anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati cumparat telefoane/laptopuri de pe Olx, v-au tinut?
Nu va enerveaza cand pe siteuri de vanzari second-hand (olx) vanzatorii nu publica specificatiile complete a aparatului?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Cu mentiunea ca are preinstalat linuxul, nu exista CD-ROM si totul e pe baza de stick, trebuie sa ai un stick cu windows 10 sau ce windows vrei tu si sa instalezi, in schimb laptopul e forta, ecran IPS, SSD cu 256 GB, 8 rami, placa video NVIDIA GEFORCE GTX si i5 cu 4.10 Ghz, alea cu i7 sunt ceva mai mult de 3.000, dar merita banii astia.

22 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Nu ma incumet sa cumpar second-hand, mai bine dau un ban in plus dar macar stiu ca nu se strica cum le deschid. Vanzarea de telefoane si laptouri sunt exact ca vanzarea de masini pe site-urile de genul in care sunt descrieri 'nu bate, nu trancane, 0 zgarieturi, nema rugina' si cand le vezi...au gauri pentru sobolani si cuib de randunele sub capota.
Unii iti vand produsul fara sa-l vezi si e aiurea, sfatul meu e sa nu cumperi laptop/pc de pe olx sau alte site-uri obscure ca astea, te intereseaza vreun model anume? intreaba-ma, poate te ajut cu ceva informatii.

| anonim_4396 explică (pentru Drimmero):

Am scris romane deja aici pe TPU cu "GabiDumitrescu" despre astea.
Ma intereseaza cu placa video 4gb Gtx 1650 un I5 4000+ La laptop sunt dispus a da 3000 lei/ pc 2000 lei. Si am vazut oferte de genu pe eMAG, dar pana sa comand s-au epuizat

Acum ma tenteaza asta dar procesorul e slabut, si totusi prefer laptop...
https://www.emag.ro/......D16DL6BBM/

| Drimmero a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://www.emag.ro/......D198YYMBM/

Ce zici de asta? pe asta ti-l propusesem saptamana trecuta, e racheta laptopul asta, costa fix 3000 de lei.

Mie de ce nu mi-a aparut laptopul ala? Nu l-am vazut in lista pana acum

Probabil nu-i stiai modelul, uita-te, fa-ti o idee asa si daca te incanta eu zic ca ar trebui sa-l adaugi in cos.

Omule daca dau la setari cautare cautare laptop cu placa video Dedicata NU imi apare oferta aia. Daca dau pe Integrata de asemenea Nu imi apare oferta aia.
Numai daca las nebifate atunci imi apare- > ceva eroare de afisare vred

Uita-te pe ce ti-am trimis, daca iti place si crezi ca e ok ca pret atunci anunta-ma, o sa-ti mai caut si altceva, chiar nu inteleg despre ce setari e vorba,, e simplu: e da sau nu ce ti-am trimis.

E bun, l-am rezolvat. Mc La mine cand cautam printre oferte si bifam sa imi apara numai laptopurile cu placa video Dedicata Oferta ce mi-ai spus tu NU imi aparea. ->eroare de server

O sa incerc a instala eu windowsul, am windows 7 (64bits) pe stick pregatit. Driverele le caut dupa.
Am mai instalat windows demult de tot, dar era pe cd, xp
Daca nu reusesc duc la service
Un laptop e mai practic pentru toate.

De ce 7 si nu 10? La se instaleaza si unele drivere automat din ce stiu. Dar na, decizia ta...deci ramane laptopul asta? E fix ceea ce cauti, chiar si la pret e fix pe fix.

Da., fix ce cautam. Am mai vazut oferte de genu la 3000 de lei placa video identica, dar cu procesorul putin mai slabut i53340 - asta e I5 3900h Cam acolo e si diferenta de 100 de lei

Hmm., nu stiam asta. Sa vad poate pun windows 10-le

Nu-l rata. Eu zic ca windows 10 e mult mai potrivit decat 7, acum update-urile pentru windows 10 dureaza cateva secunde si vin cu imbunatatiri, inainte durau mai mult, am stat si 1 ora la unele, plus ca imi stricase ceva la driverul de net, nu mai zic si de faptul ca mi se misca mai greu, dar nea' Billy a rezolvat problemele.

Intrebare aiurea: Updaturile sunt mari? adica sute de mb, gb-uri?

In niciun caz nu e vorba de gb. Maxim cativa mb, chiar nu stiu sigur cati sunt pentru ca nu am verificat niciodata, dar oricum iti vor manca foarte foarte foarte putin spatiu.

Mi-a venit, prima probelma(de ras) a venit cu driverele pe CD., insa laptopul nu are cd-driver rolling on the floor
La instalarea de windows 10 a dat eroare cu missing driver, am cautat pe net si bagat de acolo cu alt stick. Ca cd-ul unde sa-l bag happy. Dupa aia am cu windows update am pus toate driverele necesare.
In rest este Ok, dar nu am facut nimic pe el din lipsa de timp.

Wow, ce rapid ai fost, l-ai si luat. Da, ti-am zis de la inceput ca nu are CD-rom, asa sunt concepute laptopurile astea noi, mai ales cele de gamming, totul e cu stick-ul. ma bucur daca ai rezolvat, trebuie sa-ti placa mai intai.

Eu am avut o patanie mai nasoala, nu puteam sa instalez windows-ul, am stat o gramada pana mi l-a luat, nu-l gasea efectiv, tot asa luasem alt windows pe stick, dar nici pe ala nu-l vedea, imi zicea ca stick-ul este gol, dar pana la urma l-a luat, nu am renuntat ca voiam sa le fac laptopul pachet si sa le bag carne in frigider cu linux-ul lor cu tot.

Nu avea nici un sistem de operare., Dar daca nu ar Cd-room De ce au trimis driverele pe stick?
Voiam sa-l duc la service sa puna windowsul, dar l-am rezolvat eu acasa.
Trebuie sa iau si o mufa de monitor Ca laptopul are mufa de hdmi iar monitorul Vga(CLASSIC), Il conectez la Monitor mouse/tastatura.
Bateria nu pare a tine prea mult, da o sa scot bateria si il tin in priza.

Asa tin si vechiul laptop, dar deja face figuri se blocheaza de trebuie sa-l sting din buton, poate e si de la praf-> trebuie sa-l duc la curatat.
M-a tinut 3 ani luat second, da fara placa video dedicata, si integrata e slaba.

Daca te joci e normal ca bateria sa se duca rapid, la inceput ma tinea vreo 4 ore daca doar stateam pe net, acum maxim 3 ore spre 2 ore jumate.
Esti multumit de ce ti-ai luat? Te poti juca multe pe el ca are cerinte foarte bune, de aveai un i7 rupeai cu el, dar e ok si ce ai tu.

La specificatii sunt multumit. Dar nu am apucat sa-l folosesc inca la jocuri. Trebuie sa-mi iau cablu Hmdi-Vga pentru monitor ca nu-mi place ecranul mic in special daca pun si tastatura in fata e prea departe pe masa si imi stric ochii. Ieri era inchis, azi numai la ora asta(19) am ajuns acasa si e inchis in magazine. Sa vad maine.
Maine-Poimaine

| Drimmero a răspuns (pentru Drimmero):

Cu mentiunea ca are preinstalat linuxul, nu exista CD-ROM si totul e pe baza de stick, trebuie sa ai un stick cu windows 10 sau ce windows vrei tu si sa instalezi, in schimb laptopul e forta, ecran IPS, SSD cu 256 GB, 8 rami, placa video NVIDIA GEFORCE GTX si i5 cu 4.10 Ghz, alea cu i7 sunt ceva mai mult de 3.000, dar merita banii astia.

| PainTech a răspuns:

E extrem de enervant. Mai ales când publica "Vând ASUS", 3 poze cu carcasa și atât.

Mai sunt aia care fac poza cu telefonul fix la informațiile de sistem de nu vezi absolut nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu am cumpărat și nici n-o să cumpăr. Prefer să cumpăr de pe site-uri de încredere, nu să-mi iau țeapă.