Incorsetata in rigorile sociale,o tanara,va avea reactia ceruta de acestea in fata oricarui compliment,fie el cuminte,smintit,galant sau neobrazat.
Dar,pe dinauntru,se va bucura de orice atentie,tocmai nu a trecut nebagata in seama, sa spunem.
Orgoliul personal, in special nedomesticit, nelucrat, duce la asemenea reactii.
Aşa-i! La un moment dat, eu numeam asta ipocrizie, şi nu o numeam aşa doar când venea vorba de cei din jur, la o "bârfă mică". Şi pe mine însămi tot astfel mă acuzam când simţeam în inima mea aceste reacţii contradictorii. Dar, cu timpul, mi-am dat seama că e, pur şi simplu, în firea femeilor să încerce să pară modeste, dar în suflet să le danseze orgoliul.
Şi în cazul bărbaţilor e la fel, doar că ei nici măcar nu se mai arată deranjaţi de remarcile mai mult sau mai puţin potrivite în context, ba chiar se împăunează singuri, doar-doar le-or determina pe fete să le cânte şi ele în strună.
Ei bine, aveam de gând să aştept şi alte răspunsuri, dar văd că nu prea se înghesuie lumea. Al dumneavoastră a fost cuprinzător şi la obiect, a atins punctele ce trebuiau atinse, deci fundiţa şi-a croit singură
drum către câştigător. ^_^
Stii,cu timpul,lucrand la autoperfectionare, vei ajunge sa fii cu adevarat concorda in ceea ce arati si ceea ce simti.
Nu consider ca e ipocrizie ci mai degraba o vanitate infantila, provenita din insuficienta cunoastere de sine.
Si, multumesc, e prima oara cand cineva descrie asa frumos si succint drumul chinuit al unei fundite.
Nu ştiu cât de frumos a fost, dar trebuia, bineînţeles, să o fac de oaie. Scuze pentru greşeala de la cuvântul "cuprinzător", n-am făcut-o intenţionat. E genul ăla de gafă când te bufneşte râsul şi te apucă, în acelaşi timp, şi groaza când realizezi ce-ai spus/scris. Şi am mai şi recitit înainte să public, dar tot degeaba!
Simt al umorului fara cusur, esti mortala!
CrucifiedCountess întreabă:
anonim_4396 întreabă: