Știu pe cineva care a făcut fizica și psihologie. Asta din cauza ca și a dat seama ca nu vrea sa predea fizica toată viata, dar nu a renunțat pur și simplu.
Cunosc o persoana care a absolvit chiar si patru facultati, toate de la A la Z, fara sa le abandoneze (Inginerie, Jurnalism, ASE si Teatru). Si nu profeseaza in nicio specializare studiata. Lucreaza ca pianist la filarmonica.
Avantaj? Daca ai doua/trei specializari, ai mai multe sanse de angajare, in domenii variate. Oricum, majoritatea angajatorilor supun concurentii/doritorii la o probă/test (concurs) si îi selecteaza pe cei mai buni.
Istorie si Limbi Straine; formatia intelectuala este Istoria, dar filologia si literatura contribuie si ele, iar limba engleza e esentiala ca sa fi la curent. Facultatile nu trebuie sa fie conexe, trebuie sa te pasioneze ambele domenii. Avantajul e evident; doua metode stiintifice, doua culturi de specialtate.
Da, cunosc. A facut ASE [ nu mai stiu exact ce facultate in cadrul ASE ] si dreptul. De ceva ani lucreaza la ANAF la un anumit departament. Da, il ajuta ambele facultati absolvite.
Eu o stiam pe Iulia Albu, aia cu gaina. A absolvit facultatea de arte si inca una, dar nu mai stiu care. Ea e acum designer vestimentar, creator de moda etc, nu cred ca o ajuta cu ceva ca a facut doa facultati, a facut-o doar de ochii lumii, ca sa arate cat e ea de intelectuala.
anonim_4396 întreabă: