Am probat marijuana cand eram in 9a cred. Mi se misca imaginea aveam distoriuni vizuale si radeam dar nu exagerat. Unu imi zicea ca aveam ochii rosii a fost doar o incercare si nu am devenit dependent
Am fost intr-o plimbare in Belgia si am trecut prin Olanda, ce pot spune la mine Mary are efect de sex drive se simte totul mai intens
Am avut ghinionul sa am numai anturaje care consumau etnobotanice,acum daca as vedea un magazin de genul i-as da foc,dar nu m-au prins asa rau ca pe altii,foarte rar consumam fiind
"combinat" de anturaj,apoi am inceput sa fumez marijuana mult timp,dar si aia te prajeste daca bagi zi de zi,te face sa uiti multe chestii,amintiri etc,pot sa zic spice-urile cele mai groaznice, mai rele decat cele ilegale, tigarile si alcoolul foarte nocive, am bagat niste pastile si era sa mor, m-am speriat si m-am lasat de toate...marijuana este un drog usor, insa are si efecte negative, mi-am dat seama doar dupa ce m-am lasat, cate chestii uitasem si nu numai..incepuse sa imi functioneze creierul normal din nou,acum sunt "high on life",nu vreau sa consum nimic sa imi altereze constiinta,tigarile fac mult rau nici nu stiu cum am putut sa fumez atata timp mizeriile alea,alcoolu e bun doar moderat,e o linie foarte subtire intre a bea sa te simti bine(ocazional) si a deveni dependent.
Ce sa spun,am cunoscut oameni cu povesti mult mai triste,droguri puternice ca heroina,pana acolo nu am ajuns si nici nu vreau,drogurile te distrug,mai ales daca esti o persoana slaba.
Cel mai rau e ca iti distrugi sanatatea,banii si familia. Ajungi sa minti,sa furi si nu stii cum sa mai iesi din mocirla in care te-ai bagat singur.
Cei care spun ca orice poate fi un drog habar nu au ce vorbesc,una e sa bei o cafea sau sa fumezi un cui si alta e sa stai pe la dezintoxicare si sa uiti cine esti si cum ai ajuns acolo,sa iti vezi familia plangand,sa stii ca ai facut atata rau si sa vrei sa intorci tot raul si sa incepi sa faci bine.
In concluzie drogurile sunt o experienta,unii reusesc sa treaca cu bine altii nu,ele iti vand niste vise,foarte frumoase,altfel nu ai deveni atat de dependent de ele, insa la un moment dat trebuie sa tragi linie(no pun intendent) si sa te intrebi ce vrei sa faci cu viata ta de fapt, te trezesti la rascruce de drumuri practic.
Dar hei, nu zic nimanui sa se drogheze sau sa nu o faca, ci doar sa stie in ce se baga daca aleg sa o faca.E un drum care nu duce nicaieri.
Pot sa zic ca sunt droguri care nu prea au cum sa provoace dependenta dar sunt foarte bune pentru psihic, luate cu atentie, indrumare, dar sunt droguri pe care romanul nostru drag le ia in fiecare zi: gen tigara, alcoolul si cafeaua care creeaza dependenta dar nimeni nu vorbeste de ele. Si ma scuzati dar da, si alcoolul iti altereaza starea de constiinta si este un drog legal.
Pot sa zic ca am incercat sa ma las de cafea, nu prea a mers, nu mai incerc.
In scop de cercetare am avut prilejul de a accesa majoritatea drogurilor disponibile in afara de amfetamine. Pot sa zic ca drogurile le poti imparti in niste categorii, dupa tip de efect, durata. Multe din diferite liste de droguri au efect negativ asupra corpului si psihicului, putine au efect bun iar acela este mai degraba psihic, si facut prin indrumare (e.g. efectul unor substante asupra PTSD-ului, ADHD-ului, bi-polar personality, depresie, alcoolism, dependenta de alte droguri).
https://www.economist.com/sites/default/files/20101106_WOC504_0.gif
Cel mai important de stiut este ca orice ai face asuma-ti responsabilitate daca te pune capul sa faci asa ceva, desi nu e ok, important este sa cercetezi, citesti si intelege ce efecte are inainte de a face vreo miscare.
Am avut partea mea de vorbit cu oameni sub influenta diferitelor substante si inteleg cum merg lucrurile. Sunt oameni care sunt atat de dependenti incat nu vad lumina zilei, sunt bagati in acelasi "flow" de gandire ca un schizofrenic dar am vazut si oameni care inca mai aveau speranta ca ies din chestia asta. In general in interactiunea cu o persoana care sufera de un anumit tip de dependata este tratarea cu calm si rabdare. Nu cunosc in Romania cum mai e situatia, acum cativa ani era foarte trist si fara speranta in unele centre de recuperare.
In general am consumat droguri care nu iti afectează vorbirea sau mersul si nimeni nu isi dadea seama ca sunt high (nu dau nume) dar nu pot sa zic ca sunt dependenta desi am avut momente cand luam zi de zi pentru ca mai voiam sa ma simt la fel de euforica, in lumea mea si fericita dar aici e alta poveste.
La mine au început cu prietenii dar ei au consumat doar o data si nu ai avut halucinatii dar eu am mai incercat pana am ajuns in starea aia pe care toti o cauta, euforia aia dar nu ma pot numi dependenta desi s-a cam prins de mine, pot controla situatia
Exact, asta este, cautarea momentului inapoi, acel moment de extaz si fericire. Nu stiu daca stii video-ul asta dar cam asa arata dependenta: https://www.youtube.com/watch?v=HUngLgGRJpo
Dar cand gandesti asa uiti ca fericirea e ceva ce o faci tu, cu mana ta, si nu ai nevoie de extra. Iar cand se intampla sa fie ceva extra, stii, cercetat, ok.
As mai putea spune de faptul ca degeaba judecam oamenii care au dependenta de droguri pentru ca nu stim prin ce probleme trec. Iar drogurile de "party" sunt majoritatea cu destul de mult efect psihic, e normal sa tanjesti dupa momentul ala de fericire extrema cand in momentele acelea te gandesti numai la fericire, iar necazurile trec.
Dupa ce se duce starea aia de euforie, care dureaza putin apare dorinta de a avea din nou acceasi stare si din nou si din nou.Totul e roz maxim cativa ani de zile, apoi depresia si cat de mult ajungi sa cazi e mult prea mult si e un risc prea mare pentru o stare de fericire de moment.
Cat despre halucinatii depinde de substanta si depinde de organism, fiecare reactioneaza diferit.
Normal, video-ul arata cum dependenta distruge omul, l-am inteles, in general imi plac video-urile de genu si nu vrei sa stii cum e cand iei o anumita doza apoi incepi sa ai dureri in partea stanga, dureri destul de mari si mai sus de abdomen si cand stai cu frica ca o sa mori. într-adevăr poate e mai ok fara el. sau daca o iei usurel doar daca controlezi lucrurile
Heroina,vreo 5 ani, da, cateodata mai bag o doza, sa aiba grija de sanatatea lor, acest drog este in peste 90% din alimente
Eu am avut colegi în liceu care consumau însă nu am încercat niciodată, chiar dacă mi sa oferit să încerc.
Nu am o părere bună despre cei care consumă droguri însă e treaba lor ce fac cu viața lor.
Man sper ca mai citit bine, e vorba de zahar nu de heroina propiu, uite ceva comic https://www.youtube.com/watch?v=JOQDkCja6JM
Ce e rău in asta? e anonim, nu o sa stiu niciodata sau nu o sa întâlnesc niciodată persoanele de mai sus
Nu-i pasa nimănui de aici de părerea ta despre ei.E anonim pentru tine.Pentru altii nu.
Ce e rău? Stiu si eu... poate ca e ilegal?
Hm, nu prea are sens ce spui, mie imi pasa sincer dar inteleg daca iti versi frustrările si cred ca e anonim pentru toţi ca nu se prea cunosc f2f
Mda,n-are niciun sens ce zic eu. Vorba lui ray.Ori vorbiti de zahăr, ori de heroina, tot aia e.
Sa stii ca zaharul are acelasi efect ca si heroina cand faci unui pacient rmn
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2235907/
https://www.healthline.com/......-and-drugs
https://www.theguardian.com/......-and-brain
atunci te intreb eu, de ce se lasa drogul asta? sau alcoolul? tigara? cati mor de aceste droguri, cati mor de cocaina, heroina, marijuana care e folosita pentru hipertenstivi in usa
Iarba. Buna de tot. Mi s-au infundat urechile, m-am simti relaxat oarecum, insa fara ris de-aiurea si treburi. As mai servi dar nu imi bat capul atita vreme cit sunt ilegale...
LisaJulie întreabă: