| CostinAlamariu a întrebat:

Ati fi pro sau contra scaderii numarului de ore de muncă pe săptămână?

În ultimii ani productivitatea a crescut extrem de mult. Corect ar fi fost ca odata cu creșterea productivitații să crească și salariile muncitorilor sau măcar să scadă orele de muncă prestate pe săptămână, dar asta nu s-a întâmplat.
În schimb productivitatea crescută a îmbogățit doar patronii și directorii companiilor fără ca muncitorii să treagă vreo foloasă de pe urma muncii lor (acum mai productivă ca oricând).

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Si tu esti sigur ca productivitatea a crescut datorita angajatilor care muncesc mai mult si mai bine?

| CostinAlamariu explică (pentru suntserios):

Nu am spus asta. Creșterea productivitatii este extrem de complexă și are multe cauze.

| sierra1 a răspuns:

Mănânci calule, ovăz?

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Dacă am fi cu toții uniți chiar am putea face o schimbare, însă cum fiecare e pentru el, în viitorul apropiat omul va fi înlocuit de roboți.Și totuși va fi nevoie de oameni chiar și atunci, o să avansăm din sclavii patronilor, la gradul de sclavi ai mașinăriilor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normaaal. Ce întrebare e asta? big grin Aș fi de acord să lucrez câteva ore, chiar și pe un salariu mai micuț, ca să am mai mult timp pentru lucrurile care contează cu adevărat.

| Editocroci a răspuns:

Foarte bună întrebarea. Sunt pro.

| Cretinul112 a răspuns:

Producția creste pentru ca populația lumii creste foarte mult. Dar creste și pentru ca se intenteaza tehnologii noi și performante. Dar da, as fi de acord cu scăderea orelor de munca pe săptămână.