| Nevermindd a întrebat:

Atunci cand mergi la un restaurant, ti se aduce nota in acea "coperta" in care trebuie sa si lasi bani, trebuie sa astepti sa vina chelnerul sa o ia sau poti pleca imediat dupa ce ai lasat bani in acea "coperta", pe masa?

Răspuns Câştigător
| stefstef29 a răspuns:

Daca nu ai de luat rest poti pleca!
Bacsis in general se lasa cam 10% din nota de plata. (am prieteni ospatari )

5 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

Da...laughing

| SimionAlexandru a răspuns:

Traim in Romania, deci... Recomandat, ar fi sa anunti inainte. Nu e nevoie sa pierzi vremea astepand, e suficient sa spui celui care este prezent in local (unul din chelneri, sau chiar bucatarul)

| Patrick0Star a răspuns:

Pai, dca i-ai lasat bacsis poti pleca, dar daca vrei sa iti aduca rest, pentru ca ai lasat o suma foarte mare ii zici,, adu-mi te rog restul" el iti aduce din nou aia si apoi ii lasi tu bacsis cat vrei
dar da poti pleca. Nu trebuie sa astepti

| lary1399 a răspuns:

Trebuie sa astepti sau sa chemi chelnerul ca sa primesti acea coperta, dar poti lasa banii si sa pleci dupa imediat.

| thedarklordvoldemort258 a răspuns:

Draga mea eu sunt bucatar la un restaurant faimos in Bucuresti...nu o sa dau numele insa inainte de a-mi alege cariera de bucatar am fost Ospatar da exact:ospatar nu "chelner" daca i-ai spune chelner unui ospatar l-ai jicni asta pentru ca el nu este chelner e logic..chelner inseamna altceva, deci acea '"coperta""" se numeste CARTOTECA si ea iti este adusa la masa de catre ospatar cu nota de plata iar tu ca si client o deschizi te iti la nota de plata si achiti suma corespunzatoare in nota lasand-o in CARTOTECA, sau"coperta" ca sa intelegi mai bine si asta e tot. Bieinteles pe vremea mea dar si acum lumea lasa si un bacsis in afara de suma din nota de plata dar asta este obtional e la alegerea clientului. SANATATE.