anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Astazi la scoala am stat in banca cu o prietena cu care merg la liceu (doar azi am stat cu ea in banca). La ora de fizica am vazut ca are paduchi in cap! I-am zis mamei si mi-a spus ca se numesc paduchi, are pe firul de par ca matreata si am vazut si un gandac asa maro portocaliu cu multe picioare! am dat sa ii iau gandacul din cap dar a fugit, i-am zis ca are un gandacel in cap si a dat cu mana in par si nu a mai zis nimic. Mama mi-a spus sa o evit ca sa nu se ia la mine, sa nu ii spun ca sa nu se simta nespalata sau mai stiu eu ce! Imi e foarte frica cum sa ii spun ca are asa ceva? straight face

Răspuns Câştigător
| Jozefina a răspuns:

Tu in primul rind fa o profilactica,este sampon special nu taman pentru cei ce au,o faci ca in caz sa agatat unul de tine sa il dai jos din start.Dar ce tine de fata, eu cred ca stie dar poti sa ii spui cind sunteti numai in doua.zii ca nu vrei sa o jenezi dar ai observat ca are gize in cap si ar fi bine sa cumpere sampon ca sa se descurce si sa ia o mini vacanta ca sa nu ii umple pe toti sau sa vada altcineva ca sa rida de ea, zii ca tu o sa taci c ii intri in situatie si ca cu oricine poate sa se intimple asta! Bafta!

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Spune-i. Si oamenii curati se pot alege cu paduchi daca stau in apropiere cuiva cu paduchi. S-ar putea sa nu fie vina ei. Spune-i si de reteta cu petrol lampant dat pe par. Este cea mai buna solutie. Eu fac dus in fiecare zi dar sotia mea lucrand in gradinita cu copii din zona rurala ne-am ales si eu si ea cu paduchi. Cel maro care sarea asa repede nu cred ca e paduche. Sa nu fie purece sau o simpla ganganie din casa. Uita-te la aspectul ei. Poti sa-ti dai si tu seama daca este nespalata.

| cat a răspuns:

Cel mai bine este sa-i spui. Poate nici ea nu stie ca-i are, ia luat de la altcineva si nu conteaza ca se spala pe cap sau nu, terbuie sa urmeze un tratament de deparazitare. La medic sau la farmacie poate afla cu ce se poate trata.
Oricine poate sa ia intamplator si cel mai bine este sa stii ca sa te tratezi.

| raspunz a răspuns:

Mai, poate avea doar mătreață... tu ai mai văzut vreodată păduchi ca să știi să îi recunoști? Sunt foarte mici, se mișcă dar nu prea se văd cu ochiul liber. Un dermatolog poate spune cel mai bine.
Și nu e nicio rușine, se pot lua și din tramvaie, e plin de nespălați peste tot. Tu dacă ai fi păduche, ai sta pe un cap jegos sau te-ai duce repede în păr lung și curat și prospăt mirosind a balsam?