| Mindfulness a întrebat:

Ați sesizat că cei care trag cocaina au toți ticuri faciale? Rămân toată viața cu acele ticuri? La unii am văzut că le fuge gura într-o parte! De ce din atâtea droguri sa alegi ceva care te lasă cu sechele așa de vizibile? Nici iarba nu e buna îți prăjește creierul am auzit dar faina asta mi se pare dezastruoasă! De ce unii aleg sa se droghează când au totul? Mai ales bani!?

13 răspunsuri:
| Mindfulness explică:

Pe Tiktok am văzut reacțiile.

| RAY a răspuns:

Eu am sa scriu aici o ipoteza
Din plictiseala,din cauza stari emotionale,frustrari,nervi,depedenta etc
, zaharul face ca creierul sa elibereze dopamina exact ca si cocaina, ca si cocaina trebuie crescute dozele, daca azi simt placerea x ca am consumat x dulciuri maine trebuie sa cresc doza ca sa simt placerea

asta in cazul in care nu iau concerta, cum concerta imi mentine dopamina in creier nu simt nevoia de dulciuri si ma simt bine, poate aceste persoane au si ele o lipsa de dopamina in creier si simt nevoie constanta de dopamina, in fapt multi cu adhd au diverse depedente de abuz de substante, desi ar putea fi si o cauza legata de adhd care e mostenit genetic

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Cercetările au arătat că aproximativ 21% dintre băieții și bărbații cu ADHD și 13% dintre femeile și fetele cu ADHD abuzează de droguri sau alcool. Persoanele cu ADHD pot fi înclinate să abuzeze de droguri sau alcool pentru a compensa lipsa de dopamină din creier, deoarece au niveluri mai scăzute ale substanței chimice decât persoanele care nu au ADHD.29.07.2024
https://www.addictioncenter.com/......osis/adhd/

| Mindfulness explică (pentru RAY):

Daca ești timid și anxios te poate ajuta cocaina sa fii dezinvolt? Sa fii tupeist, sociabil?

Ai dreptate.

| RAY a răspuns (pentru Mindfulness):

Eu cand am luat prima pastila de Metilfenidat am simtit ceva ce am simtit niciodata, o stare de viata, stima de sine, euforie, extaz, fericire https://de.wikipedia.org/wiki/Methylphenidat si iti dai seama ca e nimic o pastila de concerta de 18 in comparatie cu cocaina nici 1% dintr un gram

Https://www.adhs-therapiezentrum.de/methylphenidat-und-sucht/

un experiment a dovedit puterea cocainei pe soareci, cocaina face sa numai simt foamete, asa ca savanti le-a dat cocaina cu apa, de fiecare data cand apasau pe pedala, soareci au murit de foame fiind inebuniti de efectul cocainei

Și mie mi-ar trebui da eu nu am adhd nici narcolepsie sa îmi elibereze așa ceva. Eu simțeam ce spui tu cand câștigăm la păcănele. Mi-am pus interdictie peste tot și nu mai pot sa joc,așa că acum nu știu ce să fac sa simt adrenalina aia și extazul ăla când câștigam. Sa beau și să mă droghez nu îmi place,dar nu sunt deloc ok cu mine câteodată,nu mai mă pot regăsi. Eu nu eram așa înainte eram un tip glumeț,depresia și anxietatea mi-au dat temelie! Nu știu ce să iau sa nu mai fiu așa de crispat, panicat, anxios pe strada, e horror. Parca m-aș droga numai sa nu mai fiu așa sa fiu mai încrezător și dezinvolt, mai extrovertit.

Dar te face sa vorbești mult nu?

Da,esti mult mai desinhibat social

Nici sa nu te gandesti la asa ceva, e sinucidere curata, poti face pasi spre ceea ce vrei sa fii dar nu cu otravuri de astea, numai esti tu in primul rand, ce folos are atunci, poti merge pentru anexitate la medanima si iti da serlift si iti trece