anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati stiut? Ce parere aveti?
Mauritania - sclavie - Jurnalistii americani au strans informatii despre locul in care sclavagismul este o practica obisnuita, acceptata si folosita mai mult decat in orice alta zona de pe Terra.

In Mauritania traiesc aproximativ 3.400.000 de oameni, iar sclavia este prezenta in randul a circa 10% sau 20% din populatie. Acestea sunt datele furnizate de Gulnara Shahinian, raportor special al Natiunilor Unite, care subliniaza faptul ca este vorba despre "sclavie adevarata, in toata puterea cuvantului."

Si daca aceasta situatia pare incredibila, atunci trebuie luat in considerare si faptul ca Mauritania este ultima tara din lume care a abolit, oficial, sclavia. Acest lucru s-a intamplat in 1981, la aproape 120 de ani dupa ce Abraham Lincoln a elaborat Proclamatia din SUA. De asemenea, abia in urma cu 5 ani, in 2007, in Mauritania s-a adoptat o lege care incrimineaza actul de posesiune a unei persoane. Pana acum, un singur caz a fost judecat si condamnat.

Mauritania este o tara cu capitala la Nouakchott, dominata de desert, unde doar 0, 2% din teren este arabil. Religia oficial este islamica, rata somajului este de 30% si doar 51% dintre oameni stiu sa scrie si sa citeasca. Aproximativ 44% traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi.

Mauritania si-a castigat independenta fata de Franta in 1960, iar presedintele actual este Mohamed Ould Abdel Aziz. El a preluat puterea in urma unei lovituri militare in 2008, rasturnand primul lider ales democratic. Apoi, in 2009, Aziz a fost ales in fruntea tarii, cu ajutorul unor alegeri care sa intareasca autoritatea sa.

Eu chiar nu am stiut si nu mi-am inchipiuit ca mai exista asemenea tari... Am vrut sa impartasesc cu voi aceste informatii precum si uimirea fata de aceasta realitate ingrozitor. Ce parere aveti? Oare vor mai dura mult aceste lucruri oribile?

Răspuns Câştigător
| sublime89 a răspuns:

Am auzit despre situatia din Mauritania la tv cu cateva luni in urma. E intr-adevar regretabil ca se mai intampla asa ceva in ziua de azi. Se pare ca ei au un fel de traditie in acest sens. Din pacate, ma tem ca si religia musulmana contribuie la aceasta problema.

2 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

In lume, sclavagismul s-a mai rafinat, dar a ramas la final acelasi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vor mai dura cât timp vor exista "cei de sus" şi "cei de jos". Şi cum lumea asta e din ce în ce mai dependentă de legile capitaliste...