1.Da,eu am studiat si încă studiez Engleză si Germana(sunt la școala)
3.Da,te poate ajuta cand esti intro tara straina.Pe mine ma ajuta pentru ca sunt in Germania.
2. Engleza mi-a plăcut cel mai mult pentru ca am facut-o prima, e mai ușoară si imi place gramatica si cuvintele.
4.La anul o sa învăț si Franceza(tot la școala) si as vrea sa învăț spaniola dupa ce le învăț pe astea.
Vreau sa învăț spaniola pentru ca imi plac cuvintele si limba foarte mult, eu vad, seriale in spaniola si ascult si melodii, la seriale am traducere dar înțeleg aproape totul pentru ca aproape toate cuvintele sunt asemănătoare cu cele din româna.
Spera ca te-am ajutat.
Da.
Am studiat franceza atat de bine incat acum o si predau. Deci, imi foloseste zi de zi in profesie si nu numai.
Am invatat engleza pentru ca am nevoie de ea la calculator (urasc programele in lb. romana!) si cand vad cate un film, nu mai trebuie sa ma chinui cu subtitrari agramate si pe langa subiect.
Am invatat italiana pentru ca imi place cum suna si pentru ca seamana asa de bine cu romana si cu franceza. Deocamdata, italiana imi foloseste doar in conversatii si, evident, la filme.
In scoala, am "invatat" si germana, dar nu mi-a placut si nu s-a lipit nimic de mine.
Engleza si franceza le-am studiat inca din scoala primara.Italiana,spaniola si putin portugheza le stiu pentru ca sunt usor de invatat pentru ca sunt tot de origine latina si se aseamana cu romana.Am incercat si cu germana dar e foarte grea...in primul rand trebuie sa inveti pe dinafara 2000 de substantive ca altfel nu ai cum
Imi folosesc in oarecare masura, engleza o intalnesti absolut peste tot deci cred ca e de bun simt sa o stii.Franceza e buna pentru a te intelege cu cei care nu stiu engleza(mai sunt si dinastia care refuza sa vorbeasca engleza)... spaniola e practic cea mai vorbita limba din lume si e si foarte frumoasa.
Cred ca e necesar sa stii 3 limbi straine ca sa te descurci in viata.
Da am studiat si inca studiez Engleza. Ma ajuta foarte mult atat pe plan profesional cat si pe plan financiar. Eu asi sugera la toata lumea sa studieze pentru ca engleza este o limba de baza internationala.
PsyhoChild întreabă: