Fac terapie de 7 luni, am trecut si prin ceva lucruri destul de dificile și cu siguranță m-a ajutat mult. Terapia depinde în proporție de 95% de tine asa ca depinde cat de mult te implici si ești dispus să lucrezi cu tine.
Dacă ai între 15 și 30 de ani poți opta gratuit pentru ședințe prin asociația respiro help.
Succes!
Trebuie sa fii student sau? Cum poti beneficia gratuit de sedinte?
Hei!
Nu are legatura cu a fi student sau nu.
Trimiți o solicitare la adresa de e-mail: help@resipro.ro
Vei menționa numele si prenumele, varsta, descrierea situației cu care te confrunți pe scurt și motivația nevoii de gratuitate.
Succes!
E nevoie de o anumită situatie socială specială pentru a motiva nevoia de graituitate. Adică da, o sedință poate fi până undeva la 200 de lei pe oră, deci nu mi-aș putea permite, dar nu-s nici într-o stare economică deplorabilă, adică nu provin dintr-un mediu defavorizat. Deci întreb în ce condiții se acordă gratuitatea.
Salut!
Gratuitatea se acordă în cazul în care nu iti perimiti sa plătești un psiholog pentru ședințe, simplu.
Succes!
A fost super tare femeia aia, dar nu pot sa zic ca m-a ajutat într-un anumit fel.
Salutare!
Depinde bineînţeles de cât de bun este acel psiholog. Depinde de vârsta ta. De cât de repede te plictiseşti, etc.
Şedinţele de psihologie sunt foarte simplu de parcurs: de obicei numai îţi pune nişte întrebări sau face nişte activităţi car influenţează psihicul tău.
Depinde şi de ce mergi la psiholog-ul respectiv:
- mergi pur şi simplu, fără motiv.
- mergi din cauza unor anxietăţi/frici/etc.
- motive sportive/limitări spotive.
- evenimente din trecut care au cauzat probleme.
- etc.
Depinde de cele enumerate mai sus şi cât de folositor este. De obicei, randamentul este vizibil!
Stiu si eu ce se face la psiholog, ideea era ca cine a fost sa spuna parerile
Tocmai asta am făcut!
Am fost si la psiholog si la psihiatru. Ambele doamne au fost totally useless dar dr psihiatru mi-a dat reteta cu antidepresive + anxiolitice + magneziu care in 2-3 luni m-au pus pe picioare si m-au transformat dintr-o leguma care abia se convingea sa-si faca dus, intr-un om 100% functional.
Bună! O să răspund separat întrebărilor tale.
1) Din fericire, am fost.
2) O experiență foarte bună. Ședințele au fost de tipul Terapie Cognitiv Comportamentală și am lucrat la probleme minore în zona de anxietate socială și de stres.
3) Cu ajutorul lor, am eliminat mare parte din emoțiile ridicate de vorbitul în public. Au fost de mare ajutor și în ceea ce privește ridicarea presiunii cauzate de carieră.
Cred cu tărie că procesul terapeutic trebuie făcut mai transparent și mai accesibil, de aceea am folosit experiența dobândită la terapie, am format și o echipă de specialiști în psihoterapie și am fondat I'm Fine. În funcție de ce ai nevoie, poți accesa:
- site-ul https://psihologi.suntbine.ro/ - găsești 58 de specialiști din 20 de orașe din țară pe care îi poți compara până îl găsești pe cel potrivit pentru tine.
- aplicația Android I'm Fine https://play.google.com/store/apps/details?id=app.imfine - E gratuită și are diverse unelte care să te ajute să îți fie mai bine. De asemenea, poți lucra și cu specialiști între ședințe, dacă alegi să te conectezi cu unul.
Sper să îți fie de folos!
OanaMariaG întreabă: