Nu e vorba de suferinta e vorba de selectie natrala,uni indivizi sunt mai bine adaptati si reusesc sa se adapteze mai bine astfel evita sa devina prada si evita suferinta,si la oamenii uni indivizi sunt mai slabi ei nu se pot adapta avand mereu complexe,frustrari,depresi etc
mady cu toti concuram in jocul evolutiei vieti pe pamant,unele persoane au un sistem imunitar mai puternic,alti nu simt durerea,alti nu sunt asa emotionali,fiecare are un atu,abilitate,acel procent e exagerat,in mare parte animalele sunt puturoase si freaca menta dupa ce au mancat,nu se vaneaza non stop iar desigur uni ca pier asta e evolutia /selectia naturala nu esti puternic isi ia alticineva locul, nu ai banii sa mergi la stomatolog stai cu durerea de masea, asta e, acuma cu depresivi TPU sunt niste copii de 15, 16 ani care cer cu disperare sa fie bagati in seama asta e adevarul, daca ai chef sa te arunci nu adaugi intrebari pe TPU sa fim seriosi, de multe ori ignoram fericirea sa stii, nu vedem ca fiecare clipa este unicata si ne scufundam in ganduri negative, antisocializarea duce la depresie
Selectie naturala? Aia inteligenti si curajosi pleaca, sau cum? http://i.imgur.com/6KSvM3j.jpg
Astia de pe TPU doar mi-au amintit subiectul, in lume sunt multu mai multi care se sau s-au sinucis fara macar sa fi dat de inteles ca sufera, acolo chiar e suferinta, nu nevoie de atentie.
Se sinucid.
Selectia naturala e o expresie inventata de oameni. Viata e o iluzie, un organism viu e o adunatura de atomi care dezvolta constiinta in scopul supravietuirii (de exemplu durerea, fizica sau psihica, tot in scopul asta exista), natura nu sta in baza cuiva, exista doar atomi si fizica. Daca te sinucizi nu inseamna nimic, atomii tai sunt "vii", o sa fie folositi de altii, ce "bine adaptat" si "slab"? Nimeni nu tine evidenta cuiva.
99,99% ar fi armonie si poate doar 0, 01% suferinta!
Atunci cand sunt depasite aceste procente cu siguranta asta tine gresita intrebuintare a LIBERTATII.
Daca in aceasta vacanta de vara spre exemplu, cineva isi propune sa stea mai mult izolat in fata calculatorului atunci cu siguranta va ajunge in scurt timp la DEPRESIE, eventual cronicizata...
Sau poate toti imbecilii care mananca rahat pe site-uri de socializare ca se sinucid sunt niste mucosi ordinari care vor atentia unor straini.
Care va sa zica, tu esti o persoana mai puternica decat multi pentru ca nu ai iubit in viata ta?
Nu mai fi asa de dur. Ma ranesti
ce ai observat tu din toata intrebarea. Io am iubit, dar am inteles ce e, si n-am avut iubit. Toti suntem slabi, ideea era alta, sa raspundeti la intrebari, nu sa va legati de cat de slabi sunt cei care se sinucid, pentru ca iti trebuie putere mai mare sa pasesti in necunoscut decat sa stai pe aici, unde cat de cat stii ce e in jur.
Eu unul evit mereu sa raspund la intrebari de genul. Fie ele la misto sau adevarate. Sunt unele intrebari adevarate care sunt chiar penibile. " M-a parasit iubitul, nu cred ca voi mai iubi vreodata" si cand vezi ca are 18 ani iti vine sa te dai cu capul de birou. Sunt oameni care au probleme adevarate dar la aia orice le-ai spune nu i-ar ajuta. Ei au nevoie de ajutor mai special. Toti au greu in viata dar nu toti aleg soarta asta.
E o chestie aiurea la iubirile neimpartasite sau relatiile terminate brusc, pentru ca una din persoane isi creeaza in minte tot felul de posibile situatii, de bine, si cum cealalta persoana n-o poate dezamagi, creaza atat de multe povesti incat nimeni nu se poate apropia macar de perfectiunea ei, sa-i ia locul, nici atat, asa ca unii "iubesc" aceeasi persoana toata viata, chiar daca au relatii cu altele.
Direct in inima
Nu, nici nu stiam cine e. N-am nevoie de unii si altii ca sa imi pun intrebari despre lume si eventual sa gasesc singura raspunsurile. Aici fac conversatie, e altceva.
Intrebarea ta e una grea, dificila(nu de raspuns ci de ANALIZAT IN"PROFUNDA"PROFUNZIME, din toate aspectele si "unghiurile"+ exista asa multe tipologii de oameni in lume, atatea forme de suferinta...).
As mai avea de adaugat ca intrebarea ta e "o sabie cu doua taisuri"....as avea multe de spus, mult prea multe insa(tocmai de aceea) prefer sa tac.
Poti face un rezumat, plus ca vorbim la modul general.
Nu te raporta doar la întrebări, ci şi la cazurile tot mai dese în care lumea se sinucide din diverse motive : bani, iubire, familie etc (acestea fiind cel mai des întâlnite). Aceşti oameni suferă în tăcere. Sunt acel tip de oameni care nu ar căuta o îmbunătăţire a situaţiei, ci un mod de a evada din aceasta. Trăim într-o eră în care nu mai acceptăm să ascultăm apăsările celor din jurul nostru. Ne preocupă mai mult persoana noastră. Nu putem să ne uităm la cel de lângă noi pentru că mereu avem impresia că dacă-l ascultăm, nu-i facem un bine. Dacă-l ascultăm, ne pierdem timpul aiurea pentru că oricum este un caz pierdut. Dacă-l ascultăm. Această răbdare de a asculta oamenii ne lipseşte. Această grijă de a ne interesa de starea emoţională a celui de lângă noi ne lipseşte. Suntem egoişti şi refuzăm să admitem asta.
Exista foarte multi oameni din pacate, cu grave problem psihice, care nici nu vor sa si inbunatateasca existenta.
Pai vezi ca daca unii spun ca daca folosesti n inaintea lui b e dovada de boala psihica, si tu esti bolnava psihic, adica nu tot ce se spune e adevarat.