Daca nu ai de luat rest poti pleca!
Bacsis in general se lasa cam 10% din nota de plata. (am prieteni ospatari )
Traim in Romania, deci... Recomandat, ar fi sa anunti inainte. Nu e nevoie sa pierzi vremea astepand, e suficient sa spui celui care este prezent in local (unul din chelneri, sau chiar bucatarul)
Pai, dca i-ai lasat bacsis poti pleca, dar daca vrei sa iti aduca rest, pentru ca ai lasat o suma foarte mare ii zici,, adu-mi te rog restul" el iti aduce din nou aia si apoi ii lasi tu bacsis cat vrei
dar da poti pleca. Nu trebuie sa astepti
Trebuie sa astepti sau sa chemi chelnerul ca sa primesti acea coperta, dar poti lasa banii si sa pleci dupa imediat.
Draga mea eu sunt bucatar la un restaurant faimos in Bucuresti...nu o sa dau numele insa inainte de a-mi alege cariera de bucatar am fost Ospatar da exact:ospatar nu "chelner" daca i-ai spune chelner unui ospatar l-ai jicni asta pentru ca el nu este chelner e logic..chelner inseamna altceva, deci acea '"coperta""" se numeste CARTOTECA si ea iti este adusa la masa de catre ospatar cu nota de plata iar tu ca si client o deschizi te iti la nota de plata si achiti suma corespunzatoare in nota lasand-o in CARTOTECA, sau"coperta" ca sa intelegi mai bine si asta e tot. Bieinteles pe vremea mea dar si acum lumea lasa si un bacsis in afara de suma din nota de plata dar asta este obtional e la alegerea clientului. SANATATE.