Ultima parte a intrebarii tale, in care pari a te indoi de conceptul de incalzire globala care terorizeza lumea in ultimii ani si duce la investitii de miliarde de dolari pentru inlaturarea asa-ziselor cauze ale fenomenului, ma determina sa spun aici un lucru pe care l-am aflat de curand. Stim ca ideea incalzirii globale a fost pusa in discutie acum cativa ani de catre un cercetator de origine indiana de la un centru de cercetari globale din Anglia.Pentru ideea sa el a primit chiar Premiul Nobel si lumea intreaga a intrat in alerta.De atunci, toate natiunile au contribuitcu sume importante la inlaturarea cauzelor incalzirii globale. De curand, insa, un hacker necunoscut a reusit sa sparga baza de date a institutului englez iar materialele respective au aparut apoi pe un server rusesc. S-a aflat astfel ca acest concept al incalzirii globale este o falsa alarma indusa doar pentru primirea de fonduri. S-au gasit masluiri ale datelor reale cu privire la masuratorile efectuate de-a lungul anilor.Reactia lumii stiintifice si politice a fost una de surpriza si se asteapta ca in anii urmatori toate studiile sa fie reevaluate, mai ales ca, asa cum bine observi si tu, traim acum una dintre cele mai veritabile ierni, care a pus stapanire pe aproape toata emisfera nordica.Imediat au aparut la suprafata cei care sustin ca, dimpotriva, Pamantul se indreapta spre o noua glaciatiune, asa cum a facut-o odata la nu stiu cate milioane de ani.Asadar,cred ca pasarile vor incepe sa-si faca cuiburi ca totdeauna cand se pregatesc de primavara dovedind astfel ca instinctul lor este infailibil fata de erorile cu sau fara intentie ale ratiunii umane.Numai bine.
Sper sa nu se incumete sa se intoarca in tarisoara noastra ca nu le e dusul ca intorsul
Remus, stiu sigur ca vor respecta traditiile, cat despre incalzirea globala sunt unii oameni de stiinta care sustin contrariul, ca vom avea de a face cu o racire globala, si tind sa ii cred, astepti primavara cu nerabdarea unui pasionat de pescuit, putintica rabdare si vine el si timpul mult asteptat! multa sanatate pana atunci
RAY întreabă: