| MountainRiver a întrebat:

Astăzi directorul unității amintea de această practică, cică greșită și chiar amenința că poate fi sancționată, ca anume faptul că un profesor de gimnaziu ar fi dat afară un elev și îi mai punea și absență.

Asta nu vi se pare abuziv în primul rând la nivel de clasă?!
Adică vreau să zic, dacă eu ca și cadru didactic doresc să-mi fac ora și nu pot din cauza unui elev, dar mai ales și ceilalți elevi se întorc la el/ea și îl roagă/o roagă să stea liniștit/liniștită, adică gen și pe ceilalți elevi îi deranjază, nu este abuziv față de actul didactic și față de clasa de elevi?!

Adică de unde lege mai proastă ca asta?! Unde în Universul ăsta mare scrie că profesorul trebuie să devină magician pentru a stăpâni un elev obraznic și fără chef de nimic până la urmă și de asemenea unde în legile chiar și sfinte scrie că din cauza unui "copil problemă" trebuie să sufere o clasă întreagă? Pentru că sper că e știut și paraștiut că în realitate profesorul e pe departe de a fi magician iar cu un astfel de elev la clasă, doar clasa are de suferit în final.

Vouă vi se pare justă o astfel de lege?
Dar mai ales că prin acest "nu dai elevul afară pentru nimic din lume" deja în fața mulțimii știrbești autoritatea unui profesor (nu mă înțelegeți greșit, o autoritate care trebuie să existe la nivel moral, nu la nivel milităresc) și apoi tot Statul și directorul se așteaptă ca tu ca și cadru didactic să "te impui" în fața elevului.
Nu știu, mie mi se pare cea mai proastă lege gândită vreodată, mai ales că pentru elevii cu deviații comportamentale acest aspect ar fi deja de categoria unui terapeut sau acel shadow, care ar trebui să existe în toate școlile din România și care atunci când profesorul (care a fost format pentru a preda și nu a face terapie cu elevul) să vină în sprijinul cadrului didactic care dorește să-și facă ora.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"un profesor de gimnaziu ar fi dat afară un elev și îi mai punea și absență. Asta nu vi se pare abuziv"

Este abuz clar și e specificată situația asta și in legislația in vigoare

| sierra1 a răspuns:

"Unde ...scrie că profesorul trebuie să devină magician pentru a stăpâni un elev obraznic"

imi pare că nu ești in stare să te impui la clasă. Cred că am mai discutat pe tema asta. Cere-te afară dacă nu faci față.
Simplu, nu?

| MountainRiver explică (pentru sierra1):

Păi postarea nu e despre mine. Dacă ai fi citit ai fi înțeles că postarea era despre altcineva. 1

2Nu e treaba dumitale dacă rămân sau nu în învățământ.

3Eu vorbesc despre această regulă pusă chiar prost din experiența la catedră. Din exterior e simplu să spui ce spui dumneata. Deci dacă nu ești profesor, nu ai niciun drept să-mi spui mie să mă car. Pentru că oricum nu mă car nici dacă spre exemplu această regulă e impusă, însă mi se pare prost pusă această regulă, cum spuneam, fix de un neica nimeni care nu a stat 4, 8 ore pe zi la catedră să vadă concret ce se întâmplă acolo.
Deci cară-te dumneata de pe pagina mea!
Cius!