Am multi prieteni englezi si de alte nationalitati, avand in vedere ca lucrez in domeniu si ma inteleg foarte bine cu ei . Sunt de parere ca engleza (sau orice alta limba) nu se invata din carti sau din auzite, ci comunicand direct cu un vorbitor de limba nativ sau mai bine, chiar in tara respectiva.
Totul e sa nu te pierzi in detalii, incearca sa fii cat mai atenta la ceea ce spune.
Succes, pa-pa!
Da, e adevarat si cu accentul, dar pentru asta e nevoie de mult exercitiu . Eu am mai facut o facultate ca sa-mi perfectionez limba engleza, de curand am terminat, lucrez in domeniu, comunic foarte mult in engleza, dar nici la ora actuala nu mi-am deprins accentul perfect englezesc, deci e mult de munca! Am auzit insa ca in acest scop exista cursuri (pentru accent, dictie, etc) si chiar sunt folositoare.
Succes, pa-pa!
Emeraude merita funda.
Eu vorbesc pe Skype cu englezii, mai rarut am avut ocazia de'un chat face to face. Meh.
Yup prima persoana straina taramurilor romanesti a fost de origine britanica, un ciclist, a vrut directii spre o anumita localitate, evil as I was l-am trimis in mijlocul unei paduri din apropiere. Oameni ca mine degradeaza imaginea tarii in ochii strainilor. Apoi la scoala cand am dat bac-ul cu multi ani in urma, am pen palls din diferite tari, iar daca nu stiu limba lor materna recurgem la un teren comun, engleza sau germana. Well si ocazional in plimbari.
Sunt de acord cu tine Emeraude, se invata mult mai bine comunicand cu un vorbitor nativ si mai ales ii prinzi si accentul.
Am vb in engleza si m-am inteles destul de bine ...desi in unele momente eram nesigur, dar ce aveam de pierdut si asa nu ma cunoaste.
In engleza, si m-am inteles foarte bine, da n-am avut ocazia fata in fata, pe skype, pe mumble, teamspeak, din astea de vb.
Am avut in liceu doi profesori de engleza voluntari PeaceCorps din SUA. A fost o experienta grozava findca mi-am perfectionat vorbirea in engleza si am impartasit pareri, am cunoscut o noua cultura, dincolo de mesajele primite prin intermediul T. V.-ului, internetului si sper ca am reusit sa le fac si lor o parere mai buna despre Romania, ei venind aici cu multe idei preconcepute.
La inceput cred ca aveam un accent mai pronuntat, tipic romanesc, dar asta numai in comparatie cu felul in care m-am perfectionat mai tarziu si l-am eliminat complet, prinzand muzicalitatea din engleza vorbita de prof.
Acesta nu a fost singurul contact cu persoane din alte tari; am jucat cativa ani un MMO prin intermediul caruia am cunoscut tineri din toate colturile lumii. Nu prea am stat pe ventrilo sau skype sa vorbesc direct cu ei, mai mult am comunicat la microfon cu un amic din acel joc, era din Anglia. Cred ca m-am descurcat si el mi-a zis ca am accent american, ceea ce m-a amuzat, asta fiind prin clasa a XI-a. Apoi am facut voluntariat in oras la care au participat mai multi americani de la Peace Corps si mi-au zis si ei ca vorbesc f. bine, ca n-am accent… Eu nu pot decat sa ma bucur si sunt foarte recunoscatoare ca am avut ocazia de a cunoaste atatea persoane din intreaga lume si de a ma imbogati spiritual.
Da, intr-adevar, cel mai bun mod de a invata o limba straina este de a discuta cu un vorbitor nativ pentru a prinde muzicalitatea si exprimarea cat mai degajata, ca atunci cand vorbesti sa nu pari ca citezi dintr-o enciclopedie (desi nu e intotdeuna un lucru rau).
Am vorbit de multe ori.mai ales ca am o matusa de alta nationalitate si in perioada cand m-a vizitat am comunicat in engleza cu ea si cu copiii ei Si. da m-am descurcat foarte bine. unchiul meu mi-a spus ca vorbesc ma bine engleza decat vorbea el la varsta mea