Buna! In zona Iasi am vazut acum doi ani o tornada in faza incipienta( nu era'' legatura''cu pamantul.era o ciuperca pe cer, uriasa care s/a deplasat de la nord est catre sud vest; altadata am vazut cum vine ca un val de ceata, s/a facut un frig cumplit in plina vara, foarte intuneric, cu picatutri extrem de reci si un vant puternic. totul a durat cateva minute, apoi a aparut soarele si caldura; cat am stat pe acolo am inceput sa explic oamenilor ce ar insemna chiar si o tornada mai mica sa invetze macar sa adaposteasca animalele, dar nu m/a bagat nimeni in seama. cu toate astea am facut de/a lungul a doi ani mai multe fotografii in care se poate observa ca, chiar in acea zona, se formeaza un vartej larg care antreneaza un cerc de nori,., dar de regula se disperseaza inainte de a se finaliza. din nordul tarii pana la marea Neagra se intrezeresc conditii''bune ''pentru o ''Tornado Valey'', si mor de ciuda ca nimeni in ministerele de resort nu se ocupa de inceperea instruirii cetatenilor.ar cam fi cazul. dar, de obicei, mai marii nostri se mira si ca vine iarna cand...vine iarna.
Da, si chiar acum cautam pe net, tornada din 2002. Uite, ce-am gasit.
http://fotomariuspaun.blogspot.com/2008/09/tornada-de-la-facaieni.html
Foarte nasol :-s... inundatii...cutremure si acum tornade... oare in ce tara nu exista probleme din astea sa ma duc sa stau acolo? :d
O sa fie si la noi tornade in adevaratul sens al cuvantului si poate chiar tsunami
Da ideea cu tornadele in Romania nu este buna deloc! In primul rand noi nu avem nici un fel de aparare contra lor, trebuie sa fii nebun sa auzi ca vine o tornada si sa stai in calea ei! Cel mai bine e sa te feresti cat poti de tare din traseul ei si sa nu te uiti in spate
Nu trebuie sa ne mai gandim la ceea ce nu ne place pentru ca atragem acel lucru catre noi il "alimentam" cu energie (ex cazul cu tornadele), ii dam "prioritate".
So be positive!
Indreptativa gandurile catre ceea de doriti (caz valabil si in natura) pentru ca sa traiti in prosperitate si pentru a avea o lume, o natura, un Pamant mai frumos si lipsit de dezastre naturale.
Naspa...si eu voi pleca la mare chiar astazi... sper ca tornadele sa-si fi terminat vacanta p`acolo...:X
Au mai fost tornade la npoi.ar trebui sa ne obisnuim cu ele.peste tot in lume s-a schimbat clima din cauza incalzirii globale.trebuiesa ne invatam cum sa ne protejam in fata acestor dezastre.