!
Empatie clar nu am.Ah, data viitoare am sa plang cand vad ceva de genul.Sa fiu si eu om ca ceilalti
Daca nu vine de la sine (plansul) pune ceapa intr.un servetel. Cand (chipurile) te stergi la ochi cu serveteulul de fapt iti lacrimeaza de la ceapa. Nota pentru viitor
Bun sfat
Stiu . L/am primit de la cineva mult mai inteligent ca mine. Mi/a fost de folos de cateva ori.
Ai făcut bine că ai dat 10 lei bătrânului. Felicitări! Îți doresc un weekend plăcut.
Felicitari pentru gestul facut! Inseamna ca ai o inima mare.
Lumea noastra dupa parerea mea e una plina de ura invidie unde exista pe primul loc mai mult banul, placerea, puterea, si cocalareala decat omenia. Legat de acesti imbecili care pur si simplu se cred mai presus ca toti in urma,, puterii,, pe care o detin, am o parere foarte proasta deoarece acestia provoaca rautate in lume prin lacomia lor si plin lipsa bunului simt. Deja exista acel sentiment de suprematia atunci cand le merge o zi, doua sau mai multe in bine. Plus de asta acestia vor sa isi castige respect si sa fie respectati,, regeste,, prin averea, puterea si altele pe care le au, prin frica si alte rautati. Eu cred ca toate acestea sunt legate de lipsa educatiei si a asumarii responsabilitatilor. Nu vedeti cum se copiaza intre ei? Care mai de care sa isi etaleze puterea si sa si castige respect prin fel de fel de gainarii care li se par niste actiuni normale in aceasta societate fara sa cunoasca realitate. Sincer in unele cazuri merita sa discriminezi deaorece exista totusi o diferenta intre noi ca oameni, o diferenta ce consta prin mentalitati diferite, scopuri diferite, caractere diferite, stiluri diferite etc. Daca exista educatie, altfel era lumea. Nu am mai fi ajuns in mare parte in pragul acesta de lacomie, de inganfare etc. Un cinstit prin munca si prin altele ce tin de omenie ar fi stiut cat de greu este din punct de vedere financiar.
Asta a fost parerea mea.
Romania este o tara salbatica, este chiar un fel de Rusia in aceasta privinta, plus ca...na soferas de bemveu.
Danny28 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
RaduAlexandru2005 întreabă:
teo530 întreabă:
Bogdan26071999 întreabă: