Am cunoscut oameni de cultură, și cu timpul realizez că sunt tot ce nu sunt și o să fiu eu vreodată: e cocktailul ăla de cunoștințe de om al Renașterii, încredere de sine elegantă, calmă, dar aspră, rece, aproape amenințătoare uneori, văd Supraoamenii lui Nietzsche în ei și mă simt complexat.
Să zicem.
Proful meu de română.
Trecem de la glume cu struți la sensul vieții, și mă ca pune pe gânduri uneori.
Are vreo 3 joburi.
E serios in perioada tezelor sau testelor, și știe cum să te facă să inveți, iar in rest ne povestește multe
Și la unele ore nici nu predă, decât puțin.Trecem de la un subiect la altul așa, ușor- țin minte că odată am trecut de la stop cardiac la politică
Ma intrebi daca am cunoscut oameni foarte inteligenti de la care am avut ce invata?
Da,am cunoscut, 2 oameni, si ambii in timpul scolii gimnaziale.
Unul a fost dirigintele meu, profesor de matematica care din pacate a stat doar 2 ani. Era un tip foarte intelegator si inteligent, insa pe vremea aceea nu prea aveam ce intelege. Cunostea fizica si matematica foarte bine.
O alta persoana a fost profesoara de fizica si chimie, tot din gimnaziu. Cea care m-a sfatuit cu multe lucruri si mereu a avut timp sa ma ajute cu orice nelamurire. Pot spune ca a fost mai mult ca un psiholog sau indrumator.
Acum, la liceu, am doar profesori idioti care se dau oameni de cultura...
Da.se apropie scoala.trebuie sa -ti faci tema de vacanta.am conoscut o multime de oameni de cultura.omul de cultura samana cu ilie moromete.ori cu ION din romanul cu acelasi nume.ori cu bunicul meu.eu insumi sant un om de cultura.cultiv de toate,dar anul asta doar vie,si putin papusoi.ce sa-ti descriu? oameni,harnici, responsabili, cunoscatori ale firii, cu umor nativ, si intelepciune arhaica.isi numara osteneala in bataturi in palme si agoniseala in banite de recolta.sudoarea lor se alatura sangelui celor morti pe glie, unind mortii cu vii, intr-o convietuire numai de ei stiuta.sant tristi la fata, dar le canta ingeri in inimi.acestia sant oamenii de cultura.
Bine eu am spus foarte putin, dar poti dezvolta subiectul avand in inima rasunetul vietii lor simple cu bucuriile si durerile lor, asa cum spune cantecul; LA NOI.s-ar putea ca oamenii de cultura sa-i dea e spate pe cei ce asteapta cu totul altceva.fiindca ei sant totumna cu stelele si cu pietrele.