| MorcovMajestic a întrebat:

Astazi am auzit un preot vorbind in fata bisericii cu niste doamne care pareau de aproximativ 50 de ani. Pe una o stiu ca lucreaza din greu intr-o fabrica cu piciorul beteag, schioapata e vai de capul ei femeia si are acasa un baiat de 30 de ani bolnav cu capul si paralizat (de la ceva lovitura in cap luata la betie) in fine are viata grea si abia se descurca cu banii, de restul doamnelor nu stiu nimic.
Asta le tinea o teorie ca ele trebuie sa dea mai departe din salariu 10% ca sa se intoarca la ele de 10 ori pe atat si ca cu cat doneaza mai mult, primesc mai mult si una zicea ca abia ii ajung banii de paine de unde sa se intoarca, era foarte PESIMISTA cum e si normal, adica realista.

Avand in vedere cate TAXE se platesc si ca biserica e finantata de stat, nu vi se pare absurd, dupa ce ca li se ia la toti amaratii 40% din salariu sa mai si doneze 10%? LA CEREREA UNUI PREOT.
Am inteles ca se mai plateste si taxa la biserica anual.
Ce e de facut cu haimanelele astea?

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce înțelegi prin haimana? Ce știi despre relația lui Dumnezeu cu banii? Este de făcut să nu te amesteci în lucruri pe care nu le înțelegi.

| Lioana a răspuns:

Daca e vorba de biserica ortodoxa, da, e finantata de stat. Dar alte culte nu sunt finantate. Ele primesc bani de la membri lor 10% ca asa e specificat intr-un text biblic.
Preotul acela daca era ortodox a preluat ideea si s-a gandit el ca sa stranga bani pentru biserica. Nu e ceva obligatoriu. Oamenii pot sa nu dea daca nu vor.

| MorcovMajestic explică:

Practic saracii amarati deja doneaza aproape jumatate de salariu care cica ar trebui sa fie in folosul lor dar nu se vede nicaieri ca se pompoeaza atatia bani! Daca ar fi dupa mintea lui ar trebui sa se intoarca aia 40% de 40 de ori
TUrbez

| AVAAVA a răspuns:

Acela nu este preot.
Biserica Ortodoxă nu percepe zeciuiala.

Mai mult ca sigur a fost prostita de vreun pastor sectar, deoarece majoritatea sectelor percep zeciuiala.
Daca este preot Ortodox(puțin, foarte puțin probabil) trebuie mustrat, și dacă nu încetează trebuie făcută plângere la patriarhie.