| Dan a întrebat:

Ati iubit pe cineva in viata voastra? Iubirea este mai puternica decat ura!

Răspuns Câştigător
| maya_7683 a răspuns:

Cred ca fiecare dintre noi a iubit macar odata in viata.Si eu la rindul meu am iubit si inca mai iubesc.
Cred, sau vreau sa cred ca iubirea este si va fi intodeauna mai puternica decit ura.Depinde de noi cit iubim si cit urim pentru ca ambele sentimente se nasc din sufletul nostru.Noi le distribuim noi le conducem.De multe ori poate parea mai simplu sa uram pentru ca ura nu cere nimic, nici un sacrificiu decit sa fie eliberata. Iubirea insa inseamna toleranta, renuntare, acceptare, iubirea impune mereu unele sacrificii.
Iubirea e mereu plina de bunatae, iubirea descopera ceea ce avem mai bun in noi, ne ajuta sa ne definim si sa ne regasim.
Cum spun si versurile lui L.Blaga,,Iubind,ne-ncredintam ca suntem/Cind iubim, oricit de-adinca noapte-ar fi, suntem in zi,,

12 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Daca am iubit cu adevarat...nu.Daca am urat pe cineva cu adevarat...nu desi am fost tentata sa ma razbun dar mi-am dat seama ca nu are sens sa imi pierd timpul cu ceva ce oricum o sa regret mai tarziu.Asa ca am preferat sa stau departe de persoana respectiva si sa incerc sa o uit si sa o iert.Nici pana acum nu am reusit dar inca mai incercwinking

| Bacemi a răspuns:

Nu ma intreba daca am iubit, pentru ca eu ma consider a fi insasi iubirea. Am iubit, iubesc si inca voi mai iubi. Fara iubire nu pot trai. E hrana mea spirituala.

mariana
| mariana a răspuns:

Am iubit, iubesc si voi iubi cat o sa traiesc. Sentimentul de iubire este complex si el se refera la tot ce are omul mai drag pe pamant. Iti iubesti parinti, apoi iubesti o persoana care reprezinta jumatatea ce te completeaza, iubesti apoi copii, prietenii, nepotii si in afara de aceste sentimente ce se refera la persoane, omul iubeste o zi senina, ploioasa ori geroasa, iubeste mediul ambiant, florile, pomii deci, viata ar trebui sa fie facuta doar pentru a iubi, acesta fiind si indemnul lui Dumnezeu.
Ura este un sentiment negativ si n-ar trebui sa investim energie in asa ceva. Ura este distructiva chiar pentru persoana care uraste si are efecte negative si pentru cei din jurul acelui om, care poluiaza cu gandurile si sentimentele sale mediul in care traieste.
Ca sa raspund la intrebarea ta concis, opinia mea este ca cele doua sentimente se afla la poluri opuse si fiecare in felul ei poate sa fie puternica, depinde de omul ce poarta asemenea sentimente.
Pentru linistea noastra ar trebui sa ne dabarasam de ura si in locul ei sa punem iertarea, iar dragostea sufleteasca si trupeasca sa infloreasca in viata fiecarui om, atunci cand ii vine timpul.

| Barajag a răspuns:

Da, imi iubesc copilul mai mult decat oricehappy

| JeSa a răspuns:

Am iubit, şi voi iubi, cât trăieschappy!

| ÅñdRa a răspuns:

Da am iubit si intr-adevar iubirea e mai mare decat ura.
Si aceste sentimente nu se uita intr-o zi sau doua, se uita doar cu timpul...
Dar atunci cand ajungi sa le traiesti alaturi de pers iubita sunt minunate, sunt multe clipe de fericire:X

| eveline a răspuns:

Sa spunem ca da, dar referitor; a iubire si ura. Ura nu exista in dragoste, este decat indiferenta... dar unii oameni, parerea mea acum nu o deosebescbig grin

Răspuns utilizator avertizat
| misiik a răspuns:

Da, iubirea este mai puternica decat ura, numai sa stii cum sa o stapanesti, astfel o ei razna mai ales daca ai si o familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, am iubitwinking.
Si nu ii urasc pe fosti prieteni, ma inteleg perfect cu ei.
Cel putin cu cei care vor sa imi fie amici.
Deci revenind, am iubit, iubesc si voi iubi mereu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiind particularitati una opusa celeilante, cred ca pot atinge cote egale in intensitate.Asta este parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand sufletul iti este cuprins de ura, acolo nu se mai naste iubire. Ura reprezinta un sentiment mizerabil, care incet-incet distruge toata frumusetea, bunatatea, din sufletul tau. Ura nu da nastere unei alte iubiri. Cand incepem sa urâm, uitam sa iubim.
Iubim... pentru ca nu exista om care sa nu impartaseasca acest sentiment. Da am iubit si voi iubi! Pentru asta sunt pe pamant, sa impartasesc iubire.